Vochiţoiu şi-a pavat cu minciuni drumul spre grupul parlamentar al UNPR

Haralambie Vochiţoiu şi-a argumentat cu minciuni negocierile pentru postul de vicepreşedinte al grupului UNPR din Senat, dar şi trecerea la acest partid politic de buzunar, care înseamnă ceva pe scena politică românească doar în asociere cu PSD.

Hari-OTVSurse bine informate din arcul politic spun că, în timp ce plângea cu lacrimi de crocodil posibila dispariţie a grupului PP-DD din Senat, Haralambie Vochiţoiu negocia deja cu UNPR saltul din barca partidului care l-a propulsat în Parlament, chiar dacă prin redistribuire. Şi, mai mult decât atât, chiar Vochiţoiu ar fi încercat să spargă grupul şi să-şi convingă  colegii să părăsească partidului lui Dan Diaconescu. Iar ca să fie cât mai atractiv pentru partidul condus de Gabriel Oprea, Vochiţoiu ar fi susţinut că va aduce împreună cu el 13.000 – 15.000 de membri din judeţul Hunedoara şi mai ales pe cei din conducerea judeţeană a Organizaţiei PPDD Hunedoara.

Nu pleacă!

Numai că lucrurile de acasă nu s-au potrivit niciodată cu cele din târg, dar preocupat să-şi asigure spatele, Vochiţoiu a uitat, pare-se, de înţelepciunea populară şi a convocat la începutul acestei săptămâni o şedinţă  a Biroului Politic Judeţean al PPDD, tocmai pentru a-şi convinge colegii să plece alături de el. Ghinion, însă, pentru că o parte a celor prezenţi la şedinţă s-au revoltat la propriu. Sunt oameni care au pus umărul la campania electorală din 2012, care au investit bani şi timp şi care au ajuns în funcţii de consilier local sau judeţean pe care le-ar pierde dacă ar migra alături de Vochiţoiu. La ei se aplică legea aleşilor locali, spre deosebire de Haralambie Vochiţoiu care poate zbura fără niciu  risc din partid în partid, putând fi sancţionat doar de electorat la alegerile viitoare. Unul dintre cei care au decis să rămână fideli partidului care i-a propulsat este consilierul judeţean Dorina Pleşcan. Întrebată dacă are de gând să-l urmeze pe Vochiţoiu, aceasta a declarat că: „Am un mandat de consilier judeţean, de 4 ani, pe care vreau să îl duc la bun sfârşit. Partidul va merge înainte, nu se pune problema să dispară chiar dacă, la fel ca orice formaţiune politică, mai are şi coborâşuri. Îi asigur pe cei care m-au votat, pe cei care m-au creditat cu încrederea lor că nu voi pleca din PPDD şi că voi lupta în continuare pentru interesul oamenilor, pentru proiectele pe care am de gând să le promovez din postura de consilier judeţean din partea PPDD”.

Se şi vede ministrul Muncii. A uitat de scandalurile financiare

Surprins, probabil, de faptul că cei pe care miza nu se încolonează în spatele lui să-l urmeze orbeşte, Haralambie Vochiţoiu – spun sursele noastre –le-a spus că ar trebui să-şi reconsidere poziţia pentru că, alături de PSD, va scoate PNL de la guvernare şi el va fi viitorul ministru al Muncii. Un post care i se potriveşte „mănuşă”, dacă ţinem cont de scandalul imens care a urmat plecării lui de la conducerea AJOFM Hunedoara. Astfel, în perioada mai 2001 – iunie 2005 acesta a ocupat fotoliul de Director Managementul pieţei muncii în cadrul AJOFM Hunedoara. Ulterior, după schimbarea echipei managerile, un control efectuat de Serviciul de măsuri active din cadrul Agentţei scotea la iveală faptul că, în perioada 2001-2004, fosta conducere a agenţiei, din care făcea parte exact Vochiţoiu, a acordat credite de peste 24 de milioane de lei noiunor firme care ar fi trebuit sa creeze locuri de muncă pentru şomeri. La vremea respectivă, directorul AJOFM; Vasile Iorgovan – Velichi, arăta că “în urma controlului efectuat de Serviciul măsuri active s-au stabilit penalităţi de 2,4 milioane de lei pentru neocuparea forţei de muncă pe contracte de creditare încheiate în perioada 2001-2004. (…) În total, în această perioadă s-au acordat credite de 24 de milioane de lei, dar au fost înfiinţate mai puţin de 10 noi locuri de muncă. Iorgovan Velichi mai spunea că “o serie de firme sunt apropiate de fosta conducere”. Una dintre acestea era “Consum Impex SRL” Călan, deţinută de Haralambie Vochiţoiu împreună cu fostul prefect de Hunedoara, Gabriel Joca, înfiinţată în 1994. O altă firmă era “Eurojobs”, la care Vochiţoiu a trecut imediat după plecarea din AJOFM Hunedoara. De precizat că Eurojobs a avut sau are mai multe procese pe rol, tot pentru litigii comerciale, şi, în plus, este şi în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care instrumentează un dosar penal legat de cursurile de formare profesională derulate cu fonduri europene.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Vochiţoiu şi-a pavat cu minciuni drumul spre grupul parlamentar al UNPR

  1. PPDD-ist

    Cand citesc aiurelile lui Vochitoiu imi dau seama ca este un caz clinic si trist de schizofrenie invaluita in mania grandorii. Omul reuseste ca de fiecare data sa fie in plin scandal, sa rupa partide, sa schimbe traiectorii ale unor oameni mai slabi. Foarte bine ca cei care au mandate nu vor sa-l urmeze in neant pe Vochitoiu. Acest individ vaneaza vant, seamana furtuna si va culege pustiu. De aici incolo domn ” ministru” va avea pentru mine exact semnificatie numelor copiilor de rromi ” semafor”,” medalion” sau ” ministru”.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 5 =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi