VIDEO: „Ăştia sunt, cu ăştia defilăm”.Mircia Muntean vs. Petru Mărginean, start în cursa pentru Primăria Deva

E oficial: Mircia Muntean este candidatul PSRO la fotoliul de primar al Devei şi se anunţă principalul adversar al actualului primar Petru Mărginean. „Fostul” a anunţat că se apucă de campanie de Ziua Naţională, deşi toată conferinţa PSRO de sâmbătă a fost una electorală. „Actualul” este într-o permanentă campanie, cu vizite electorale pe şantierele Devei, încă din vară. În aceste condiţii, va fi greu pentru ceilalţi candidaţi să intre cu şanse reale în bătălia pentru Deva de anul viitor.

Cum era de aşteptat, Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), a anunţat candidatura lui Mircia Muntean pentru postul de primar al Devei, anunţ făcut în cadrul conferinţei regionale a partidului ce a avut loc sâmbătă, în sala de evenimente de la Deva Mall. Geoană a definit intrarea lui Mircia Muntean în PSRO drept o „întărire strategică”, menită să aducă rezultate spectaculoase în alegeri. „Este un moment în care ne pregătim pentru alegerile locale şi parlamentare de la anul. Sunt convins că în judeţul Hunedoara – dar şi în zonele care sunt adiacente – Partidul Social Românesc va face o figură foarte frumoasă”, a spus liderul PSRO.

Mircică, „Ţâţele lu’ Udrea” şi „adormirile” lui Petre

Deputatul PSD Mircia Muntean şi-a povestit rateurile politice de după plecare de la Primăria Devei, precum şi traseismul politic care a urmat. Liberal până în 2010, când a pierdut şefia PNL, Muntean a trecut, în câţiva ani, prin PDL, UNPR, USP şi PSD. La final dezlânatului discurs, Mircia Muntean s-a luat de isprăvile actualului primar: limitatoarele de viteză („Ţâţele lu’ Udrea”, cum le zice el), semafoarele „inteligente” şi dispariţia unor statui. „În primul rând, repun statuile imediat. Pe urmă, opresc toate stopurile semaforice, desfiinţez Ţâţele lu’ Udrea din toate zonele şi pe urmă mă apuc de treabă serios”, spune fostul primar despre cum ar arăta prima zi la întoarcerea în Primăria Deva.mircia muntean

„Voi face un parc lângă Mureş şi acolo facem piste de biciclete, nu aici, unde nu merge nimeni de trei luni pe ele pentru că – într-adevăr – oamenii nu-şi lasă copiii să-i lovească automobiliştii în staţiile de benzină de pe marginea drumului. Giratoriul de la Gară e la locul potrivit, dar am să-l lărgesc şi o să creez benzi de stocaj, cum făcusem eu proiectul, şi nu prostia asta cu care a blocat tot traficul pe DN. După ce l-a ucis (el, Petru Mărginean, n.red.) cu şapte semafoare, care nu bat niciunul cu celălalt… roşu, verde, iar roşu şi pe urmă verde… este totul un dezastru. Voi demonstra devenilor că, în cinci zile, toate adormirile pe care le-a făcut primarul în trei ani, le voi da trecutului”, s-a încins Mircia Muntean.

PSRO, de la „bulevardier”, la „vocea străzii”

În cadrul unei conferinţei regionale a PSRO, preşedintele Mircea Geoană a prezentat proiectul „România locurilor de muncă”, proiect cu care socialii – singurul partid autentic de stânga, cum se autodefinesc cei din PSRO – vor să câştige bătăliile electorale de anul viitor şi să re-devină, prin alegeri, un partid parlamentar. În ciuda mesajelor optimiste, Geoană a anunţat, la Deva, că va face lobby în Parlament pentru a coborî pragul electoral, de la cinci, la trei puncte procentuale. Proiectul „România locurilor de muncă” a fost lansat în dezbatere publică, iar PSRO aşteaptă propuneri de la societatea civilă pentru a-l îmbunătăţi. De altfel, mare parte din discursul socialilor lui Geoană se bazează pe atragerea societăţii civile ca partener, PSRO oferind „civicilor” 51 la sută din locurile eligibile de pe listele electorale de anul viitor. (Geoană s-a gândit să facă para-para cu apoliticii, „găselniţa” cu majoritatea de partea societăţii civile îi aparţine proaspătului social de România – Mircia Muntean).

„Penal” în instanţă, „neglijent” în politică

Mircea Geoană a încercat să minimalizeze problemele deputatului Mircia Muntean în justiţie. Deputatul este condamnat la patru ani de închisoare (cu suspendarea executării pedepsei) şi se află la judecată pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. „Una este când cineva a furat şi alta este când vorbim despre o neglijenţă în serviciu. Nu este vorba despre o chestiune de descalificare a persoanei în cauză”, a explicat Mircea Geoană. Încadrarea juridică de „neglijenţă” este mai aproape de faptele asimilate corupţiei, decât de o banală „imprudenţă” la locul de muncă, dar detaliile se citesc diferit în viaţa publică, funcţie de interesul politic.
Geoană şi Mareş, doi politicieni şi o singură poveste „de succes”

Răzvan Mareş, preşedintele PSRO Hunedoara, ar putea pierde iar şefia partidului, aşa cum a mai păţit cu PP-DD, când „l-a făcut” senatorul Haralambie Vochiţoiu, cel care, aidoma cu Mircia Muntean, a intrat în Parlament la redistribuirea voturilor. Despre eşecul PP-DD, Mareş povesteşte: „Au urmat alegerile în organizaţia judeţeană. Până la urmă, am candidat pentru prim-vicepreşedinte, împreună cu Marian Muntean. L-am bătut zdrobitor, doar că am plecat câştigător, iar a doua zi dimineaţa am aflat că am pierdut cu trei voturi”, povesteşte Răzvan Mareș. Cu aşa eveniment biografic, nu se putea găsi un loc mai potrivit de a face politică, precum PSRO, partidul lui Mircea Geoană, „Mihaela dragostea mea”…

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 18 =

ACTUALITATE
Șeful Poliției Hunedoara despre cazul polițistului ucis în gara suceveană         Traian Berbeceanu, despre cazul șocant al polițistului ucis în gara suceveană         Accident pe Calea Zarandului         Adolescentă înșelată pe stradă         Prins la furat de cărbune         Căutări în noapte. O tânără s-a rătăcit în Masivul Retezat         Parada portului popular. Centrul vechi al Hunedoarei a fost animat de pădureni         Restricții pe drumurile Hunedoarei         Avertizare meteorologică         Statuia Regelui Ferdinand I, de la Orăștie         Accident rutier la ieșirea din Petroșani         Motociclist rănit într-un accident         Un tânăr s-a prăbușit cu parapanta la poalele Retezatului         Calendar rural. Zile de muncă și zile de sărbătoare         Soarta Cimitirului celor uitați de pe șantierul autostrăzii Lugoj – Deva         Ziua Porților Deschise la Castelul Corvinilor         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a ajuns în instanță         Oameni de lângă noi. La o șuetă cu scriitoarea Silvia Beldiman         Numire la Prefectură. Dorel Bretean (ALDE) este noul subprefect al județului Hunedoara         Trei ani de la înființarea postului de jandarmi din Vața de Sus