TUN CU 500.000 EURO. PSD Hunedoara a plantat o firmă căpuşă pe hrana bolnavilor din Sanatoriul TBC Geoagiu

Laurenţiu Nistor a închis bucătăria spitalului ca să mufeze o firmă din Şoimuş (neautorizată) la mâncarea bolnavilor prin serviciul de catering. Era vorba de o pretinsă „urgenţă extremă”, provizorie, până la reamenajarea bucătăriei. A urmat Mircea Bobora la şefia judeţului. În mandatului lui Bobora s-a prelungit căpuşala cu doi ani, până în 2019. Bucătăresele spitalului sunt ţinute ca femei de serviciu, iar costurile cu hrana au fost umflate consistent. În 2017, Ministerul Sănătăţii a alocat bani pentru reabilitarea şi dotarea blocului alimentar, dar banii au fost redirecţionaţi spre alte lucrări care nu periclitează perpetuarea şmenului. Afacerea cu mâncarea bolnavilor (mai greu de stârpit ca gândacii de bucătărie) învârte peste 500.000 de euro

La sfârşitul lunii august din 2016, Laurenţiu Nistor – pe atunci, preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara – a organizat o descindere cu presa după el la Sanatoriul din Geoagiu. Era o perioadă în care PSD îşi promova oamenii „la ciolan”, invocând nereguli în bucătăria spitalelor.

Prima măsură a directoarei Mirela Letiţia Pleşa-Popescu a fost să închidă bucătăria spitalului şi să angajeze o firmă de catering pentru hrana bolnavilor. Afacerea cu mâncare a fost dată fără licitaţie unor apropiaţi de-ai lui Nistor, din Şoimuş, o firmă care nici măcar nu era autorizată pentru astfel de servicii. Din septembrie 2016, hrana caldă a celor peste o sută de pacienţi internaţi la Sanatoriul Geoagiu este asigurată de SC Sigismund Com SRL. Firma este administrată de Cornelia Itul, soţia fostului şef de post de la Şoimuş din perioada în care era primar Laurenţiu Nistor. La vremea respectivă, bucătăria firmei Sigismund nu deţinea autorizaţiile cerute de lege.

Soluţia provizorie a serviciului de catering trebuia să ţină câteva luni, până la reamenajarea bucătăriei. N-a fost însă aşa. Ajuns la comanda judeţului, preşedintele Mircea Bobora a dus mai departe căpuşa de pe hrana bolnavilor din Sanatoriu. În perioada sărbătorilor de iarnă, silvicultoarea cu atribuţii de manager a scos la licitaţie hrana bolnavilor, de această dată, cu un contract pe doi ani (24 de luni).

Contractul, în valoare de 2.209.680 lei, a fost atribuit firmei din Şoimuş care s-a mufat la hrana bolnavilor până în 31 ianuarie 2019. „Cantitatea maximă a acordului cadru aferentă pentru 24 luni este de 133.920 porţii. (…) Cantitatea maximă a contractului subsecvent aferentă unei luni este de 5.580 porţii”, scrie în actul de contractare. Şi de data aceasta costurile maximale sunt peste limita maximă admisă de lege pentru alocaţia de hrană a bolnavilor de TBC.

Ancheta de Hunedoara

citeşte tot articolul AICI

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “TUN CU 500.000 EURO. PSD Hunedoara a plantat o firmă căpuşă pe hrana bolnavilor din Sanatoriul TBC Geoagiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață