tiberiu balint

TRASEISTUL PETRU MĂRGINEAN ÎL EXCLUDE PE BALINT DIN PNL. Tiberiu Balint: „PNL este un partid aflat sub ocupaţie”

Fostul preşedinte la organizaţiei PNL Deva a fost exclus din partid în şedinţa de joi, 7 aprilie 2016. Excluderea s-a făcut la propunerea lui Petru Mărginean, fost PC-ist intrat în PNL prin ordonanţa traseiştilor şi numit preşedinte al organizaţiei liberale din municipiul reşedinţă de judeţ. Tiberiu Balin spune că excluderea sa este nestatutară şi lipsită de bărbăţie, iar PNL Deva este un partid aflat sub ocupaţie, preluat de traseişti politici

Cine ar fi crezut, în urmă cu doi-trei ani, că un pecist – unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai „Varanului” Dan Voiculescu – va ajunge să dispună excluderi în cea mai puternică organizaţie liberală din România? Tiberiu Balint, fost preşedinte al organizaţiei PNL Deva, a fost mazilit din partid, la propunerea lui Petru Mărginean, numit preşedinte al liberalilor deveni după ce a ajuns în partid prin ordonanţa traseiştilor din 2014.

Şefii „numiţi” pot să terfelească statutul PNL

Tiberiu Balint este liberal de când a intrat în politică. Excluderea sa a fost dictată în şedinţa de joi, 7 aprilie 2016, la prânz, a Biroului Politic Local PNL Deva. Balint nu ştia nimic de mazilirea sa şi nici de motivele excluderii. „Statutar, ar fi trebuit să mă cheme şi pe mine la şedinţă, să-mi aducă la cunoştinţă ce mi se impută şi să îmi dea dreptul de a-mi spune părerea. Dar, în bărbăţia lor, Ţîmpău şi Mărginean n-au putut face chestia asta. Nu-i statutar cum au procedat, însă statutul nu mai este un impediment pentru ei, nu se împiedică de un lucru atât de „minor”. Ei au fost numiţi pe funcţii, nu sunt aleşi, ca să trebuiască să respecte statutul… Confundă PNL-ul cu partidul de pe unde o fi venit Mărginean, pentru că n-are nimic de a face cu liberalismul ceea ce au făcut ei. PNL este un partid sub ocupaţie. Uitaţi-vă şi dumneavoastră cine sunt cei care conduc Partidul Naţional Liberal, oameni veniţi de la PDL, UNPR, PRM, PSD, PC sau chiar foşti activişti PCR. Vechii liberali au fost reduşi la tăcere”, a declarat Tiberiu Balint, pentru ZIARUL Hunedoreanului.

Balint, executat fără să fie audiat

Bogdan Ţîmpău, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Hunedoara, aduce câteva clarificări. În primul rând, Balint nu a fost exclus, ci e „radiat”, după cum zice statutul partidului. „Deoarece domnul Tiberiu Balint îl susţine pe Florin Oancea, care este candidatul ALDE la Primăria Deva, la propunerea preşedintelui PNL Deva, domnul Petru Mărginean, şi în unanimitate de voturi, organizaţia PNL Deva a decis radierea lui Tiberiu Balint”, spune Ţîmpău.

Deşi s-a discutat la nivel de bârfă despre o presupusă „colaborare” dintre ALDE şi Tiberiu Balint, nu a existat nicio acţiune sau declaraţie publică în susţinerea unei astfel de ipoteze. „Nu am avut nicio astfel de declaraţie publică. Sunt prieten cu Florin Oancea de când era preşedintele organizaţiei PNL Deva. Sunt prieten cu Florin, din aceeaşi perioadă în care îi era şi domnul Ţîmpău prieten. Am înţeles că unii au spus că aş fi racolat liberali pentru ALDE. Normal ar fi fost să mă pună faţă în faţă cu cei care fac astfel de afirmaţii. Normal era să mi se ofere şi mie dreptul de a-mi spune opinia”, spune Balint.

Cazul „Ridzi” şi integritatea la mişto a liberalilor

Articolul din stat invocat de preşedintele PNL Hunedoara pentru radierea lui Tiberu Balint este aplicat după interesul şi bunul plac al şefilor-lideri. Potrivit statutului (art.22, lit. c) calitatea de membru PNL se pierde prin radiere sau excludere după „aderarea la sau susţinere publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice”. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi este membru UNPR şi face parte din Biroul Politic Teritorial al PNL Hunedoara, adică în structurile de conducere de la judeţ. Iată ce spune un comunicat de presă transmis de liberalii la jumătatea lunii februarie 2016: „Organizaţia Judeţeană PNL Hunedoara anunţă că dl. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul în funcţie al municipiului Petroşani, este începând de astăzi (luni 15 februarie, n.red.) membru al Partidului Național Liberal. Dl. Tiberiu Iacob Ridzi va fi şi candidatul PNL pentru funcţia de Primar al Municipiului Petroşani la alegerile locale din 5 iunie”, se precizează în comunicat. Dar Ridzi nu şi-a dat demisia din UNPR, pentru că asta ar fi însemnat să-şi piardă mandatul de primar. Pe de altă parte, senatorul Haralambie Vochiţoiu spune că nu a vrut să-l demită pe Tiberiu Iacob Ridzi şi, în înscrisuri, Ridzi este şi membru UNPR şi lider PNL. În cazul lui Ridzi, se poate dovedi cu acte că e în afara statutului PNL, dar interesul cere şefilor să închidă ochii. În cazul celălalt, Balint a fost executat pe bază de bârfe, fără să i se dea posibilitatea de a se apăra. Cam aşa funcţionează „integritatea” în Noul şi Marele PNL.

EXTRA

Viceprimarul Devei a demisionat din PNL

Marius Surgent nu a mai aşteptat să fie exclus din partid şi şi-a depus demisia. „Am luat act de demisia domnului Marius Surgent care, astfel, îşi pierde calitatea de consilier local şi, deoarece nu mai este consilier local, nu va fi nici viceprimar al municipiului Deva”, a spus Ţîmpău. Deocamdată liberalii nu au desemnat un ales local care să-i ia locul lui Surgent în postul de viceprimar al Devei.

Comentarii FB

comentarii
14 Răspunsuri la “TRASEISTUL PETRU MĂRGINEAN ÎL EXCLUDE PE BALINT DIN PNL. Tiberiu Balint: „PNL este un partid aflat sub ocupaţie”

 1. claudia

  Foarte tare se pare ca liberalismul li sa urcat la cap unora dintre baietii “buni”. Felicitari domnilor pentru ca acceptati cu usurinta sa fiti condusi si maziliti de niste oameni care au distrus si vor distruge din temelii tot ce inseamna liberalism. Felicitari pentru aceste alegeri si drepturmare ar trebui sa ne gandim cu totii de 2 3 ori inainte de a va mai incredinta soarta noastra.

  Răspuns
 2. pavel

  Un lucru firesc , din moment ce aceste persoane nu au facut decat sa creeze o imagine negativa partidului respectiv ..

  Răspuns
 3. Joey

  PNL incepe in sfarsit sa faca curatenie!!! Nici nu trebuiau sa astepte atata timp! Trebuiau sa scape de aceste capuse penale acum mult timp!

  Răspuns
 4. Marcel

  Felicitari liberalilor ca s-au eliberat de penalii patidului, asa iasa la suprafata fratia penalilor: Balint, Mircia si Molot. Trebuiau dati afara mai demult,mai au doar un pas sa se elibereze de toti penalii din partid, a ramas unul :))).

  Răspuns
 5. Zona Zoster

  Balint este propria lui victima.A crezut ca tot ce zboara se mananca.Pacat pentru adevaratul PNL,nu cel comunist,infectat cu tampai!Balint avea un viitor daca se lepada de satana la timp.(a se citi Mircea Molot).Sper ca s,a trezit si cand va veni timpul se va intoarce in politica adevarat liberala nu comunisto liberala a acestui moment.Tampaii de la Bucuresti au orbul gainilor,nu vad cum scade partidul in sondaje.Votantii adevarat liberali sunt dezamagiti si sunt tot mai multi.In Valea Jiului ZVJ din ziar comunist a ajuns al liberalilor:SCARBOS!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

ACTUALITATE
La canyoning, prin canionul de pe Valea Mării         Plimbări prin ţara lui Zamolxis         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara         NEWS-ALERT. Accident rutier la Orăștie, între un microbuz și un autoturism         Georgeta Barabaș, despre pădurile tăiate ale județului: „Principalul vinovat este Ministerul Mediului”         Pacientă internată la Spitalul din Lupeni, infectată cu o bacteria foarte periculoasă!         Drama familiei tânărului ucis în atacul mafiot de la benzinărie, cazul neelucidat de 13 ani         Cadre medicale din toate spitalele, în grevă de avertisment         EXPONATUL LUNII. Cană din lut, expusă la muzeul devean         Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVII-a         Un nou dosar al traficului de comori dacice: Adrian Stoicoi va fi judecat pentru spălare de bani         Accident provocat de o adolescentă de 16 ani         Scandal cât casa în Colonia Petroșaniului. Anchete în miez de noapte         Fostul primar al comunei Densuș s-a aflat în incompatibilitate         MONUMENTE JEFUITE POLITIC. Iniţiativa PSD – Minorităţi de deportare a cetăţilor dacice a mai suferit un eşec         Chinezi interesaţi să investească în municipiul Hunedoara         INIŢIATIVĂ PNL. Deva se leagă la autostradă         Răzvan Mareș o acuză pe Natalia Intotero că-și face imagine pe spinarea gimnastelor din Deva         Legea conversiei creditelor în franci elvețieni a fost adoptată         Documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente se înregistrează la ANAF