2.9 C
Deva
vineri, aprilie 26, 2024

TIBERIU BALINT RUPE TĂCEREA. Cum a sifonat primarul Petru Mărginean bugetul Devei

Dezvăluirile privind sifonarea banilor publici în mandatul primarului Mărginean au fost făcute în emisiunea Ediţie Specială – NECENZURAT, moderată de Alin Bena în ilegalitate din studioul Hunedoara TV şi difuzată numai pe net, să crape cenzura CNA.

Noi am redat o parte din dezbatere, cât a putut permite o ediţie tipărită de ziar, dar e de văzut integral aici:

Sunt foarte puţini care să cunoască dedesubturile politicii hunedorene mai bine ca Tiberiu Balint, fost preşedinte PNL Deva şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Balint face, cu detaşare şi dezinvoltură, o analiză bine documentată a obiectivelor realizate în mandatul primarului Petru Mărginean.

 

Mărginean, spectator la Cetatea Devei

 

„S-a făcut cu fonduri europene, proiect depus de vechea administraţie cu licitaţia demarată. Doar s-a finalizat pe vremea lui Petru Mărginean. Ceea ce el a promis la începutul mandatului, împreună cu deputatul Bogdănel (Ţîmpău, n.red.) – şi vă rog să vă uitaţi în arhive – a fost că aduc bani pentru incinta unu. Promisiune clară din campanie. N-au adus niciun leu pentru incinta unu, care este nefinalizată. Restul e de la fosta administraţie”, spune Balint, care a adăugat că actualul primar, „punând în afişele electorale Cetatea Devei, recunoaşte realizările fostului primar”.

 

Şcolile la fără frecvenţă

 

„S-a finalizat Liceul Pedagogic, dar nu-i a lui (meritul, n.red.), pentru că finanţarea s-a făcut dinainte. S-a reabilitat Liceul Hurmuzescu, fostul „Energetic”, cu fonduri aduse de fosta administraţie, proiect aprobat în mandatul trecut, mai trebuia licitaţia. În programul politic al acestui primar, Petru Mărginean, era trecut că vor fi reabilitate trei şcoli: Regina Maria, şcoala de la Orizont şi Generală nr. 5 de pe strada Scărişoara. Niciuna nu a fost reabilitată, deşi – cât am fost încă acolo (preşedinte PNL Deva, n.red.) şi Marius Surgent era viceprimar şi s-a ocupat de astea – s-au făcut proiectele tehnice. Sunt în Primărie de doi ani şi jumătate. Mai trebuiau puşi bani de la buget. A făcut doar sala de sport de la Generală 5, înainte de campania pentru parlamentare, după ce am tot tras de ei, fiindcă am promis oamenilor că vom face ceva”, spune fostul preşedinte PNL Deva..

 

Mai nasol ca la 6 din 49

În programul politic, o promisiune pe care şi-a asumat-o a fost reabilitarea a minimum 60 de blocuri, care (promisiune, n.red.) s-a transformat în reabilitarea a patru blocuri. Sunt singuri bani europeni pe care i-a adus Petru Mărginean în Deva: pentru patru blocuri reabilitate. Atât. A spart un proiect extraordinar – după părerea mea – plămânul verde al Devei, în centrul oraşului. Dintr-un „oraş sănătos”, că tot s-a lăudat cu mărirea spaţiilor verzi, acolo, Parcul Brătianu trebuia să se întindă peste bulevard până în faţa clădirii Palatului Administrativ, cu un pasaj subteran, cu parcare subterană şi apărea un parc central la Catedrala de la Opera. Proiectul acela de vreo 6.800.000 de euro l-a scos la licitaţie, s-a dus cu licitaţia până mai către capăt, a văzut că nu câştigă cine trebuie, a anulat licitaţia şi l-a spart în patru proiecte”, a spus Balint. (Despre cele patru proiecte europene care au dat peste cap tot oraşul şi despre învârtelile financiare care au gravitat în jurul lor vom vorbi pe larg foarte curând.)

 

Locuri de joacă împărăteşti

 

„În Deva, cu  120.000 de euro îţi „tragi” o vilă. Domnul primar, cu 120.000 de euro, pe teren gratis că este al Primăriei, a reuşit să ridice câte ceva cu vreo doi metri cubi de lemn care se numesc locuri de joacă. Şi toată lumea zice că sunt frumoase. Aşa este, dar cu banii ăştia făceai o vilă şi cumpărai şi terenul… De aia face mai multe… şi mai multe… că acolo iese treaba. Asta se întâmplă cu o parte din cei 40 de milioane de euro (atât cotizează devenii anual la visteria oraşului), dar cam zece milioane de euro se duc anual pe asfaltarea trotuarelor şi vositul pe mijlocul străzii (marcaje, n.red.), acolo este un contract de o sută de miliarde (lei vechi) pe an şi în fiecare an se plăteşte maximum din acel contract. Deci, din 400 de miliarde de lei, o sută de miliarde se duc pe asfaltat de trotuare şi vopsit pe mijlocul drumului în fiecare an. No, pentru un sfert din bani aveţi răspunsul”, a mai spus Tiberiu Balint. Mai rămâne să aflăm unde se scurg celelalte trei pătrimi…

Știri Similare

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/