Succes: Zilele Recoltei de la Petrila ar putea fi „copiate” în tot judeţul

Prima ediţie a Zilelor Recoltei organizate la Petrila de Organizaţia Orăşenească a PNL şi Asociaţia „Rosa Multiflora”, a lui Costel  Avram, au fost un succes, aşa că liderii liberalilor hunedoreni se gândesc serios ca modelul să fie preluat şi de celelalte organizaţii PNL din judeţ.

avram.papaMuzică populară de calitate, produse tradiţionale de toate felurile, extrem de gustoase, şi cumpărători mulţumiţi. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte Zilele Recoltei de al Petrila, manifestare aflată la prima ediţie  şi care a transformat strada Minei într-un adevărat furnicar. Au venit producători nu doar din judeţul Hunedoara, ci de peste tot de unde tradiţia este încă păstrată la loc de cinste. Iar ceea ce au făcut liberalii petrileni conduşi de Costel Avram, împreună cu Asociaţia Rosa Multiflora a fost apreciat deopotrivă de comercianţi, cumpărători ori liderii judeţeni ai PNL Hunedoara. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, s-a aflat la Petrila, unde a zăbovit ore bune, deşi avea o sărbătoare importantă în familie, şi a  avut doar cuvinte de apreciere despre ce a văzut aici. „Nu am calificativ. Foarte bine este puţin spus şi i-am felicitat şi eu pe organizatori, fiindcă este prima filială PNL din judeţul Hunedoara care organizează un asemenea eveniment. Cred că au de învăţat şi ceilalţi şi chiar le voi transmite în prima şedinţă de Birou experienţa celor de la Petrila. Că îşi merită calificativul, se vede prin prezenţa oamenilor aici. Eu m-am plimbat pe la standuri şi am văzut şi bucuria producătorilor că îşi vând produsele, iar asta-i face ca şi anul viitor să revină”, este de părere Mircea Ioan Moloţ. Acesta şi-a exprimat convingerea că anul trecut vor veni mai mulţi producători, iar locaţia va deveni neîncăpătoare, pentru că o astfel de manifestare trebuie neapărat permanentizată.

Şi pentru că ne aflăm într-o zonă unde păstoritul s-a păstrat din moşi – strămoşi, organizatorii au împărţit gratuit păsat şi tocană de oaie, pregătite chiar acolo, în faţa vizitatorilor care au apreciat produsele tradiţionale şi au golit rapid ceaunele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!