Succes: Zilele Recoltei de la Petrila ar putea fi „copiate” în tot judeţul

Prima ediţie a Zilelor Recoltei organizate la Petrila de Organizaţia Orăşenească a PNL şi Asociaţia „Rosa Multiflora”, a lui Costel  Avram, au fost un succes, aşa că liderii liberalilor hunedoreni se gândesc serios ca modelul să fie preluat şi de celelalte organizaţii PNL din judeţ.

avram.papaMuzică populară de calitate, produse tradiţionale de toate felurile, extrem de gustoase, şi cumpărători mulţumiţi. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte Zilele Recoltei de al Petrila, manifestare aflată la prima ediţie  şi care a transformat strada Minei într-un adevărat furnicar. Au venit producători nu doar din judeţul Hunedoara, ci de peste tot de unde tradiţia este încă păstrată la loc de cinste. Iar ceea ce au făcut liberalii petrileni conduşi de Costel Avram, împreună cu Asociaţia Rosa Multiflora a fost apreciat deopotrivă de comercianţi, cumpărători ori liderii judeţeni ai PNL Hunedoara. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, s-a aflat la Petrila, unde a zăbovit ore bune, deşi avea o sărbătoare importantă în familie, şi a  avut doar cuvinte de apreciere despre ce a văzut aici. „Nu am calificativ. Foarte bine este puţin spus şi i-am felicitat şi eu pe organizatori, fiindcă este prima filială PNL din judeţul Hunedoara care organizează un asemenea eveniment. Cred că au de învăţat şi ceilalţi şi chiar le voi transmite în prima şedinţă de Birou experienţa celor de la Petrila. Că îşi merită calificativul, se vede prin prezenţa oamenilor aici. Eu m-am plimbat pe la standuri şi am văzut şi bucuria producătorilor că îşi vând produsele, iar asta-i face ca şi anul viitor să revină”, este de părere Mircea Ioan Moloţ. Acesta şi-a exprimat convingerea că anul trecut vor veni mai mulţi producători, iar locaţia va deveni neîncăpătoare, pentru că o astfel de manifestare trebuie neapărat permanentizată.

Şi pentru că ne aflăm într-o zonă unde păstoritul s-a păstrat din moşi – strămoşi, organizatorii au împărţit gratuit păsat şi tocană de oaie, pregătite chiar acolo, în faţa vizitatorilor care au apreciat produsele tradiţionale şi au golit rapid ceaunele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități