Succes: Zilele Recoltei de la Petrila ar putea fi „copiate” în tot judeţul

Prima ediţie a Zilelor Recoltei organizate la Petrila de Organizaţia Orăşenească a PNL şi Asociaţia „Rosa Multiflora”, a lui Costel  Avram, au fost un succes, aşa că liderii liberalilor hunedoreni se gândesc serios ca modelul să fie preluat şi de celelalte organizaţii PNL din judeţ.

avram.papaMuzică populară de calitate, produse tradiţionale de toate felurile, extrem de gustoase, şi cumpărători mulţumiţi. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte Zilele Recoltei de al Petrila, manifestare aflată la prima ediţie  şi care a transformat strada Minei într-un adevărat furnicar. Au venit producători nu doar din judeţul Hunedoara, ci de peste tot de unde tradiţia este încă păstrată la loc de cinste. Iar ceea ce au făcut liberalii petrileni conduşi de Costel Avram, împreună cu Asociaţia Rosa Multiflora a fost apreciat deopotrivă de comercianţi, cumpărători ori liderii judeţeni ai PNL Hunedoara. Mircea Ioan Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, s-a aflat la Petrila, unde a zăbovit ore bune, deşi avea o sărbătoare importantă în familie, şi a  avut doar cuvinte de apreciere despre ce a văzut aici. „Nu am calificativ. Foarte bine este puţin spus şi i-am felicitat şi eu pe organizatori, fiindcă este prima filială PNL din judeţul Hunedoara care organizează un asemenea eveniment. Cred că au de învăţat şi ceilalţi şi chiar le voi transmite în prima şedinţă de Birou experienţa celor de la Petrila. Că îşi merită calificativul, se vede prin prezenţa oamenilor aici. Eu m-am plimbat pe la standuri şi am văzut şi bucuria producătorilor că îşi vând produsele, iar asta-i face ca şi anul viitor să revină”, este de părere Mircea Ioan Moloţ. Acesta şi-a exprimat convingerea că anul trecut vor veni mai mulţi producători, iar locaţia va deveni neîncăpătoare, pentru că o astfel de manifestare trebuie neapărat permanentizată.

Şi pentru că ne aflăm într-o zonă unde păstoritul s-a păstrat din moşi – strămoşi, organizatorii au împărţit gratuit păsat şi tocană de oaie, pregătite chiar acolo, în faţa vizitatorilor care au apreciat produsele tradiţionale şi au golit rapid ceaunele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”