ŞEFII DEVEI PROMIT. Ridicarea vehiculelor nu va fi o hingherială de maşini

Activarea serviciului de ridicare a maşinilor parcate ilegal va trebui să ţină cont de criza locurilor de parcare din cartierele Devei. Şefii administraţiei locale şi-ar dori un serviciu ţintit, în special, spre şoferii nesimţiţi, fără ridicări cu exces de zel duse la limita absurdului. Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 februarie 2017, şi va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii viitoare.

 

Un comunicat al Primăriei Deva anunţă că: „Se va relua activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate/ parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat al Municipiului Deva, a celor abandonate sau fără stăpân, precum şi a celor care ocupă abuziv locurile rezervate persoanelor cu handicap. Primăria Municipiului Deva, potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, a supus atenţiei cetăţenilor Municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de reglementare a activităţii mai sus menţionate pe site-ul primăriei www.primariadeva.ro – secţiunea Şedinţe de consiliu local – proiecte de hotărâri”.

 

„Hingherii de maşini” în slujba Primăriei

 

E bine de ştiut că serviciul nu va fi dat pe mâna unei privat pus pe căpătuială din afacerea cu ridicatul maşinilor. Potrivit edililor, serviciul va fi înfiinţat în cadrul Primăriei Deva şi va lucra în colaborare cu Poliţia Locală. Potrivit iniţiatorului, principalele ţinte ale „hingherilor de maşini” vor fi şoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, pe trecerile de pietoni, în zone în care pun în dificultate accesul maşinilor de pompierii şi ambulanţelor, pe locurile rezervate şi plătite de alţi conducători auto sau în faţa porţilor şi a garajelor. (Reguli sancţionabile şi acum.)

 

Criza locurilor de parcare

 

Există cartiere – precum Dacia, spre exemplu – unde a fost creată o pietonală excesiv de lată, iar maşinile sunt parcate pe trotuarele înguste ale aleilor adiacente. Pietonii sunt obligaţi să le ocolească pe carosabil, dar nici automobiliştii n-au unde să parcheze în altă parte. Pentru tipul acesta de situaţii nu s-a găsit încă o soluţie, motiv pentru care oricine are opinii şi soluţii este invitat să participe la dezbaterea publică iniţiată de Primăria Deva. Deocamdată, singura soluţie ar fi ca angajaţii serviciului să trateze raţional şi cu înţelegere fiecare situaţie în parte. Asta înseamnă compromis şi, ca orice compromis, el va dinamita regula.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 3 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată