ŞEFII DEVEI PROMIT. Ridicarea vehiculelor nu va fi o hingherială de maşini

Activarea serviciului de ridicare a maşinilor parcate ilegal va trebui să ţină cont de criza locurilor de parcare din cartierele Devei. Şefii administraţiei locale şi-ar dori un serviciu ţintit, în special, spre şoferii nesimţiţi, fără ridicări cu exces de zel duse la limita absurdului. Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 februarie 2017, şi va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii viitoare.

 

Un comunicat al Primăriei Deva anunţă că: „Se va relua activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate/ parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat al Municipiului Deva, a celor abandonate sau fără stăpân, precum şi a celor care ocupă abuziv locurile rezervate persoanelor cu handicap. Primăria Municipiului Deva, potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, a supus atenţiei cetăţenilor Municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de reglementare a activităţii mai sus menţionate pe site-ul primăriei www.primariadeva.ro – secţiunea Şedinţe de consiliu local – proiecte de hotărâri”.

 

„Hingherii de maşini” în slujba Primăriei

 

E bine de ştiut că serviciul nu va fi dat pe mâna unei privat pus pe căpătuială din afacerea cu ridicatul maşinilor. Potrivit edililor, serviciul va fi înfiinţat în cadrul Primăriei Deva şi va lucra în colaborare cu Poliţia Locală. Potrivit iniţiatorului, principalele ţinte ale „hingherilor de maşini” vor fi şoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, pe trecerile de pietoni, în zone în care pun în dificultate accesul maşinilor de pompierii şi ambulanţelor, pe locurile rezervate şi plătite de alţi conducători auto sau în faţa porţilor şi a garajelor. (Reguli sancţionabile şi acum.)

 

Criza locurilor de parcare

 

Există cartiere – precum Dacia, spre exemplu – unde a fost creată o pietonală excesiv de lată, iar maşinile sunt parcate pe trotuarele înguste ale aleilor adiacente. Pietonii sunt obligaţi să le ocolească pe carosabil, dar nici automobiliştii n-au unde să parcheze în altă parte. Pentru tipul acesta de situaţii nu s-a găsit încă o soluţie, motiv pentru care oricine are opinii şi soluţii este invitat să participe la dezbaterea publică iniţiată de Primăria Deva. Deocamdată, singura soluţie ar fi ca angajaţii serviciului să trateze raţional şi cu înţelegere fiecare situaţie în parte. Asta înseamnă compromis şi, ca orice compromis, el va dinamita regula.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure