ŞEFII DEVEI PROMIT. Ridicarea vehiculelor nu va fi o hingherială de maşini

Activarea serviciului de ridicare a maşinilor parcate ilegal va trebui să ţină cont de criza locurilor de parcare din cartierele Devei. Şefii administraţiei locale şi-ar dori un serviciu ţintit, în special, spre şoferii nesimţiţi, fără ridicări cu exces de zel duse la limita absurdului. Proiectul este în dezbatere publică până la data de 1 februarie 2017, şi va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de la sfârşitul lunii viitoare.

 

Un comunicat al Primăriei Deva anunţă că: „Se va relua activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate/ parcate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat al Municipiului Deva, a celor abandonate sau fără stăpân, precum şi a celor care ocupă abuziv locurile rezervate persoanelor cu handicap. Primăria Municipiului Deva, potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, a supus atenţiei cetăţenilor Municipiului Deva proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de reglementare a activităţii mai sus menţionate pe site-ul primăriei www.primariadeva.ro – secţiunea Şedinţe de consiliu local – proiecte de hotărâri”.

 

„Hingherii de maşini” în slujba Primăriei

 

E bine de ştiut că serviciul nu va fi dat pe mâna unei privat pus pe căpătuială din afacerea cu ridicatul maşinilor. Potrivit edililor, serviciul va fi înfiinţat în cadrul Primăriei Deva şi va lucra în colaborare cu Poliţia Locală. Potrivit iniţiatorului, principalele ţinte ale „hingherilor de maşini” vor fi şoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap, pe trecerile de pietoni, în zone în care pun în dificultate accesul maşinilor de pompierii şi ambulanţelor, pe locurile rezervate şi plătite de alţi conducători auto sau în faţa porţilor şi a garajelor. (Reguli sancţionabile şi acum.)

 

Criza locurilor de parcare

 

Există cartiere – precum Dacia, spre exemplu – unde a fost creată o pietonală excesiv de lată, iar maşinile sunt parcate pe trotuarele înguste ale aleilor adiacente. Pietonii sunt obligaţi să le ocolească pe carosabil, dar nici automobiliştii n-au unde să parcheze în altă parte. Pentru tipul acesta de situaţii nu s-a găsit încă o soluţie, motiv pentru care oricine are opinii şi soluţii este invitat să participe la dezbaterea publică iniţiată de Primăria Deva. Deocamdată, singura soluţie ar fi ca angajaţii serviciului să trateze raţional şi cu înţelegere fiecare situaţie în parte. Asta înseamnă compromis şi, ca orice compromis, el va dinamita regula.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 4 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara