Sărbătoare de suflet. Zilele orașului Geoagiu

Oraşul pus sub ocrotirea Maicii Domnului, Geoagiu, şi-a serbat, ca în fiece an, Patroana spirituală. Mare sărbătoare al creştinătăţii, „Adormirea Maicii Domnului”, reprezintă momentul în care în staţiunea Geoagiu Băi sunt organizate mai multe activităţi culturale dedicate turiştilor şi localităţii.

Este al 18-lea an când staţiunea Geoagiu-Băi a fost prezentă la sărbătorire. În acest an pe parcursul manifestărilor, staţiunea a înregistrat un număr mare de turişti, veniţi atât de pe meleaguri hunedorene, cât şi din alte părţi, pentru a se alătura celor care serbează zilele oraşului Geoagiu.

 

Maxim istoric la Geoagiu Băi

Cel puţin 5.000 de turişti au fost aşteptaţi, zilele trecute, în staţiunea Geoagiu Băi, pentru a lua parte la manifestările dedicate marii sărbători de Sfânta Maria. Autorităţile locale s-au pregătit intens pentru acest eveniment al comunităţii şi au alcătuit un program s-a derulat pe parcursul a două zile . În plus, staţiunea a fost pusă la punct, astfel încât nimeni să nu aibă ceva de reproşat.

Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Gradul de ocupare fiind de peste 95 la sută, a fost plin peste tot, în pensiunile şi hotelurile care îi aşteaptă şi în continuare pe turişti, ca de obicei, cu mâncare tradiţională, piscine şi drumeţii. Sărbătoarea a pus mult accent pe mişcare, antren şi voie bună, care să le ofere oaspeţilor clipe de neuitat.

 

Manifestări pe toate gusturile

Potrivit programului pregătit de organizatori, manifestările de la Geoagiu Băi au început luni, 14 august, cu promovarea tinerelor talente ale Oraşului Geoagiu susţinând recitaluri pe scena din centrul staţiunii: Trupa de dans modern – The Power, din Geoagiu, Teo Band, Quas, Giulia Medrea, Doriana Talpeş.

Nimic nu este mai frumos în lume, decât să fii tânăr, să fii plin de energie, speranţe şi încredere.

Tinerii au un spirit critic la adresa greşelilor comise de generaţia noastră, au opinii şi soluţii corecte legate de guvernare, de politică, de sistemul economic românesc, de aspectele sociale. Nu au încă experienţa, dar aceasta va veni cu timpul.

Voi sunteţi cei ce veţi prelua moştenirea de la noi şi o veţi duce mai departe, lăsând-o generaţiei următoare, iar noi avem obligaţia de a transmite această moştenire în condiţiile cele mai bune şi să încercăm să vă sfătuim sa o păstraţi şisă o îmbogăţiţi după puterile voastre.

Eu am foarte multă încredere în capacităţile tinerilor, în intuiţia lor şi îi susţin şi promovez. Sunt în măsură să afirm că realizările obţinute în oraşul Geoagiu se datorează şi acestei generaţii de tineri”, spunea în cuvântul de deschidere, .

Vasile Cărăguţ, primarul oraşului Geoagiu.

Tot luni, în faţa hotelului Ceres, a a fost susţinut un concert de muzică populară de către soliştii Adina Hada şi Nicu Novac.

Ziua de marţi, 15 august, a început la Biserica Ortodoxă cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Geoagiu Băi, unde a fost oficiat „Sfântul Maslu”. A urmat un spectacol folcloric susţinut de Eva Vlad, Mădălina Bogdan, Denisa Borza, Daniela Bulbucan, Gheorghe Lăscoiu, Geanina Blaga, Florentina Bârlea, Igna Raluca Dina Vărărean, Mihai Fegher, Andreea Lazăr, Geanina Vlad, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare „Germisara” din Geoagiu, Ansamblul Folcloric „Cununiţa” din Mădăras, Jud. Bihor. A acompaniat Taraful „Germisara” condus de Geani Vlad. Invitaţi speciali au fost maeştri ai melosului popular: Nicoleta Voica, Adrian Stanca, Florica Zaha, Nineta Popa, Maria Loga, Ciprian Roman, Felicia Stoian, Cristian Fodor şi Nicu Drăgan.

Festivităţile organizate în Sfânta zi a Adormirii Maicii Domnului, au ajuns la cea de-a 18-a ediţie, fiind un semn al respectului locuitorilor din oraşul Geoagiu faţă de semnificaţia creştină a acestei zile, dar şi un prilej de a ne bucura de împlinirile ultimului an, de a uita pentru un moment de grijile cotidiene, de necazurile zilnice şi de a ne îmbogăţii sufletul.

Ne-am aşteptat la un număr mare de turişti, în staţiunea Geoagiu Băi, ceea ce s-a şi realizat, gradul de ocupare a locurilor de cazare din staţiune fiind aproape de sută la sută. Fapt ce bucură dar şi mobilizează”, mai spune Vasile Cărăguţ, primarul oraşului Geoagiu, pentru Ziarul Hunedoreanului.

Festivităţile celei de a 18 ediţie a „Zilelor Oraşului Geoagiu” au fost încheiate „Jocul de artificii”, care au încântat cei peste 2000 de spectatorii ce au rămas până târziu în noapte să se bucure de spectacolul luminilor ce au străbătut cerul.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − doi =

ACTUALITATE
Doi jandarmi au salvat o femeie din mâinile unui jefuitor         Proiectul vânzării terenului de 80.000 de metri pătrați unei companii germane a fost respins         Angajații APIA Hunedoara au continuat protestul         Hunedoara anilor 1960, descrisă de scriitori: orașul uriaşului complex de uzine unde fierbe în clocot oţelul         Brandul Sense anunta mari reduceri de Black Friday         Un vârstnic de 95 de ani a fost jefuit         Imagini de pe șantierul Lotului IV al autostrăzii Lugoj – Deva. Cum s-a lucrat         O companie germană va deschide o fabrică în Hunedoara         CUM DISPAR COMORILE SATELOR. Bisericile de lemn ale Hunedoarei stricate de proiectele de restaurare         Raportul IPJ. Ultima lună din mandatul fostului șef al IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru         Cursele de taxi mai scumpe cu un leu pe kilometru în Hunedoara         Peste 1.000 de salariaţi disponibilizaţi de la CEH vor primi plăți compensatorii         Tinerii sunt invitați de IPJ Hunedoara să devină polițiști         Angajată APIA condamnată la închisoare         Fost șef al CNADNR trimis în judecată pentru abuz în serviciu         Nouă ani de la marea tragedie din Mina Petrila         Târgul de Iarnă își deschide porțile în Deva         Elevă de 17 ani dispărută de la domiciliu         Miercuri începe Postul Naşterii Domnului         Caz șocant în Hunedoara. Bărbat spânzurat în scara blocului