REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Liberalii pretind că plafonarea scutirii la plata impozitului doar pentru pensiile de până la 2.000 lei este o injustiţie socială, pe care parlamentarii PNL vor să o corecteze printr-un proiect de lege depus la Senat de Carmen Hărău. De asemenea, liberalii somează Guvernul să nu-i arunce pe primari în zona infracţională, cum era cu ospătarii în regimul ceauşist.

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi-a „coafat” numele. Se numeşte Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este o mutare menită să înlocuiască mai uşor funcţionari publici cu camarila pesedistă, sunt de părere parlamentarii hunedorenii ai PNL. Mai mult, primele măsuri luate în domeniul muncii produc grave injustiţii sociale, susţin liderii PNL care au depus un proiect de lege reparatoriu.

 

Pensii neimpozitate pentru toţi, cere PNL

 

Senatorul Carmen Hărău, vicepreşedinte al comisiei de Muncă din Senat, spune că legea prin care doar o parte dintre pensionari au parte de scutiri la impozit este profund nedreaptă. Parlamentarii PNL au cerut eliminarea integrală a impozitării pensiilor, dar amendamentul a fost respins de actuala putere, pe motiv că nu sunt bani. „Din punctul nostru de vedere ar trebui să se renunţe rapid la pensiile speciale ale parlamentarilor, că poate se găsesc resurse bugetare de susţinere a eliminării impozitului la pensie pentru toţi pensionarii. Justiţie socială, în sens liberal, înseamnă să nu faci discriminare mai cu seamă în ceea ce-i priveşte pe pensionari”, a spus senatorul PNL Carmen Hărău, într-o conferinţă de presă. La o primă estimare, impactul bugetar ar fi undeva la 8-9 miliarde lei. Liberalii spun că au votat legea „ciuntită” de PSD, deşi erau nemulţumiţi că nu le-a trecut amendamentul, motiv pentru care acum au scris un nou proiect de eliminare a impozitului la toate pensiile, proiect semnat de toţi parlamentarii PNL şi depus de senatorul Carmen Hărău.

 

Salarii adecvate pentru primari

 

Pe de altă parte, liberalii susţin că guvernul îi umileşte pe primari care, în contextul creşterilor salariale din administraţie, ajung să câştige mai puţin decât subalternii lor. Politica PSD e un fel de instigare la furtişaguri şi „descurcăreală”, sunt de părere demnitarii PNL. „Suntem deosebit de interesaţi ca, în contextul creşterilor fireşti a veniturilor cu 20 la sută în administraţia publică, Guvernul să aibă în vedere salariile foarte mici ale primarilor. A-i lăsa pe oamenii aceştia (pe primari, n.red.) aşa cum Ceauşescu îi lăsa pe ospătari „că se descurcă ei singuri”, înseamnă să nu le preţuieşti munca, să-i arunci – eventual – în zone infracţională. Va trebui să avem grijă la onestitate, la profesionalism şi – fără  slogane populiste – salariile primarilor să crească. Nu-l vom lăsa pe Dragnea să-i trateze pe primari cum îi trata altădată Ceauşescu pe vânzători şi pe ospătari”, a declarat senatorul PNL Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”         Imagini șocante pe autostradă: patru oameni au murit după ce un șofer a intrat pe contrasens         Comunicat de presă Daimler România         Accident pe bulevard         Trei tineri din Hunedoara reținuți pentru spargeri         Au început Zilele Municipiului Petroșani.         Drumul spre Retezat a rămas închis, iar traseele sunt nesigure         Cavalerii Davelor în Cetatea Devei         Dezvelirea plăcii comemorative colonel (rz.) Petrişor – Toderiţă JILIP la Cazarma Jandarmeriei Române din Lupeni         Analfabetism economic sau jaf ca la drumul mare?         Tarife noi de vizitare la muzeele și siturile istorice din Hunedoara         Drumul spre Retezat s-a prăbușit în mai multe locuri         Hunedorean în stare gravă după ce a încercat să stingă un incendiu         Zeci de martori așteptați la audieri în dosarul „Berbeceanu”