REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Liberalii pretind că plafonarea scutirii la plata impozitului doar pentru pensiile de până la 2.000 lei este o injustiţie socială, pe care parlamentarii PNL vor să o corecteze printr-un proiect de lege depus la Senat de Carmen Hărău. De asemenea, liberalii somează Guvernul să nu-i arunce pe primari în zona infracţională, cum era cu ospătarii în regimul ceauşist.

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi-a „coafat” numele. Se numeşte Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este o mutare menită să înlocuiască mai uşor funcţionari publici cu camarila pesedistă, sunt de părere parlamentarii hunedorenii ai PNL. Mai mult, primele măsuri luate în domeniul muncii produc grave injustiţii sociale, susţin liderii PNL care au depus un proiect de lege reparatoriu.

 

Pensii neimpozitate pentru toţi, cere PNL

 

Senatorul Carmen Hărău, vicepreşedinte al comisiei de Muncă din Senat, spune că legea prin care doar o parte dintre pensionari au parte de scutiri la impozit este profund nedreaptă. Parlamentarii PNL au cerut eliminarea integrală a impozitării pensiilor, dar amendamentul a fost respins de actuala putere, pe motiv că nu sunt bani. „Din punctul nostru de vedere ar trebui să se renunţe rapid la pensiile speciale ale parlamentarilor, că poate se găsesc resurse bugetare de susţinere a eliminării impozitului la pensie pentru toţi pensionarii. Justiţie socială, în sens liberal, înseamnă să nu faci discriminare mai cu seamă în ceea ce-i priveşte pe pensionari”, a spus senatorul PNL Carmen Hărău, într-o conferinţă de presă. La o primă estimare, impactul bugetar ar fi undeva la 8-9 miliarde lei. Liberalii spun că au votat legea „ciuntită” de PSD, deşi erau nemulţumiţi că nu le-a trecut amendamentul, motiv pentru care acum au scris un nou proiect de eliminare a impozitului la toate pensiile, proiect semnat de toţi parlamentarii PNL şi depus de senatorul Carmen Hărău.

 

Salarii adecvate pentru primari

 

Pe de altă parte, liberalii susţin că guvernul îi umileşte pe primari care, în contextul creşterilor salariale din administraţie, ajung să câştige mai puţin decât subalternii lor. Politica PSD e un fel de instigare la furtişaguri şi „descurcăreală”, sunt de părere demnitarii PNL. „Suntem deosebit de interesaţi ca, în contextul creşterilor fireşti a veniturilor cu 20 la sută în administraţia publică, Guvernul să aibă în vedere salariile foarte mici ale primarilor. A-i lăsa pe oamenii aceştia (pe primari, n.red.) aşa cum Ceauşescu îi lăsa pe ospătari „că se descurcă ei singuri”, înseamnă să nu le preţuieşti munca, să-i arunci – eventual – în zone infracţională. Va trebui să avem grijă la onestitate, la profesionalism şi – fără  slogane populiste – salariile primarilor să crească. Nu-l vom lăsa pe Dragnea să-i trateze pe primari cum îi trata altădată Ceauşescu pe vânzători şi pe ospătari”, a declarat senatorul PNL Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + treisprezece =

ACTUALITATE
Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva         Ziua Unirii Principatelor Române – Programul complet al manifestărilor         Cele opt hectare de teren de la marginea Hunedoarei au fost vândute         Ce soartă va avea ultima școală din Bulzeștii de sus: șapte copii mai învață aici         Patru statui noi în Hunedoara         Mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Elevă călcată de mașină pe trecerea de pietoni         Podul rutier peste Strei, din orașul Călan, va fi refăcut         Prins la furat de lemne cu camioneta         L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens