REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Liberalii pretind că plafonarea scutirii la plata impozitului doar pentru pensiile de până la 2.000 lei este o injustiţie socială, pe care parlamentarii PNL vor să o corecteze printr-un proiect de lege depus la Senat de Carmen Hărău. De asemenea, liberalii somează Guvernul să nu-i arunce pe primari în zona infracţională, cum era cu ospătarii în regimul ceauşist.

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi-a „coafat” numele. Se numeşte Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este o mutare menită să înlocuiască mai uşor funcţionari publici cu camarila pesedistă, sunt de părere parlamentarii hunedorenii ai PNL. Mai mult, primele măsuri luate în domeniul muncii produc grave injustiţii sociale, susţin liderii PNL care au depus un proiect de lege reparatoriu.

 

Pensii neimpozitate pentru toţi, cere PNL

 

Senatorul Carmen Hărău, vicepreşedinte al comisiei de Muncă din Senat, spune că legea prin care doar o parte dintre pensionari au parte de scutiri la impozit este profund nedreaptă. Parlamentarii PNL au cerut eliminarea integrală a impozitării pensiilor, dar amendamentul a fost respins de actuala putere, pe motiv că nu sunt bani. „Din punctul nostru de vedere ar trebui să se renunţe rapid la pensiile speciale ale parlamentarilor, că poate se găsesc resurse bugetare de susţinere a eliminării impozitului la pensie pentru toţi pensionarii. Justiţie socială, în sens liberal, înseamnă să nu faci discriminare mai cu seamă în ceea ce-i priveşte pe pensionari”, a spus senatorul PNL Carmen Hărău, într-o conferinţă de presă. La o primă estimare, impactul bugetar ar fi undeva la 8-9 miliarde lei. Liberalii spun că au votat legea „ciuntită” de PSD, deşi erau nemulţumiţi că nu le-a trecut amendamentul, motiv pentru care acum au scris un nou proiect de eliminare a impozitului la toate pensiile, proiect semnat de toţi parlamentarii PNL şi depus de senatorul Carmen Hărău.

 

Salarii adecvate pentru primari

 

Pe de altă parte, liberalii susţin că guvernul îi umileşte pe primari care, în contextul creşterilor salariale din administraţie, ajung să câştige mai puţin decât subalternii lor. Politica PSD e un fel de instigare la furtişaguri şi „descurcăreală”, sunt de părere demnitarii PNL. „Suntem deosebit de interesaţi ca, în contextul creşterilor fireşti a veniturilor cu 20 la sută în administraţia publică, Guvernul să aibă în vedere salariile foarte mici ale primarilor. A-i lăsa pe oamenii aceştia (pe primari, n.red.) aşa cum Ceauşescu îi lăsa pe ospătari „că se descurcă ei singuri”, înseamnă să nu le preţuieşti munca, să-i arunci – eventual – în zone infracţională. Va trebui să avem grijă la onestitate, la profesionalism şi – fără  slogane populiste – salariile primarilor să crească. Nu-l vom lăsa pe Dragnea să-i trateze pe primari cum îi trata altădată Ceauşescu pe vânzători şi pe ospătari”, a declarat senatorul PNL Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “REACŢIA OPOZIŢIEI. Liberalii cer eliminarea impozitului la toate pensiile şi salarii majorate la primari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată