Proiectele femeilor liberale din Hunedoara pentru copii, veterani și femei

Un proiect legislativ care prevede mărirea indemnizațiilor pe care le primesc veteranii, invalizii și văduvele de război, campania „Să trimitem copiii la școală” și o campanie de prevenire a cancerului la sân se numără printre proiectele Organizației Femeilor Liberale.

Senatorul hunedorean Carmen Hărău a organizat, luni, o conferință de presă pe tema campaniilor susținute de către Organizația Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care parlamentarul o conduce, și a noilor inițiative și propuneri legislative liberale.

„Femeile liberale din județul Hunedoara acționează pe două direcții: copii și vârstnici. În ceea ce îi privește pe copii, am derulat în județul Hunedoara campania <<Să trimitem copiii la școală>>, aflată la a șasea ediție, iar anul acesta avem în plată și cu sprijin permanent lună de lună 156 de copii. Această campanie are în vedere lupta împotriva abandonului școlar. Politicile guvernamentale pe zonă sunt foarte puțin coagulate”, a declarat senatorul Carmen Hărău.

Corelat cu campaniile care îi privesc pe vârstnici, susține senatorul, o atenție deosebită le-a fost acordată veteranilor de război. „Am depus o propunere legislativă în Parlament, pentru modificarea indemnizațiilor pe care veteranii de război, invalizii de război și văduvele de război le primesc. Sunt 8.000 de oameni pe care noi îi plăteam cu 161 de lei lunar, cu alte adaosuri. Am făcut 805 lei și am mai adăugat la acești bani, sume care vor duce până la 1.600 de lei, pentru veteranii de război”, a declarat Carmen Hărău.

În județul Hunedoara, Organizația Femeilor Liberale va demara luna Luptei împotriva Cancerului la sân. Medicul specialist Carollina Radu va coordona această campanie, care propune efectuarea a cel puțin 500 de controale medicale gratuite de prevenire a acestei maladii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor         Deva – un oraș ecologic și durabil         Scandal în jurul unui bal al bobocilor. Un preot s-a revoltat pentru tema aleasă: Demoni vă doriţi, demoni veţi avea în şcoli în loc de elevi”         Cetatea Blidaru, locul de vis din patrimoniul UNESCO, ignorat de autorități         Vârstnic jefuit în scara blocului         Lansare de carte         Zilele icoanei încep la Deva         Transporturi agabaritice pe ruta Nădlac – Hunedoara         Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului         Sarmizegetusa Regia, în imagini de poveste