Proiectele femeilor liberale din Hunedoara pentru copii, veterani și femei

Un proiect legislativ care prevede mărirea indemnizațiilor pe care le primesc veteranii, invalizii și văduvele de război, campania „Să trimitem copiii la școală” și o campanie de prevenire a cancerului la sân se numără printre proiectele Organizației Femeilor Liberale.

Senatorul hunedorean Carmen Hărău a organizat, luni, o conferință de presă pe tema campaniilor susținute de către Organizația Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care parlamentarul o conduce, și a noilor inițiative și propuneri legislative liberale.

„Femeile liberale din județul Hunedoara acționează pe două direcții: copii și vârstnici. În ceea ce îi privește pe copii, am derulat în județul Hunedoara campania <<Să trimitem copiii la școală>>, aflată la a șasea ediție, iar anul acesta avem în plată și cu sprijin permanent lună de lună 156 de copii. Această campanie are în vedere lupta împotriva abandonului școlar. Politicile guvernamentale pe zonă sunt foarte puțin coagulate”, a declarat senatorul Carmen Hărău.

Corelat cu campaniile care îi privesc pe vârstnici, susține senatorul, o atenție deosebită le-a fost acordată veteranilor de război. „Am depus o propunere legislativă în Parlament, pentru modificarea indemnizațiilor pe care veteranii de război, invalizii de război și văduvele de război le primesc. Sunt 8.000 de oameni pe care noi îi plăteam cu 161 de lei lunar, cu alte adaosuri. Am făcut 805 lei și am mai adăugat la acești bani, sume care vor duce până la 1.600 de lei, pentru veteranii de război”, a declarat Carmen Hărău.

În județul Hunedoara, Organizația Femeilor Liberale va demara luna Luptei împotriva Cancerului la sân. Medicul specialist Carollina Radu va coordona această campanie, care propune efectuarea a cel puțin 500 de controale medicale gratuite de prevenire a acestei maladii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă