Proiectele femeilor liberale din Hunedoara pentru copii, veterani și femei

Un proiect legislativ care prevede mărirea indemnizațiilor pe care le primesc veteranii, invalizii și văduvele de război, campania „Să trimitem copiii la școală” și o campanie de prevenire a cancerului la sân se numără printre proiectele Organizației Femeilor Liberale.

Senatorul hunedorean Carmen Hărău a organizat, luni, o conferință de presă pe tema campaniilor susținute de către Organizația Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care parlamentarul o conduce, și a noilor inițiative și propuneri legislative liberale.

„Femeile liberale din județul Hunedoara acționează pe două direcții: copii și vârstnici. În ceea ce îi privește pe copii, am derulat în județul Hunedoara campania <<Să trimitem copiii la școală>>, aflată la a șasea ediție, iar anul acesta avem în plată și cu sprijin permanent lună de lună 156 de copii. Această campanie are în vedere lupta împotriva abandonului școlar. Politicile guvernamentale pe zonă sunt foarte puțin coagulate”, a declarat senatorul Carmen Hărău.

Corelat cu campaniile care îi privesc pe vârstnici, susține senatorul, o atenție deosebită le-a fost acordată veteranilor de război. „Am depus o propunere legislativă în Parlament, pentru modificarea indemnizațiilor pe care veteranii de război, invalizii de război și văduvele de război le primesc. Sunt 8.000 de oameni pe care noi îi plăteam cu 161 de lei lunar, cu alte adaosuri. Am făcut 805 lei și am mai adăugat la acești bani, sume care vor duce până la 1.600 de lei, pentru veteranii de război”, a declarat Carmen Hărău.

În județul Hunedoara, Organizația Femeilor Liberale va demara luna Luptei împotriva Cancerului la sân. Medicul specialist Carollina Radu va coordona această campanie, care propune efectuarea a cel puțin 500 de controale medicale gratuite de prevenire a acestei maladii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima fântână arteziană de noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi