PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, la Deva, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este pregătită să sprijine, atât la București, cât și la Bruxelles, proiectele candidatului ALDE la postul de primar al Devei, Ovidiu Ioan Popa. Norica Nicolai s-a referit mai ales la proiectul legat de construirea unui spital modern de Pediatrie în municipiu.

 

Ideea lui Ovidiu Ioan Popa este aceea de a propune construirea unui spital modern de Pediatrie în Deva. El spune că este o investiție absolut necesară, în condițiile în care copiii și părinții acestora au nevoie de un spațiu protejat și modern de îngrijire a sănătății. „Dacă ne gândim la generația tânără, căreia vrem să îi oferim sănătate și educație, rezolvarea problemei este un spital nou de pediatrie”, spune Ovidiu Ioan Popa. El a mai declarat că a discutat inclusiv cu europarlamentarul Norica Nicolai despre sursele de finanțare pentru o asemenea investiție și soluțiile sunt chiar în liniile de finanțare europene.

„În ceea ce privește spitalul de Pediatrie, eu îl consider o prioritate” spune Norica Nicolai. „Spitalele de Pediatrie nu au fost, în opinia mea, pentru nicio guvernare, priorități. O parte din insuccesul legat de natalitate o asigură tocmai lipsa unei infrastructuri specializate. Femeile din ce în ce mai greu sunt urmărite în timpul sarcinii, accesul la naștere este foarte dificil pentru multă lume: pentru că nu toată lumea își poate permite plata unui spital privat, a unui medic privat. Are nevoie statul să investească în această infrastructură. Pe acest exercițiu bugetar (european, n.r.), România a obținut posibilitatea de a investi în infrastructura medicală. Sunt cele trei spitale regionale, despre care vorbim de vreun an și ceva și tot nu reușim să le aducem, dar această investiție de la Deva este categoric mult mai mică decât un spital regional. (…) Și asta va fi una din prioritățile mele. Voi discuta cu cei care sunt implicați în Ministerul Sănătății, dar (Ovidiu Ioan Popa, dacă va fi primarul Devei, n.r.) va merge cu mine și la Bruxelles. Pentru că vom încerca să accesăm fondurile necesare, fiind o axă prioritară și pentru Uniunea Europeană. Pentru că tot ce este legat de stimularea natalității a constituit și constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a explicat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva         Mai multe drumuri județene devin drumuri forestiere         Amenzi pentru tăieri ilegale de lemne         Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva