PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, la Deva, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este pregătită să sprijine, atât la București, cât și la Bruxelles, proiectele candidatului ALDE la postul de primar al Devei, Ovidiu Ioan Popa. Norica Nicolai s-a referit mai ales la proiectul legat de construirea unui spital modern de Pediatrie în municipiu.

 

Ideea lui Ovidiu Ioan Popa este aceea de a propune construirea unui spital modern de Pediatrie în Deva. El spune că este o investiție absolut necesară, în condițiile în care copiii și părinții acestora au nevoie de un spațiu protejat și modern de îngrijire a sănătății. „Dacă ne gândim la generația tânără, căreia vrem să îi oferim sănătate și educație, rezolvarea problemei este un spital nou de pediatrie”, spune Ovidiu Ioan Popa. El a mai declarat că a discutat inclusiv cu europarlamentarul Norica Nicolai despre sursele de finanțare pentru o asemenea investiție și soluțiile sunt chiar în liniile de finanțare europene.

„În ceea ce privește spitalul de Pediatrie, eu îl consider o prioritate” spune Norica Nicolai. „Spitalele de Pediatrie nu au fost, în opinia mea, pentru nicio guvernare, priorități. O parte din insuccesul legat de natalitate o asigură tocmai lipsa unei infrastructuri specializate. Femeile din ce în ce mai greu sunt urmărite în timpul sarcinii, accesul la naștere este foarte dificil pentru multă lume: pentru că nu toată lumea își poate permite plata unui spital privat, a unui medic privat. Are nevoie statul să investească în această infrastructură. Pe acest exercițiu bugetar (european, n.r.), România a obținut posibilitatea de a investi în infrastructura medicală. Sunt cele trei spitale regionale, despre care vorbim de vreun an și ceva și tot nu reușim să le aducem, dar această investiție de la Deva este categoric mult mai mică decât un spital regional. (…) Și asta va fi una din prioritățile mele. Voi discuta cu cei care sunt implicați în Ministerul Sănătății, dar (Ovidiu Ioan Popa, dacă va fi primarul Devei, n.r.) va merge cu mine și la Bruxelles. Pentru că vom încerca să accesăm fondurile necesare, fiind o axă prioritară și pentru Uniunea Europeană. Pentru că tot ce este legat de stimularea natalității a constituit și constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a explicat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 5 =

ACTUALITATE
Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara         Accident rutier pe DN 66, cu doi răniți         Consiliul județean a returnat 2.000.000 lei pentru drumul din munții Orăștiei         Atleta Maria Cioncan va fi comemorată în Hunedoara         Incident grav în gara Devei. Agenții de pază au deschis focul         Autoutilitară mistuită de flăcări pe autostradă