PROIECTE DE CANDIDAT – OVIDIU IOAN POPA: Sunt bani europeni pentru un spital modern de Pediatrie la Deva

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc duminică, la Deva, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat că este pregătită să sprijine, atât la București, cât și la Bruxelles, proiectele candidatului ALDE la postul de primar al Devei, Ovidiu Ioan Popa. Norica Nicolai s-a referit mai ales la proiectul legat de construirea unui spital modern de Pediatrie în municipiu.

 

Ideea lui Ovidiu Ioan Popa este aceea de a propune construirea unui spital modern de Pediatrie în Deva. El spune că este o investiție absolut necesară, în condițiile în care copiii și părinții acestora au nevoie de un spațiu protejat și modern de îngrijire a sănătății. „Dacă ne gândim la generația tânără, căreia vrem să îi oferim sănătate și educație, rezolvarea problemei este un spital nou de pediatrie”, spune Ovidiu Ioan Popa. El a mai declarat că a discutat inclusiv cu europarlamentarul Norica Nicolai despre sursele de finanțare pentru o asemenea investiție și soluțiile sunt chiar în liniile de finanțare europene.

„În ceea ce privește spitalul de Pediatrie, eu îl consider o prioritate” spune Norica Nicolai. „Spitalele de Pediatrie nu au fost, în opinia mea, pentru nicio guvernare, priorități. O parte din insuccesul legat de natalitate o asigură tocmai lipsa unei infrastructuri specializate. Femeile din ce în ce mai greu sunt urmărite în timpul sarcinii, accesul la naștere este foarte dificil pentru multă lume: pentru că nu toată lumea își poate permite plata unui spital privat, a unui medic privat. Are nevoie statul să investească în această infrastructură. Pe acest exercițiu bugetar (european, n.r.), România a obținut posibilitatea de a investi în infrastructura medicală. Sunt cele trei spitale regionale, despre care vorbim de vreun an și ceva și tot nu reușim să le aducem, dar această investiție de la Deva este categoric mult mai mică decât un spital regional. (…) Și asta va fi una din prioritățile mele. Voi discuta cu cei care sunt implicați în Ministerul Sănătății, dar (Ovidiu Ioan Popa, dacă va fi primarul Devei, n.r.) va merge cu mine și la Bruxelles. Pentru că vom încerca să accesăm fondurile necesare, fiind o axă prioritară și pentru Uniunea Europeană. Pentru că tot ce este legat de stimularea natalității a constituit și constituie o prioritate la nivelul Uniunii Europene”, a explicat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + doisprezece =

ACTUALITATE
Tragedie pe Autostrada Deva – Orăștie         Cine sunt cei mai buni elevi ai promoției 2018         Absolvire la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva         Absolvire în sărbătoare, la Liceul Teoretic „Téglás Gábor”         Elevii de la Colegiul Național Decebal au celebrat absolvirea         Crimă urmată de sinucidere într-un teribil accident rutier (GALERIE FOTO)         Directorul Complexului Energetic Hunedoara a demisionat         Accident mortal pe DN 76         Cetatea Deva a fost ecologizată de elevi de la Colegiul Național Decebal         Pasionații de mașini sunt așteptați la Deva Auto Show 2018         CONTROVERSE. Războiul pe numele lui Arsenie Boca a continuat la Mănăstirea Prislop         Campanie preventivă pe teme de educaţie rutieră         Doi ani de întârziere la Autostrada Lugoj – Deva         Accident mortal pe DN 7, cu motocicleta         Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „În coaliția PSD-ALDE nu s-a discutat niciodată despre modificări la Pilonul II de pensii”         Premii la Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu”-Timişoara         Ștrandul din Hunedoara se deschide în 1 iunie         Cupa Ioan Corvin         Au început lucrările de reabilitare a Străzii Gheorghe Barițiu         Trofeul Micului Cititor