PNL Hunedoara şi-a lansat candidaţii pentru alegerile locale

Liberalii şi-au prezentat candidaţii şi strategia pentru alegerile locale, într-un eveniment electoral organizat în sala de spectacole a Teatrului de Arte Deva. PNL Hunedoara are 42 de primari în funcţie (din 69, câţi sunt la nivel judeţean), astfel că, teoretic, pot câştiga judeţul, dacă foştii PDL şi PNL reuşesc să formeze o singură echipă. Apelul la unitate cu lozinca „privim spre viitor” a fost şi mesajul transmis de liderii de la Centru ai noului PNL.

Evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Hunedoara a avut loc duminică, 31 ianuarie. La eveniment au fost invitaţi toţii aleşii locali, consilierii locali, cei judeţeni precum şi liderii organizaţiilor locale din judeţ. Pe scena Teatrului de Artă Deva au urcat candidaţii la posturile de primari, parlamentarii PNL, cei doi copreşedinţi PNL Hunedoara, Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara, iar din conducerea centrală au fost prezenţi copreşedintele Vasile Blaga (Alina Gorghiu se află în aceste zile în America), Ilie Bolojan, secretarul general al partidului, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte, Ciprian Dobre – preşedintele CJ Mureş, Marcel Velea – primar Caransebeş.

După intonarea imnului naţional, copreşedintele Bogdan Ţîmpău a cerut liberalilor să păstreze un moment de reculegere în memoria lui Petru Radu Păun Jura, trecut la cele veşnice joi şi a cărui înmormântare a avut loc în Simeria cam la aceeaşi oră la care PNL Hunedoara şi-a lansat candidaţii.

Apeluri insistente la solidaritate şi unitate

Deputatul Carmen Hărău a adus în discuţie trei teme, însă una – aceea a fuziunii pe care s-a clădit noul PNL – a revenit în discursurile celor prezenţi până la finalul evenimentului. „Trebuie să fim uniţi pentru că, cu cât mai puţină omogenitate, cu atât au să apară mai multe fisuri prin care se pot strecura adversarii politici, pentru a ne crea probleme”, a spus Hărău. Carmen Hărău a vorbit despre „decapitarea” organizaţiei judeţene ca urmare a anchetelor DNA care i-au scos de pe scena politică pe preşedintele Mircea Ioan Moloţ şi pe Tiberiu Balint. Mesajul a fost că liberalii trebuie să strângă rândurile în jurul noii conduceri, mesaj pe care a insistat şi copreşedintele Vasile Blaga. „Nu ne permitem să pierdem niciun om, nici în Hunedoara, nici în Gorj – nicăieri. Este loc pentru fiecare. Dacă suntem înţelepţi, dacă înţelegem să-i respectăm pe toţi, indiferent pe ce filieră au venit în PNL, atunci vom câştiga. Şi aş vrea încă o dată să le mulţumesc celor 42 de primari care nu ne-au părăsit, care nu s-au lăsat cumpăraţi de Dragnea”, a spus Vasile Blaga.

„Clănţăii”, mai spre coada listei

Însă nu doar PSD ar putea să rupă din noul şi marele PNL. Mişcarea Populară formată din foşti PDL-işti şi ALDE, alianţă croită din vechii liberali, pot racola demnitari PNL. În judeţul Hunedoara sunt mulţi primari supăraţi pe parlamentarii PNL că vor să introducă pentru ei două tururi de scrutin şi că i-au „şuntat” de la pensiile speciale. Vasile Blaga le-a explicat că modificarea legii trebuie să se facă, din raţiuni democratice care ar trebui să depăşească interesul de partid. „Să fim cinstiţi: şi noi am fi favorizaţi cu alegerea primarului din primul tur. Şi ei (PSD), dar şi noi, care avem peste o mie de primari”, a spus Blaga. Cât priveşte ordinea pe listă a consilierilor, copreşedintele PNL a declarat: „Ordinea pentru consiliul judeţean să fie după cele mai bune rezultate, nu după cei mai buni clănţăi. Acesta trebuie să fie modul de abordare a listelor cu cei mai buni candidaţi”.

Milităria PDL-istă îşi reintră în pită

Vasile Blaga a scos milităria din podul PDL. „Mai trebuie să facem două lucruri pe care partidul vi le cam ordonă, că împreună am luat nişte decizii. Unu: 30 la sută să fie oameni noi, care n-au avut funcţii nici în partid, nici în administraţie. Asta dacă nu vreţi să fim înmormântaţi în organizaţiile locale de către aceeaşi oameni care trec de la PSD şi vin la noi, ei trăiesc bine şi noi ieşim prost. Şi am mai hotărât ceva, indiferent dacă apare legea ori nu: aş vrea ca 30 la sută să fie femei. Pentru asta v-aş ruga să aveţi mare-mare grijă. Nu că aşa vreau eu sau doamna Gorghiu, ci pentru că aşa vor oamenii. Partidele care nu vor înţelege nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni nu vor avea viitor”, le-a transmis copreşedintele Vasile Blaga liberalilor hunedoreni.

Cazul „Păducel” , de la Ana la Caiafa

Printre candidaţii aplaudaţi de noul şi integrul PNL la scenă deschisă a fost şi Ilie Păducel, fostul prim-secretar PCR la Petrila, ultimul primar comunist al oraşului. Candidatura lui Păducel pe listele PNL e în flagrantă contradicţie cu lustraţia asumată de liberali, însă fostul lider comunist e ocrotit de liderii partidului prin tot felul de manevre şmechereşti. Liderii locali susţin că şi-l asumă pe Păducel cu tot trecutul lui comunist şi eventual cei de la Centru să decidă dacă a fost „penetrat” codul de integritate, iar cei de la Centru pasează pisica la organizaţia judeţeană. „Aplicarea criteriilor de integritate revine filialelor judeţene. Prin urmare, rugămintea este să vă adresaţi filialei din Hunedoara care are toate competenţele pentru a gestiona situaţiile respective. Nu cunoaştem exact cazul la care faceţi referire, nu pot să fac acum comentarii”, a declarat Ilie Bolojan, secretar general PNL.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + unsprezece =

ACTUALITATE
Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare         Demisie în spital, după moartea fetiței de un an și zece luni         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Locul de unde ghioceii, ca nişte clopote ale tăcerii, ridică liniştea lumii la cer         Mămicile au protestat în Hunedoara, după moartea fetiței de un an și 10 luni         Spărgători din Hunedoara capturați de polițiști         ÎMPĂDURIRI. Peste 7.000 de arbori vor fi plantați pe „muntele sfânt al dacilor”         SECRETELE HUNEDOAREI. Mănăstirea Prislop supravegheată de securiști în anii 1950. Informator: „Se roagă să revină regele Mihai în țară”         Protestul mămicilor după moartea copilei de un an și 10 luni în spitalul din Hunedoara         Ca-n ţara comandantului Mocanu! Mai avem de aşteptat după rezultatul anchetei Corpului de Control al IGPR         Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural         Scandalul continuă: Angajaţii UM Orăştie ameninţă cu greva         Mircea Muntean reacţionează         Câinele salvat de pompieri din flăcări, îngrijit la adăpostul din Hunedoara         Un copil a furat o mașină și a ieșit cu ea la plimbare         Spărgător de automate de lapte prins în Deva         Incendiu în pădurea comunei Romos         Cum va fi celebrată Ziua Poliției în Deva și Petroșani         Fetiță decedată în spital         Cum a lovit „blestemul aurului dacic” satele din umbra Sarmizegetusei Regia