PNL Hunedoara şi-a lansat candidaţii pentru alegerile locale

Liberalii şi-au prezentat candidaţii şi strategia pentru alegerile locale, într-un eveniment electoral organizat în sala de spectacole a Teatrului de Arte Deva. PNL Hunedoara are 42 de primari în funcţie (din 69, câţi sunt la nivel judeţean), astfel că, teoretic, pot câştiga judeţul, dacă foştii PDL şi PNL reuşesc să formeze o singură echipă. Apelul la unitate cu lozinca „privim spre viitor” a fost şi mesajul transmis de liderii de la Centru ai noului PNL.

Evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Hunedoara a avut loc duminică, 31 ianuarie. La eveniment au fost invitaţi toţii aleşii locali, consilierii locali, cei judeţeni precum şi liderii organizaţiilor locale din judeţ. Pe scena Teatrului de Artă Deva au urcat candidaţii la posturile de primari, parlamentarii PNL, cei doi copreşedinţi PNL Hunedoara, Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara, iar din conducerea centrală au fost prezenţi copreşedintele Vasile Blaga (Alina Gorghiu se află în aceste zile în America), Ilie Bolojan, secretarul general al partidului, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Teodor Atanasiu – prim-vicepreşedinte, Ciprian Dobre – preşedintele CJ Mureş, Marcel Velea – primar Caransebeş.

După intonarea imnului naţional, copreşedintele Bogdan Ţîmpău a cerut liberalilor să păstreze un moment de reculegere în memoria lui Petru Radu Păun Jura, trecut la cele veşnice joi şi a cărui înmormântare a avut loc în Simeria cam la aceeaşi oră la care PNL Hunedoara şi-a lansat candidaţii.

Apeluri insistente la solidaritate şi unitate

Deputatul Carmen Hărău a adus în discuţie trei teme, însă una – aceea a fuziunii pe care s-a clădit noul PNL – a revenit în discursurile celor prezenţi până la finalul evenimentului. „Trebuie să fim uniţi pentru că, cu cât mai puţină omogenitate, cu atât au să apară mai multe fisuri prin care se pot strecura adversarii politici, pentru a ne crea probleme”, a spus Hărău. Carmen Hărău a vorbit despre „decapitarea” organizaţiei judeţene ca urmare a anchetelor DNA care i-au scos de pe scena politică pe preşedintele Mircea Ioan Moloţ şi pe Tiberiu Balint. Mesajul a fost că liberalii trebuie să strângă rândurile în jurul noii conduceri, mesaj pe care a insistat şi copreşedintele Vasile Blaga. „Nu ne permitem să pierdem niciun om, nici în Hunedoara, nici în Gorj – nicăieri. Este loc pentru fiecare. Dacă suntem înţelepţi, dacă înţelegem să-i respectăm pe toţi, indiferent pe ce filieră au venit în PNL, atunci vom câştiga. Şi aş vrea încă o dată să le mulţumesc celor 42 de primari care nu ne-au părăsit, care nu s-au lăsat cumpăraţi de Dragnea”, a spus Vasile Blaga.

„Clănţăii”, mai spre coada listei

Însă nu doar PSD ar putea să rupă din noul şi marele PNL. Mişcarea Populară formată din foşti PDL-işti şi ALDE, alianţă croită din vechii liberali, pot racola demnitari PNL. În judeţul Hunedoara sunt mulţi primari supăraţi pe parlamentarii PNL că vor să introducă pentru ei două tururi de scrutin şi că i-au „şuntat” de la pensiile speciale. Vasile Blaga le-a explicat că modificarea legii trebuie să se facă, din raţiuni democratice care ar trebui să depăşească interesul de partid. „Să fim cinstiţi: şi noi am fi favorizaţi cu alegerea primarului din primul tur. Şi ei (PSD), dar şi noi, care avem peste o mie de primari”, a spus Blaga. Cât priveşte ordinea pe listă a consilierilor, copreşedintele PNL a declarat: „Ordinea pentru consiliul judeţean să fie după cele mai bune rezultate, nu după cei mai buni clănţăi. Acesta trebuie să fie modul de abordare a listelor cu cei mai buni candidaţi”.

Milităria PDL-istă îşi reintră în pită

Vasile Blaga a scos milităria din podul PDL. „Mai trebuie să facem două lucruri pe care partidul vi le cam ordonă, că împreună am luat nişte decizii. Unu: 30 la sută să fie oameni noi, care n-au avut funcţii nici în partid, nici în administraţie. Asta dacă nu vreţi să fim înmormântaţi în organizaţiile locale de către aceeaşi oameni care trec de la PSD şi vin la noi, ei trăiesc bine şi noi ieşim prost. Şi am mai hotărât ceva, indiferent dacă apare legea ori nu: aş vrea ca 30 la sută să fie femei. Pentru asta v-aş ruga să aveţi mare-mare grijă. Nu că aşa vreau eu sau doamna Gorghiu, ci pentru că aşa vor oamenii. Partidele care nu vor înţelege nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni nu vor avea viitor”, le-a transmis copreşedintele Vasile Blaga liberalilor hunedoreni.

Cazul „Păducel” , de la Ana la Caiafa

Printre candidaţii aplaudaţi de noul şi integrul PNL la scenă deschisă a fost şi Ilie Păducel, fostul prim-secretar PCR la Petrila, ultimul primar comunist al oraşului. Candidatura lui Păducel pe listele PNL e în flagrantă contradicţie cu lustraţia asumată de liberali, însă fostul lider comunist e ocrotit de liderii partidului prin tot felul de manevre şmechereşti. Liderii locali susţin că şi-l asumă pe Păducel cu tot trecutul lui comunist şi eventual cei de la Centru să decidă dacă a fost „penetrat” codul de integritate, iar cei de la Centru pasează pisica la organizaţia judeţeană. „Aplicarea criteriilor de integritate revine filialelor judeţene. Prin urmare, rugămintea este să vă adresaţi filialei din Hunedoara care are toate competenţele pentru a gestiona situaţiile respective. Nu cunoaştem exact cazul la care faceţi referire, nu pot să fac acum comentarii”, a declarat Ilie Bolojan, secretar general PNL.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − patru =

ACTUALITATE
Echipa morții își află sentința la Tribunalul Hunedoara         Amenzi de 5.800 de lei date de ISU Hunedoara         Misiune de salvare în Masivul Vâlcan         Incendiu în Călan: peste 20 de persoane au fost evacuate         Nicolae Gherghin, colecționarul de timp         3.000 de sancţiuni au fost aplicate de Poliţia Locală Deva         Peste 30 de proiecte de hotărâre sunt supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului Local Deva         Schi-alpinismul, recunoscut drept sport olimpic. Selecţia pentru lotul naţional, la finele lui ianuarie         Până acum, 820 de concurenţi vor alerga la înălţime. Pe 17 iunie, la Retezat SkyRace Intersport!         Tragedie pe un bulevard din Hunedoara. Un tânăr a fost implicat într-un accident mortal         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Mesajul lui Traian Berbeceanu către ministrul Justiției         Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță