ÎN PLEN: Dispute la împărţitul banilor în CL Deva

Spiritele s-au încins, ieri, în Consiliul Local Deva la momentul împărţirii banilor pentru asociaţiile de cultură, culte şi sport, deşi consilierii negociaseră repartizarea sumelor timp de două zile înainte de şedinţă. Până la urmă aleşii locali au găsit formula care să convină celor mai mulţi

MAIN Cldeva_–_fonduri_asociat ii

Anual, administraţia publică locală acordă bani pentru ONG-uri care prezintă proiecte de interes comunitar.  Aleşii locali ai Devei au aprobat pentru sport 200.000 lei şi la acest capitol de alocare bugetară au existat cele mai intense discuţii privind felul în care a fost făcută împărţeala banilor. Comisiile au propus pentru asociaţia care susţine echipa de fotbal în sală suma (record) de 95.800 lei în timp ce Asociaţia Judeţeană de Gimnastică  urma să primească doar 4.000 lei.

Gimnastică vs. futsal

Gimnastele ceruseră 28.000 de lei pentru a participa la trei competiţii anul acesta, însă cu banii alocaţi de consiliu nu puteau merge la niciuna. „Aceşti bani nu ne ajung nici pentru carburanţi ca să participăm la competiţia din Austria, ne mai vorbind că nu am cum să achit cazarea şi masa. (…) Deva este recunoscută în lume pentru gimnastică. Vă rugăm să sprijiniţi gimnastica pentru că sprijiniţi nişte valori. Este un sport care vă face cinste, care nu v-a dezamăgit niciodată”, a apelat la coarda sensibilă a aleşilor Voichiţa Tebieş, preşedintele asociaţiei Judeţene de Gimnastică. Consilierul Vasile Ţonea (PSD) a propus să se ia de la futsal 10.000 pentru gimnastică şi amendamentul a fost votat. Gimnastele au 14.000 lei la dispoziţie, deplasarea în Austria costă în jur de 16.000 lei, dar preşedintele Tebieş părea mulţumită de ceea ce a obţinut.

Gafe cu repetiţie

Francisc Kovacs (PDL, cu state vechi în consiliul local) a anunţat că se abţine de la deliberări şi vot pe motivul conflictului de interese, CARP Deva – unde Kovacs este preşedinte, având de primit 15.300 lei prin proiectul aflat în discuţie. După ce s-au încins spiritele, pedelistul a uitat de legea care-l ţinea pe tuşă şi a propus un amendament. Intervenţia lui ar fi compromis hotărârea ca nelegală, dar Kovacs şi-a retras vorba la insistenţele secretarului Laura Sârbu care i-a mai citit o dată legea. În final, CARP Deva a primit mai mult, graţie viceprimarului Marius Surgent care a plusat cu o mie de lei. Este demn de remarcat că în urmă cu doi ani, Francisc Kovacs a mai comis-o exact la fel. Atunci s-au pierdut vreo două luni până ce juriştii au reparat gafa consilierului PDL.

Turnul din cimitir va fi consolidat

MAIN EXTRA turn bisericaPentru prima dată de la Revoluţie, Primăria Deva acordă fonduri pentru reabilitarea turnului monument istoric din cimitirul ortodox de pe strada Eminescu. Monumentul se află într-o avansată fază de degradare şi risca să se prăbuşească în orice clipă. Suma de 22.000 de lei alocată acum va fi folosită pentru consolidarea edificiului. Primarul Petru Mărginean spune lucrează la un proiect ca monumentul să fie reabilitat în întregime cu fonduri europene

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”