PERFORMANŢELE UNUI „DECARTELATOR”. Dorin Gligor a făcut mult rău în foarte scurt timp

Cel puţin două proiecte de mare anvergură – drumul spre Sarmizegetusa Regia şi Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor – au tocat banii judeţului din cauza deciziilor proaste luate de Dorin Oliviu Gligor. Provocat într-o conferinţă de presă să vorbească despre eşecul proiectelor începute în mandatul său, fostul preşedinte Mircea Ioan Moloţ este de părere că Gligor a fost prea interesat de răfuieli politice (decartelări) ca să mai aibă timp pentru lucruri cu adevărat importante pentru administraţia judeţului.

 

„Clar, fără echivoc, la tot ce s-a întâmplat acolo, principalul vinovat este domnul fost vicepreşedinte – preşedinte interimar pentru o scurtă perioadă de timp – Gligor”, a declarat Moloţ într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Hunedoara, joi, 1 septembrie 2016.

 

Gligor – un combinagiu

 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara susţine că s-a ajuns în iarnă cu lucrările la drumul spre Sarmizgetusa Regia din cauza fostului lider PDL, Dorin Oliviu Gligor. În scurta perioadă cât a fost la „butoanele” judeţului, Gligor a făcut valuri să dea bine în presă, a punctat la capitolul imagine, lăsând administraţia publică în plan secund. „Domnul Gligor, cu decartelarea domniei sale, a blocat licitaţia până în vară. După ce s-a aflat câştigătorul, a mai ţinut-o o perioadă până a dat autorizaţia de începere a lucrărilor. Să te apuci la un drum în vară – iulie-august, când au început – la o altitudine de o mie şi ceva de metri ca să-l finalizezi în câteva luni este forte greu”, a spus Moloţ.

 

Ezitările costă

 

Lucrările au început târziu şi capricios din cauză că pietrarii sub-contractanţi la lucrare aveau comenzi în altă parte şi au pornit lucrul la pietonala de la Sarmizegetusa foarte târziu. „Eu, dacă aş fi fost preşedinte, sub nicio formă nu lăsam firma constructoare să se apuce de partea de sus – aceea cu piatră cubică – în toamnă. Nu mă interesa că firma sub-contractantă nu poate veni mai repede. În ţara asta sau în Europa găseai o firmă care să înceapă lucrările la partea pietonală odată cu asfaltarea”, spune fostul preşedinte la Consiliului Judeţean. Acestea ar fi principalele motive pentru care o parte din proiectul european a ajuns să fie decontată din bugetul judeţului. Cât despre viitura care a distrus drumul, Moloţ spune că se întâmplă frecvent, din păcate, astfel de catastrofe acolo, iar furtunile nu pot fi imputate constructorului sau proiectanţilor, cum au sugerat actualii administratori ai judeţului. De la Dorin Gligor nu am obţinut un răspuns punctual pe marginea celor declarate de Moloţ. De-a lungul ultimelor luni, lui Gligor  i-au mai fost reproşate aceste fapte, însă niciodată nu şi-a recunoscut vreo culpă.

 

Altă combinaţie pedistă

 

Pe parcursul discuţiilor, Moloţ a readus în atenţie un episod mai puţin cunoscut din istoria drumului ce duce la Sarmizegetusa Regia. „În 2005 am luat un împrumut de la bancă şi toţi banii respectivi erau alocaţi pentru drumul de la Sarmizegetusa. Atunci voiam să facem ziduri de sprijin, gabioane pe malul râului, poduri şi podeţe, plus asfaltarea. Pe atunci, eram în Alianţa DA cu cei de la PD. Îmi aduc aminte că ei (PD-iştii) susţineau că nu trebuie să alocăm toţi bani pentru acel drum, fiindcă electoral n-avem nimic de câştigat. Din păcate, n-aveam majoritate (la vot în CJ Hunedoara, n.red.) fără ei ca să pot decide continuarea investiţiilor”, a relatat fostul preşedinte..

 

Stoian caută scuze degeaba

 

Un alt proiect dat de gard este cel privind Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor, cu deponeu ecologic şi colectare selectivă a gunoaielor. „Suntem de râsul curcilor: să ai deponeul şi întreg sistem finalizat şi tu să construieşti o platformă provizorie (de gunoi) la Deva, alta la Petroşani”, a comentat Moloţ care a prezentat pe scurt istoria proiectul, cum a fost mutat amplasamentul deponeului de colo-colo prin boicotul PSD-iştilor, astfel că în loc de două gropi ecologice abia am reuşit să rămânem cu cea de acum. „Indiferent ce spuneţi, în „Republica lui Moloţ” s-au făcut lucruri bune. De ce? Fiindcă lucram în paralel – chiar dacă n-aveam fondurile asigurate – dădeam drumul la licitaţii şi scriam în caietul de sarcini că lucrările vor începe în momentul în care sunt asigurate fondurile. Trebuiau să înceapă din ianuarie 2015 cu toate aceste proceduri. Ştiau bine că obţinerea autorizaţiilor durează şase luni – fiind vorba de fonduri europene. Nu te apuci de obţinerea avizelor când se termină investiţia”, a spus fostul preşedinte. Dan Stoian, actualul manager al judeţului susţinea că este interzisă o astfel de procedură, dar Moloţ îl contrazice. „A mai făcut destule şi nu a venit nimeni să spună că nu se poate face”, a răspuns sec fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + unsprezece =

ACTUALITATE
Călători străini prin judeţul Hunedoara: „O mică Elveţie!”         Gealaţii lui Arion către secretarul general PNL Hunedoara: „Îţi sparg faţa şi maşina”         Când va fi dată sentința în dosarul de proxenetism al lui Daniel Pleșcan         Peste 100 de jandarmi vor asigura ordinea în stațiunile Hunedoarei         Hoț arestat după ce a atacat paznicii unui transport de cărbune din Valea Jiului         AU DEPUS JURĂMÂNTUL. Poliția Hunedoara se întărește cu 60 de agenți         PROCESUL DECENIULUI. Domeniul Kendeffy din Retezat, la ultimul termen de judecată         Violatorul care și-a mutilat fosta iubită a cerut eliberarea         Tribunalul Hunedoara decide soarta fostului primar Cornel Resmeriță         Ce șanse mai au proiectele de restaurare din Hunedoara depuse la ADR VEST         DOSARELE „PETRU GROZA”. Răfuielile din presa hunedoreană a anilor interbelici         ÎNGRIJORĂTOR: Numărul diabeticilor nou depistaţi a crescut cu o treime în ultimii patru ani         Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată înot cei 2.860 de kilometri ai Dunării         Percheziții DIICOT în Hunedoara         SCĂLDĂTOAREA DEVEI. Aqualand, patria politrucilor mufaţi la banul public         Marius Isfan le arată hunedorenilor Deva frumoasă         Hoţii îşi fac de cap în „ţara comandantului Mocanu”. Farmacii şi magazine prădate la Lupeni         Alin Simota se află pe lista interlopilor fugari de un an         Proiect pentru un parc tematic în jurul Castelului Corvinilor         Reparații pe șoseaua Deva – Lugoj