SENZAŢIONAL !!! Oteviştii din Brad „i-au luat faţa” primarului Florin Cazacu

Doi consilierii locali de la Partidul Poporului –Dan Diaconescu (PP-DD) au reuşit ceea ce primarul oraşului Brad ar fi trebuit să facă cu mult timp în urmă.  Iniţiativa propusă de Leucian şi Străuţ deschide drum spre asocierea în participaţiune la construirea unei centrale pe bază de biomasă pentru încălzirea locuinţelor pe timp de iarnă în Brad

poza 1

Subiectul a fost discutat timp de aproape două ore în şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Local Brad. Iniţiatorii, Cristian Leucian şi Florin Străuţ (PP-DD), şi-au „cârpit” proiectul din mers, după unele discuţii prealabile cu juriştii primăriei şi cu cei ai prefecturii – din câte relatează ei. Şi chiar dacă proiectul a fost amendat în timpul şedinţei, asta nu le diminuează meritul de a fi făcut primul pas important pentru soluţionarea călduri la Brad.

Primarul Florin Cazacu a încercat să trântească proiectul pentru a-l repune ulterior ca şi cum ar fi fost o iniţiativă colectivă a tuturor politicienilor. O mişcare politică nereuşită pentru că  – mai de gura lumii, mai de ruşine – proiectul „oteviştilor” lui Dan Diaconescu a obţinut unanimitate la vot.

Din categoria: „Ideea e bună, păcat că nu-i a mea”

Toţi cei 17 consilieri locali prezenţi la şedinţă au fost de acord că un contract de asociere în participaţiune dintre primărie şi o firmă privată ar fi soluţia potrivită pentru furnizarea agentului termic la Brad. Şi cu toate acestea certurile au durat aproape două ore. „Oportunitatea unui parteneriat în baza unui contract în asociere este evidentă în acest moment. Eu salut iniţiativa, oportunitatea este evidentă, dar v-aş ruga dacă sunteţi de acord domnilor consilieri să refacem hotărârea de către toţi consilierii locali şi să o repunem în dezbatere în prima şedinţă. Aceasta este tema acestui proiect pe care să îl facem împreună, dacă sunteţi de acord. Dacă nu, cu amendamentele propuse de domnul Leucian – făcute pe genunchi, că au fost făcute pe genunchi, totul este schimbat”, a spus primarul Florin Cazacu.

Replici şi contre

poza 2„N-am făcut pe genunchi, domnule primar. Pe genunchi faceţi dumneavoastră în avion spre Anglia. Eu m-am consultat cu colegii consilierii, cu doamna secretară, am stat până la şapte seara… Se pare că vă place să împroşcaţi cu noroi. Aţi împroşcat cu noroi în doctori, în profesori şi aşa mai departe”, a replicat Leucian.

După ce s-au mai calmat spiritele şi corecţiile cuvenite au fost aprobate de toţii consilierii, primarul a ţinut să îi avertizeze, din nou, că  Prefectura ar putea să constate o eventuala nelegalitate a actului. De această dată, Cazacu a fost contrat de colegul său de partid, Mihai Mureş – preşedintele PSD Brad care a explicat că în situaţia „prorocită” de primar, consilierii vor putea să amendeze proiectul ţinând cont de recomandările juriştilor de la Prefectură, fără să aducă prejudicii comunităţii.

[box]Ziua Morţilor cu căldură tot de la soare în Brad

Locuitorii din Brad vor primi iarna aceasta căldură pe stil vechi de la noua firmă a primăriei care marţi a primit licenţă de operator pentru energia termică. De când Ponta a refuzat să-i dea păcură de pomană lui Cazacu pentru Brad au trecut două şedinţe de Guvern şi împrumutul de păcură nu a mai fost pe agenda Executivului. Primarul spune că Ponta i-a promis să dea combustibilul, dar deocamdată nu se ştie precis în ce formă. Florin Cazacu nu va fi nevoit să îşi onoreze promisiunea de a da căldură începând cu data de 1 noiembrie pentru că îl ajută toamna târzie care i-a mai dat primarului un răgaz. [/box]

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață         Un șoricel s-a rătăcit prin mall         Secretele turnului medieval de la Răchitova         Ancheta uitată în sertare. Familiile oamenilor ucişi aşteaptă de 8 ani să li se facă dreptate         Hunedorean îngropat în zăpadă, salvat de jandarmi         Ajutor pentru localnicii din satele izolate ale Munților Apuseni         Accident grav la Chișcădaga         PRESIUNI/ Senatorul Resmeriță: ”Ori începe recalcularea pensiilor, ori șeful Casei de Pensii pleacă!”