O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

Versiunea finală a Strategiei de Dezvoltare a Devei 2014-2020 a fost prezentată, ieri, în dezbatere publică la sala de şedinţe a Primăriei. Proiectul urmează să fie aprobat de aleşii locali, prin vot, în şedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc în data de 28 aprilie

strategie

Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva 2014-2020 este o lucrare de peste şase sute de pagini, aceasta prezentând direcţia în care va evolua oraşul în viitorii şase ani. Proiectul s-a aflat în rundă finală de discuţii, după ce Strategia a fost îmbunătăţită cu propuneri de proiecte şi „pigulită” de inexactităţile şi gafele apărute în prima formă dată publicităţii.

Cu sinceritatea prin meandrele concretului

Lucrarea, elaborată de un grup de specialişti din Bucureşti, va costa municipalitatea suma de 123.800 lei. (În aceşti bani ar fi încăput şi puţină onestitate din partea firmei de consultanţă.) Otilia Pirlog, reprezentantul SC AM Project Design & Consulting SRL, firmă care va încasa contravaloarea lucrării, a bătut apa-n piuă zeci de minute într-un limbaj consacrat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu meandrele concretului şi complexitatea lucrării prin care ar fi vrut să explice impardonabilele greşeli comise de specialiştii săi pe parcursul documentării. Scuze şi mulţumiri pentru cuvenitele corecturi a adresat primarul Petru Mărginean în numele tuturor celor implicaţi în proiect.

Vot final în „ordinara” CL Deva din aprilie

Chiar dacă s-a legat cu destulă greutate, multe poticneli şi bâlbe, Strategia de dezvoltare a Devei 2014-2020 este o lucrare bună şi utilă, necesară atragerii de fonduri nerambursabile în programul multianual de finanţare europeană pentru următorii şase ani. Finalizarea lucrărilor la Cetate, o parcare subterană în centrul Devei şi linia de troleibuz între Hunedoara şi Deva sunt doar câteva din proiectele prioritare pentru edili. Strategia va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie.

Versiunea finală a Strategiei se află încă pe site-ul oficial al Primăriei Deva, la secţiunea „Politici şi strategii” şi mai poate fi îmbunătăţită până la votul final al consilierilor locali.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

 1. Deva vinde

  LOCURI DE MUNCA=0
  Traiti ca cersetorii din salariile de bugetari ca miticii,dar cand se vor reduce posturile…

  Răspuns
 2. deva

  Nu uitati de o sala a sporturilor noua,o sala mare polivalenta , promisa si atat de necesara in Deva. In zona Magazinelor Metro , Fostul Real si Practiker este loc de o asemenea constructie de 10 mii de locuri.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Începe sesiunea de iarnă la Universitatea Petroșani         Drumurile naționale intră în reparații         SIFONARE DE PARALE CU SF-URI. Primăria Hunedoara a cumpărat studii duble pentru reabilitarea Centrului Istoric         Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara