O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

Versiunea finală a Strategiei de Dezvoltare a Devei 2014-2020 a fost prezentată, ieri, în dezbatere publică la sala de şedinţe a Primăriei. Proiectul urmează să fie aprobat de aleşii locali, prin vot, în şedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc în data de 28 aprilie

strategie

Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva 2014-2020 este o lucrare de peste şase sute de pagini, aceasta prezentând direcţia în care va evolua oraşul în viitorii şase ani. Proiectul s-a aflat în rundă finală de discuţii, după ce Strategia a fost îmbunătăţită cu propuneri de proiecte şi „pigulită” de inexactităţile şi gafele apărute în prima formă dată publicităţii.

Cu sinceritatea prin meandrele concretului

Lucrarea, elaborată de un grup de specialişti din Bucureşti, va costa municipalitatea suma de 123.800 lei. (În aceşti bani ar fi încăput şi puţină onestitate din partea firmei de consultanţă.) Otilia Pirlog, reprezentantul SC AM Project Design & Consulting SRL, firmă care va încasa contravaloarea lucrării, a bătut apa-n piuă zeci de minute într-un limbaj consacrat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu meandrele concretului şi complexitatea lucrării prin care ar fi vrut să explice impardonabilele greşeli comise de specialiştii săi pe parcursul documentării. Scuze şi mulţumiri pentru cuvenitele corecturi a adresat primarul Petru Mărginean în numele tuturor celor implicaţi în proiect.

Vot final în „ordinara” CL Deva din aprilie

Chiar dacă s-a legat cu destulă greutate, multe poticneli şi bâlbe, Strategia de dezvoltare a Devei 2014-2020 este o lucrare bună şi utilă, necesară atragerii de fonduri nerambursabile în programul multianual de finanţare europeană pentru următorii şase ani. Finalizarea lucrărilor la Cetate, o parcare subterană în centrul Devei şi linia de troleibuz între Hunedoara şi Deva sunt doar câteva din proiectele prioritare pentru edili. Strategia va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie.

Versiunea finală a Strategiei se află încă pe site-ul oficial al Primăriei Deva, la secţiunea „Politici şi strategii” şi mai poate fi îmbunătăţită până la votul final al consilierilor locali.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

 1. Deva vinde

  LOCURI DE MUNCA=0
  Traiti ca cersetorii din salariile de bugetari ca miticii,dar cand se vor reduce posturile…

  Răspuns
 2. deva

  Nu uitati de o sala a sporturilor noua,o sala mare polivalenta , promisa si atat de necesara in Deva. In zona Magazinelor Metro , Fostul Real si Practiker este loc de o asemenea constructie de 10 mii de locuri.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva