O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

Versiunea finală a Strategiei de Dezvoltare a Devei 2014-2020 a fost prezentată, ieri, în dezbatere publică la sala de şedinţe a Primăriei. Proiectul urmează să fie aprobat de aleşii locali, prin vot, în şedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc în data de 28 aprilie

strategie

Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva 2014-2020 este o lucrare de peste şase sute de pagini, aceasta prezentând direcţia în care va evolua oraşul în viitorii şase ani. Proiectul s-a aflat în rundă finală de discuţii, după ce Strategia a fost îmbunătăţită cu propuneri de proiecte şi „pigulită” de inexactităţile şi gafele apărute în prima formă dată publicităţii.

Cu sinceritatea prin meandrele concretului

Lucrarea, elaborată de un grup de specialişti din Bucureşti, va costa municipalitatea suma de 123.800 lei. (În aceşti bani ar fi încăput şi puţină onestitate din partea firmei de consultanţă.) Otilia Pirlog, reprezentantul SC AM Project Design & Consulting SRL, firmă care va încasa contravaloarea lucrării, a bătut apa-n piuă zeci de minute într-un limbaj consacrat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu meandrele concretului şi complexitatea lucrării prin care ar fi vrut să explice impardonabilele greşeli comise de specialiştii săi pe parcursul documentării. Scuze şi mulţumiri pentru cuvenitele corecturi a adresat primarul Petru Mărginean în numele tuturor celor implicaţi în proiect.

Vot final în „ordinara” CL Deva din aprilie

Chiar dacă s-a legat cu destulă greutate, multe poticneli şi bâlbe, Strategia de dezvoltare a Devei 2014-2020 este o lucrare bună şi utilă, necesară atragerii de fonduri nerambursabile în programul multianual de finanţare europeană pentru următorii şase ani. Finalizarea lucrărilor la Cetate, o parcare subterană în centrul Devei şi linia de troleibuz între Hunedoara şi Deva sunt doar câteva din proiectele prioritare pentru edili. Strategia va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie.

Versiunea finală a Strategiei se află încă pe site-ul oficial al Primăriei Deva, la secţiunea „Politici şi strategii” şi mai poate fi îmbunătăţită până la votul final al consilierilor locali.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

 1. Deva vinde

  LOCURI DE MUNCA=0
  Traiti ca cersetorii din salariile de bugetari ca miticii,dar cand se vor reduce posturile…

  Răspuns
 2. deva

  Nu uitati de o sala a sporturilor noua,o sala mare polivalenta , promisa si atat de necesara in Deva. In zona Magazinelor Metro , Fostul Real si Practiker este loc de o asemenea constructie de 10 mii de locuri.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri