O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

Versiunea finală a Strategiei de Dezvoltare a Devei 2014-2020 a fost prezentată, ieri, în dezbatere publică la sala de şedinţe a Primăriei. Proiectul urmează să fie aprobat de aleşii locali, prin vot, în şedinţa ordinară a Consiliului Local ce va avea loc în data de 28 aprilie

strategie

Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Deva 2014-2020 este o lucrare de peste şase sute de pagini, aceasta prezentând direcţia în care va evolua oraşul în viitorii şase ani. Proiectul s-a aflat în rundă finală de discuţii, după ce Strategia a fost îmbunătăţită cu propuneri de proiecte şi „pigulită” de inexactităţile şi gafele apărute în prima formă dată publicităţii.

Cu sinceritatea prin meandrele concretului

Lucrarea, elaborată de un grup de specialişti din Bucureşti, va costa municipalitatea suma de 123.800 lei. (În aceşti bani ar fi încăput şi puţină onestitate din partea firmei de consultanţă.) Otilia Pirlog, reprezentantul SC AM Project Design & Consulting SRL, firmă care va încasa contravaloarea lucrării, a bătut apa-n piuă zeci de minute într-un limbaj consacrat de fostul preşedinte Ion Iliescu cu meandrele concretului şi complexitatea lucrării prin care ar fi vrut să explice impardonabilele greşeli comise de specialiştii săi pe parcursul documentării. Scuze şi mulţumiri pentru cuvenitele corecturi a adresat primarul Petru Mărginean în numele tuturor celor implicaţi în proiect.

Vot final în „ordinara” CL Deva din aprilie

Chiar dacă s-a legat cu destulă greutate, multe poticneli şi bâlbe, Strategia de dezvoltare a Devei 2014-2020 este o lucrare bună şi utilă, necesară atragerii de fonduri nerambursabile în programul multianual de finanţare europeană pentru următorii şase ani. Finalizarea lucrărilor la Cetate, o parcare subterană în centrul Devei şi linia de troleibuz între Hunedoara şi Deva sunt doar câteva din proiectele prioritare pentru edili. Strategia va intra pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie.

Versiunea finală a Strategiei se află încă pe site-ul oficial al Primăriei Deva, la secţiunea „Politici şi strategii” şi mai poate fi îmbunătăţită până la votul final al consilierilor locali.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “O FĂCURĂM ŞI PE ASTA. Strategia Devei, pregătită pentru aprobare

 1. Deva vinde

  LOCURI DE MUNCA=0
  Traiti ca cersetorii din salariile de bugetari ca miticii,dar cand se vor reduce posturile…

  Răspuns
 2. deva

  Nu uitati de o sala a sporturilor noua,o sala mare polivalenta , promisa si atat de necesara in Deva. In zona Magazinelor Metro , Fostul Real si Practiker este loc de o asemenea constructie de 10 mii de locuri.

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + douăzeci =

ACTUALITATE
Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara         DEZVĂLUIRI. Noaptea de coșmar a hoțului care a spart Castelul Corvinilor         „Leii șoselelor” care ne omoară în trafic. Cazul Norocel, recidivistul liber după prăpădul de pe străzi