NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Autorităţile locale din municipiul Hunedoara s-au plâns de-a lungul vremii (din 2008 încoace) că nu pot îngriji Parcul Corvin pentru că nu le dă voie Curtea de Conturi. Dacă edilii ar fi avut o minimă curiozitate şi bunăvoinţă puteau să afle că sunt în eroare. (Nouă ne-a luat cam o oră să aflăm, fără să fi avut arhiva de documente a primăriei la îndemână). Procurorii şi judecătorii care s-au ocupat de dosarul „Parcul Corvin” au lămurit această poveste încă din 22 octombrie 2008

parcul corvin 2 shortPublicam în ediţia de ieri, cum aleşi locali din toate forţele politice cu reprezentare în Consiliul Local Hunedoara au dat de gard un proiect menit să scoată Parcul Corvin din bălării şi să tranşeze povestea unui contract de asociere dintre firma SC „PROIECT DESIGN” SRL (controlată de Ioan Dan, fost consilier local PC şi PDL) şi Primăria Hunedoara. Revenim cu partea de poveste în care sunt implicate Curtea de Conturi, două procuraturi şi o instanţă de judecată.

Juriştii primăriei au lucrat anapoda

Contractul de asociere dintre Consiliul Local Hunedoara şi firma Proiect Design e prost făcut de juriştii primăriei în sensul că nu condiţionează (obligă) pe partenerul privat să finalizeze investiţia şi să înceapă activitatea la o dată bine stabilită. Acesta e motivul pentru care administratorul firmei SC „PROIECT DESIGN” SRL a putut trage de timp după „cum a vrut muşchi lui” (opt ani !). Denunţarea contractului unilateral de primărie ar fi atras după sine plata unor daune foarte mari. Totuşi, aceste detalii nu puteau să-i împiedice pe edili să se îngrijească de Parcul Corvin şi vom arăta şi pentru care motiv.

Fără abuz în serviciu

Cazul Parcului Corvin a fost obiectul unui dosar penal instrumentat iniţial de procurori DNA care au dispus neînceperea urmării penale şi au trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Toţi consilierii locali şi primarul Nicolae Schiau au fost cercetaţi şi scoşi de sub urmărire penală pe motiv că nu a existat un abuz în serviciu la încheierea contractului de asociere cu firma Proiect Design.

Edili nu au nicio scuză pentru mizeria din parc

Curtea de conturi i-a imputat primarului Nicolae Schiau că a plătit lucrări de întreţinere şi amenajare a Parcului Corvin în  sumă de 68.714,53 lei precum şi despăgubiri civile de 1.754, 57 lei. Inspectorii Curţii susţineau că primarul a plătit nelegal pentru curăţenia în parc în 2006 şi 2007 pentru că această activitate pica în sarcina firmei Proiect Design. Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea controlorilor financiari motivând că partenerul privat are obligaţia contractuală să amenajeze parcul nu să întreţină curăţenia. Deşi sentinţa a fost dată în 22 octombrie 2008, nici pe vremea primarului Ovidiu Hada şi nici acum nimeni nu a citit soluţia magistraţilor. Altfel nu se explică faptul că edilii nu au mai făcut curat în parc decât cu voluntari şi sporadic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + doisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii