NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Autorităţile locale din municipiul Hunedoara s-au plâns de-a lungul vremii (din 2008 încoace) că nu pot îngriji Parcul Corvin pentru că nu le dă voie Curtea de Conturi. Dacă edilii ar fi avut o minimă curiozitate şi bunăvoinţă puteau să afle că sunt în eroare. (Nouă ne-a luat cam o oră să aflăm, fără să fi avut arhiva de documente a primăriei la îndemână). Procurorii şi judecătorii care s-au ocupat de dosarul „Parcul Corvin” au lămurit această poveste încă din 22 octombrie 2008

parcul corvin 2 shortPublicam în ediţia de ieri, cum aleşi locali din toate forţele politice cu reprezentare în Consiliul Local Hunedoara au dat de gard un proiect menit să scoată Parcul Corvin din bălării şi să tranşeze povestea unui contract de asociere dintre firma SC „PROIECT DESIGN” SRL (controlată de Ioan Dan, fost consilier local PC şi PDL) şi Primăria Hunedoara. Revenim cu partea de poveste în care sunt implicate Curtea de Conturi, două procuraturi şi o instanţă de judecată.

Juriştii primăriei au lucrat anapoda

Contractul de asociere dintre Consiliul Local Hunedoara şi firma Proiect Design e prost făcut de juriştii primăriei în sensul că nu condiţionează (obligă) pe partenerul privat să finalizeze investiţia şi să înceapă activitatea la o dată bine stabilită. Acesta e motivul pentru care administratorul firmei SC „PROIECT DESIGN” SRL a putut trage de timp după „cum a vrut muşchi lui” (opt ani !). Denunţarea contractului unilateral de primărie ar fi atras după sine plata unor daune foarte mari. Totuşi, aceste detalii nu puteau să-i împiedice pe edili să se îngrijească de Parcul Corvin şi vom arăta şi pentru care motiv.

Fără abuz în serviciu

Cazul Parcului Corvin a fost obiectul unui dosar penal instrumentat iniţial de procurori DNA care au dispus neînceperea urmării penale şi au trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Toţi consilierii locali şi primarul Nicolae Schiau au fost cercetaţi şi scoşi de sub urmărire penală pe motiv că nu a existat un abuz în serviciu la încheierea contractului de asociere cu firma Proiect Design.

Edili nu au nicio scuză pentru mizeria din parc

Curtea de conturi i-a imputat primarului Nicolae Schiau că a plătit lucrări de întreţinere şi amenajare a Parcului Corvin în  sumă de 68.714,53 lei precum şi despăgubiri civile de 1.754, 57 lei. Inspectorii Curţii susţineau că primarul a plătit nelegal pentru curăţenia în parc în 2006 şi 2007 pentru că această activitate pica în sarcina firmei Proiect Design. Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea controlorilor financiari motivând că partenerul privat are obligaţia contractuală să amenajeze parcul nu să întreţină curăţenia. Deşi sentinţa a fost dată în 22 octombrie 2008, nici pe vremea primarului Ovidiu Hada şi nici acum nimeni nu a citit soluţia magistraţilor. Altfel nu se explică faptul că edilii nu au mai făcut curat în parc decât cu voluntari şi sporadic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ovidiu Drîngă a fost pus în libertate după trei ani de la uciderea a două femei         Zimbrii care atrag toate privirile oaspeţilor de la Zoo Hunedoara         Dragobete la Castelul Corvinilor         Foștii șefi ai Minei Petrila ar vrea să reaudieze martorii din dosarul tragediei din 2012         Polițiștii caută două hoațe de tablouri         O nouă amendă pentru neridicarea gunoiului în Deva         Un preot hunedorean s-a implicat în achiziționarea unei case pentru o familie nevoiașă         Spitalul din Deva a scos la licitație serviciul de pază a unității medicale         Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani