NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Autorităţile locale din municipiul Hunedoara s-au plâns de-a lungul vremii (din 2008 încoace) că nu pot îngriji Parcul Corvin pentru că nu le dă voie Curtea de Conturi. Dacă edilii ar fi avut o minimă curiozitate şi bunăvoinţă puteau să afle că sunt în eroare. (Nouă ne-a luat cam o oră să aflăm, fără să fi avut arhiva de documente a primăriei la îndemână). Procurorii şi judecătorii care s-au ocupat de dosarul „Parcul Corvin” au lămurit această poveste încă din 22 octombrie 2008

parcul corvin 2 shortPublicam în ediţia de ieri, cum aleşi locali din toate forţele politice cu reprezentare în Consiliul Local Hunedoara au dat de gard un proiect menit să scoată Parcul Corvin din bălării şi să tranşeze povestea unui contract de asociere dintre firma SC „PROIECT DESIGN” SRL (controlată de Ioan Dan, fost consilier local PC şi PDL) şi Primăria Hunedoara. Revenim cu partea de poveste în care sunt implicate Curtea de Conturi, două procuraturi şi o instanţă de judecată.

Juriştii primăriei au lucrat anapoda

Contractul de asociere dintre Consiliul Local Hunedoara şi firma Proiect Design e prost făcut de juriştii primăriei în sensul că nu condiţionează (obligă) pe partenerul privat să finalizeze investiţia şi să înceapă activitatea la o dată bine stabilită. Acesta e motivul pentru care administratorul firmei SC „PROIECT DESIGN” SRL a putut trage de timp după „cum a vrut muşchi lui” (opt ani !). Denunţarea contractului unilateral de primărie ar fi atras după sine plata unor daune foarte mari. Totuşi, aceste detalii nu puteau să-i împiedice pe edili să se îngrijească de Parcul Corvin şi vom arăta şi pentru care motiv.

Fără abuz în serviciu

Cazul Parcului Corvin a fost obiectul unui dosar penal instrumentat iniţial de procurori DNA care au dispus neînceperea urmării penale şi au trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Toţi consilierii locali şi primarul Nicolae Schiau au fost cercetaţi şi scoşi de sub urmărire penală pe motiv că nu a existat un abuz în serviciu la încheierea contractului de asociere cu firma Proiect Design.

Edili nu au nicio scuză pentru mizeria din parc

Curtea de conturi i-a imputat primarului Nicolae Schiau că a plătit lucrări de întreţinere şi amenajare a Parcului Corvin în  sumă de 68.714,53 lei precum şi despăgubiri civile de 1.754, 57 lei. Inspectorii Curţii susţineau că primarul a plătit nelegal pentru curăţenia în parc în 2006 şi 2007 pentru că această activitate pica în sarcina firmei Proiect Design. Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea controlorilor financiari motivând că partenerul privat are obligaţia contractuală să amenajeze parcul nu să întreţină curăţenia. Deşi sentinţa a fost dată în 22 octombrie 2008, nici pe vremea primarului Ovidiu Hada şi nici acum nimeni nu a citit soluţia magistraţilor. Altfel nu se explică faptul că edilii nu au mai făcut curat în parc decât cu voluntari şi sporadic.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “NEGLIJENŢĂ ŞI NEPĂSARE: Mizeria din Parcul Corvin trebuie „decontată” edililor (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara         La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime         Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD         Imagini aeriene de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva. Când va fi inaugurat         CE RĂMÂNE DUPĂ RAPORTĂRILE MĂREŢE. Incompetenţa şi angajările „pe pile” falimentează turismul hunedorean         Orchestra Metropolitană București concertează la Castelul COrvinilor         18 octombrie 1409 – ziua istorică a Huniazilor