Fac politică împreună cu neamurile

Că sunt fraţi, soţi, fini, naşi, taţi şi fii, toţi fac politică în familie. ZHD vă prezintă hunedorenii intraţi în politică cu neamurile .

 

În Valea Jiului sunt două familii care fac legea: Resmeriță și Ridzi. Cornel Resmeriță este primarul municipiului Lupeni, în timp ce fiul, Cristian, a câștigat, a doua oară consecutiv, un mandat de deputat. În plus, prefectul județului, Sorin Vasilescu, este finul edilului șef. Steaua familiei pare să urce și mai mult, după ce Cristian Resmeriță a fost ales numărul 2 în PSD Hunedoara. Și familia Ridzi și-a întărit rolul în politică, după ce atât Tiberiu Iacob – Ridzi, cât și soția sa, Monica, au reușit anul trecut să își recâștige mandatele. El este primar la Petroșani, ea – deputat. Cei doi nu mai fac parte din aceeași formațiune politică – el a rămas, mai mult cu numele, la PDL, în timp ce ea e la PP-DD.

Și primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion (PDL), și-a impus finul într-o funcție de conducere. După ce a pierdut lamentabil în cursa pentru postul de deputat, finul Nicușor Ștefan (PDL) a fost impus de naș drept director financiar – contabil la spitalul din Hunedoara. Arion a avut grijă și de cei care i-au fost alături în campania electorală, angajându-i pe diverse posturi prin primărie.

O altă familie care s-a impus în ultimii ani în politica hunedoreană este cea a fostului campion mondial la box profesionist, Mihai Leu. El a plecat de la PC și a ajuns la UNPR. Acum este administrator public al Hunedoarei. Fratele lui, Victor, a trecut pe la PRM, iar mai nou e la Mișcarea Populară. Unchiul celor doi, Victor, este membru al PD-L.
În urmă cu câţiva ani, o altă familie dicta în judeţul Hunedoara. Mihail Rudeanu era preşedintele Consiliului Judeţean, iar fratele său, Ioan-Octavian, deţinea funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional. Fiul lui Ioan Rudeanu este căsătorit cu fata cea mare a lui Vasile Blaga.

Cât a fost primar al Devei și Mircia Muntean și-a ajutat neamurile. Finul Cosmin Costa a ajuns chiar viceprimar. Finul a plecat cu Muntean la UNPR. A și rămas acolo, fiind în prezent consilier județean. Și familia Timiș a jucat un rol important în politica din județul Hunedoara. Ioan era deputat, iar Nicolae – primar la Hațeg. Cel din urmă își promovase fini și apropiați în diverse posturi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × unu =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat