Fac politică împreună cu neamurile

Că sunt fraţi, soţi, fini, naşi, taţi şi fii, toţi fac politică în familie. ZHD vă prezintă hunedorenii intraţi în politică cu neamurile .

 

În Valea Jiului sunt două familii care fac legea: Resmeriță și Ridzi. Cornel Resmeriță este primarul municipiului Lupeni, în timp ce fiul, Cristian, a câștigat, a doua oară consecutiv, un mandat de deputat. În plus, prefectul județului, Sorin Vasilescu, este finul edilului șef. Steaua familiei pare să urce și mai mult, după ce Cristian Resmeriță a fost ales numărul 2 în PSD Hunedoara. Și familia Ridzi și-a întărit rolul în politică, după ce atât Tiberiu Iacob – Ridzi, cât și soția sa, Monica, au reușit anul trecut să își recâștige mandatele. El este primar la Petroșani, ea – deputat. Cei doi nu mai fac parte din aceeași formațiune politică – el a rămas, mai mult cu numele, la PDL, în timp ce ea e la PP-DD.

Și primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion (PDL), și-a impus finul într-o funcție de conducere. După ce a pierdut lamentabil în cursa pentru postul de deputat, finul Nicușor Ștefan (PDL) a fost impus de naș drept director financiar – contabil la spitalul din Hunedoara. Arion a avut grijă și de cei care i-au fost alături în campania electorală, angajându-i pe diverse posturi prin primărie.

O altă familie care s-a impus în ultimii ani în politica hunedoreană este cea a fostului campion mondial la box profesionist, Mihai Leu. El a plecat de la PC și a ajuns la UNPR. Acum este administrator public al Hunedoarei. Fratele lui, Victor, a trecut pe la PRM, iar mai nou e la Mișcarea Populară. Unchiul celor doi, Victor, este membru al PD-L.
În urmă cu câţiva ani, o altă familie dicta în judeţul Hunedoara. Mihail Rudeanu era preşedintele Consiliului Judeţean, iar fratele său, Ioan-Octavian, deţinea funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional. Fiul lui Ioan Rudeanu este căsătorit cu fata cea mare a lui Vasile Blaga.

Cât a fost primar al Devei și Mircia Muntean și-a ajutat neamurile. Finul Cosmin Costa a ajuns chiar viceprimar. Finul a plecat cu Muntean la UNPR. A și rămas acolo, fiind în prezent consilier județean. Și familia Timiș a jucat un rol important în politica din județul Hunedoara. Ioan era deputat, iar Nicolae – primar la Hațeg. Cel din urmă își promovase fini și apropiați în diverse posturi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață