Fac politică împreună cu neamurile

Că sunt fraţi, soţi, fini, naşi, taţi şi fii, toţi fac politică în familie. ZHD vă prezintă hunedorenii intraţi în politică cu neamurile .

 

În Valea Jiului sunt două familii care fac legea: Resmeriță și Ridzi. Cornel Resmeriță este primarul municipiului Lupeni, în timp ce fiul, Cristian, a câștigat, a doua oară consecutiv, un mandat de deputat. În plus, prefectul județului, Sorin Vasilescu, este finul edilului șef. Steaua familiei pare să urce și mai mult, după ce Cristian Resmeriță a fost ales numărul 2 în PSD Hunedoara. Și familia Ridzi și-a întărit rolul în politică, după ce atât Tiberiu Iacob – Ridzi, cât și soția sa, Monica, au reușit anul trecut să își recâștige mandatele. El este primar la Petroșani, ea – deputat. Cei doi nu mai fac parte din aceeași formațiune politică – el a rămas, mai mult cu numele, la PDL, în timp ce ea e la PP-DD.

Și primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion (PDL), și-a impus finul într-o funcție de conducere. După ce a pierdut lamentabil în cursa pentru postul de deputat, finul Nicușor Ștefan (PDL) a fost impus de naș drept director financiar – contabil la spitalul din Hunedoara. Arion a avut grijă și de cei care i-au fost alături în campania electorală, angajându-i pe diverse posturi prin primărie.

O altă familie care s-a impus în ultimii ani în politica hunedoreană este cea a fostului campion mondial la box profesionist, Mihai Leu. El a plecat de la PC și a ajuns la UNPR. Acum este administrator public al Hunedoarei. Fratele lui, Victor, a trecut pe la PRM, iar mai nou e la Mișcarea Populară. Unchiul celor doi, Victor, este membru al PD-L.
În urmă cu câţiva ani, o altă familie dicta în judeţul Hunedoara. Mihail Rudeanu era preşedintele Consiliului Judeţean, iar fratele său, Ioan-Octavian, deţinea funcţia de director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional. Fiul lui Ioan Rudeanu este căsătorit cu fata cea mare a lui Vasile Blaga.

Cât a fost primar al Devei și Mircia Muntean și-a ajutat neamurile. Finul Cosmin Costa a ajuns chiar viceprimar. Finul a plecat cu Muntean la UNPR. A și rămas acolo, fiind în prezent consilier județean. Și familia Timiș a jucat un rol important în politica din județul Hunedoara. Ioan era deputat, iar Nicolae – primar la Hațeg. Cel din urmă își promovase fini și apropiați în diverse posturi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara