MODELUL ORADEA. Poliţie locală fără ifose, turism fără vedetism politic

  • Un exemplu de bune practicii la Primăria Oradea este că informaţiile “sensibile” nu sunt dosite, cum ades se întâmplă prin judeţul Hunedoara.
  • Poliţia Locală e o instituţie care a provocat multe discuţii peste tot în ţară. Contestatarii susţin că prea uşor au fost îmbrăcaţi în uniformă oameni neinstruiţi, predispuşi la abuzuri şi la aroganţă. Există primării care au desfiinţat, pur şi simplu, Poliţia locală, iar atribuţiile au fost predate poliţei naţionale. Poliţia Locală e o instituţie care a provocat multe discuţii peste tot în ţară. Contestatarii susţin că prea uşor au fost îmbrăcaţi în uniformă oameni neinstruiţi, predispuşi la abuzuri şi la aroganţă. Există primării care au desfiinţat, pur şi simplu, Poliţia locală, iar atribuţiile au fost predate poliţei naţionale.
  • Primarul Florin Oancea ar vrea să “înfieze” modelul administrativ al municipiului Oradea, desigur, ca principiu de lucru şi adaptat la condiţiile Devei. Ca să reuşească, Oancea are nevoie de susţinerea consilierilor locali. Dar în Consiliu e mare fierbere pe tema debarcării viceprimarului Răzvan Mareş. Rămâne de văzut cum vor împăca aleşii locali jocurile obscure de partid cu interesul public pentru că, cel puţin la PSRo, cele două nu se află pe aceeaşi agendă. Prima confruntare va fi miercuri, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Deva.

Ancheta de Hunedoara

Citeşte tot articolul AICI

 

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MODELUL ORADEA. Poliţie locală fără ifose, turism fără vedetism politic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × doi =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne