MAI RĂU CA PE VREMEA LUI CEAUŞESCU. Oamenii îngheaţă în casă, iar PSD şi PNL se bat în declaraţii populiste

„PSD confiscă electoral până şi căldura din casele locuitorilor Văii Jiului”, spune preşedintele liberalilor hunedoreni. „PNL Hunedoara trebuie să înceteze cu gargara politică pe tema Complexului Energetic Hunedoara”, vine replica pesediştilor. Foştii parteneri USL aruncă pisica moartă dintr-o curte în alta, în timp ce electoratul dârdâie de frig în casă mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Politicienii care fac legea în judeţ estimează că va fi căldură în sistem centralizat în Valea Jiului, cel mai devreme, de Ziua Morţilor.

 

În ultimele zile asistăm la un ping-pong mediatic pe tema agentului termic furnizat în sistem centralizat. Complexul Energetic Hunedoara agonizează în prag de iarnă, iar politicienii PSD şi PNL s-au calat pe declaraţii electorale.

 

Frig pentru electoratul de dreapta

Liberalii susţin că liderii PSD Hunedoara pedepsesc populaţia municipiului Petroşani pentru că acolo ar fi electorat de dreapta. „Nu este pentru prima oară când, în interesul PSD, locuitorii Văii Jiului sunt efectiv discriminaţi. La Deva, unde ştie clar că va pierde alegerile, PSD a ordonat marionetelor sale din fruntea CEH SA, în speţă d-lui director general Cosmin Lucian Chiuzan, să asigure agent termic. În Valea Jiului, unde PSD se pregăteşte pentru cel mai slab scor electoral din ultimul deceniu, cetăţenii zonei sunt mai puţin egali ca devenii în faţa CEH SA. Şi, pe cale de consecinţă, n-au parte de căldură în case. În ciuda temperaturilor de afară. PSD suferă astfel un minim prejudiciu. La Uricani, Lupeni, Aninoasa şi Petrila nu mai există sistem centralizat de termoficare. Drept urmare, cetăţenii nu vor avea motive să înjure PSD. La Vulcan, reţeaua de furnizare a agentului termic este la pământ şi de nevoie, oamenii s-au reorientat deja spre soluţii alternative. Drept urmare, nici vulcănenii nu vor avea motive să înjure PSD. La Petroşani însă, acolo unde pălăvrăgeala social-democrată nu are priză la electorat, mii de cetăţeni şi sute de entităţi private mizează încă pe energia termică de la Paroşeni. Dar, pentru că dl. Chiuzan este mai mult subordonat politic, şi deloc patriot local, cetăţenii sunt nevoiţi să îndure frigul! Ca atare, sancţionăm mârşava tentativă a PSD de a câştiga voturi lăsând petroşenenii în frig. Astăzi, vă reamintim, 6.000 de petroşeneni ar trebui să se încălzească cu agentul termic de la CEH SA. Dar nu vrea PSD-ul! 2.000 de abonaţi casnici aşteaptă furnizarea energiei termice la Petroşani. Dar nu vrea PSD-ul! Totodată, 200 de societăţi comerciale din Petroşani sunt abonate la acest sistem de încălzire. Acelaşi PSD nu vrea să le asigure energie termică! Sigur că, pentru PSD, care a adus CEH SA în insolvenţă şi în prag de faliment, căldura din casele petroşenenilor e doar o miză politică. Cerem public demisia directorului general al CEH SA şi, absolut imperativ, respectarea interesului public!”, susţine Florin  Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara

 

Agentul termic, agent electoral

De partea cealaltă, pesediştii hunedoreni au ieşit cu un comunicat, semnat de Biroul de presă PSD Hunedoara, prin care se leapădă de directorul CEH, susţinând că, indirect, e omul liberalilor. „Să afirmi într-un comunicat de presă că „PSD-ul ordonă unor marionete” când să dea drumul la căldură şi în ce oraşe să fie furnizat agentul termic, asta demonstrează că domnul Roman are o imaginaţie debordantă. Aşa că, domnule Florin Roman, încetaţi să mai minţiţi hunedorenii! Directorul CEH, Cosmin Chiuzan, nu a fost pus în funcţie de PSD. El conduce CEH Hunedoara din 23 februarie 2016, numit fiind de către guvernul tehnocrat pe care PNL îl susţine. Şi domnule Roman nu-i mai minţiţi pe locuitorii din Petroşani! Se vede că nu cunoaşteţi situaţia de acolo. Firma de distribuţie Termoficare SA este în insolvenţă şi are restanţe mari la plata energiei termice livrată de Paroşeni. Se caută soluţii legale de rezolvare a situaţiei, astfel încât abonaţii să aibă căldură în case cât mai repede posibil. Ar trebui să ştiţi că gargara politică pe această temă este neproductivă şi nu are nicio legătură cu cetăţenii judeţului Hunedoara. Angajaţii CEH şi hunedorenii s-au săturat de poveşti şi aşteaptă soluţii. Din păcate, constatăm că liberalii hunedoreni nu au învăţat nimic din lecţia primită la alegerile locale şi continuă să trateze problema CEH aşa cum ne-a obişnuit: în stil politicianist şi cu superficialitate. Domnilor din PNL, nu mai transformaţi termoficarea din Valea Jiului în agent electoral!”, susţin liderii PSD Hunedoara printr-un comunicat de presă.

 

Căldură de „Pomenirea morţilor”

Liderii PSD de la conducerea judeţului Hunedoara au adus şi câteva precizări ce se doresc a fi tehnice. „Se ştia că termocentralele nu au suficient cărbune pentru a funcţiona. Adevărat, Mintia este într-o situaţie mai bună, iar Deva primeşte deja căldură. Şi nu, nu este nimic electoral la mijloc! Iar demersuri pentru rezolvarea situaţiei s-au tot făcut! De curând, PSD Hunedoara prin preşedintele Laurenţiu Nistor, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a atras încă o dată atenţia, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu sunt stocuri de cărbune suficiente la nici una dintre termocentrale. Ba mai mult, nici conducerea CEH, nici Ministerul Energiei nu s-au preocupat să asigure cărbune din import, deşi se cunoştea faptul că din producţia internă nu se poate asigura stocul de cărbune necesar funcţionării în condiţii optime a termocentralelor de la Paroşeni şi Mintia. (…)  Răspunsul oferit de conducerea Complexului Energetic Hunedoara a fost tranşantă. Deva stă mai bine cu stocurile de cărbune şi primeşte deocamdată căldură, dar la Petroşani se va furniza energia termică abia după 1 noiembrie a.c. Până atunci, în mine se lucrează inclusiv sâmbăta şi duminica pentru asigurarea necesarului de huilă”, se arată în comunicatul emis de PSD Hunedoara.

FIINDCĂ IARNA NU-I CA VARA.

Vochiţoiu (PMP) somează „greieraşii” PSD şi PNL să se apuce serios de treabă

„Asistăm în ultimele săptămâni la un război surd, între reprezentanţii PSD şi PNL, aflăm cum domnul primar al Petroşaniului trimite adrese prin presă către Complexul Energetic Hunedoara, spunând că e frig afară. Noi, cei din PMP, am spus de două luni de zile deja, atunci când am stat de vorbă cu domnul ministru Dîncu și cu oamenii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și care mi-au spus, aproape imperativ, că e momentul favorabil ca primarii din Valea Jiului sau ADI pentru Termoficare, acea asociație de dezvoltare intracomunitară, să meargă la București, să meargă la minister și să acceseze zecile de milioane de euro care le stau la dispoziție pentru a reabilita toată magistrala de termoficare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, domnii primari și-au văzut bine mersi de zilele recoltei în continuare și de mesele festive și s-au trezit, culmea, că vine frigul. Ca întotdeauna, domnii primari din Valea Jiului au fost luați prin surprindere, parcă am uitat, ca și greierele din poveste, că la un moment dat vine, culmea, mai repede ca în alte zone ale țării, frigul și zăpada. Președintele României, Klaus Iohannis, ne-a vizitat să vadă zăpada din Parâng, dar din păcate nu cred că a stat și într-o casă din Petroșani, așa cum stau eu, să simtă cât de reci sunt caloriferele și cât de frig ne este în case la ora aceasta. În concluzie, deși nu au accesat încă niciun euro, niciun leu, îi invităm și insist în continuare către primarii Văii Jiului, să ia foarte în serios această problemă, pentru că este sarcina dumnealor. Este pe fișa postului oricărui primar din lumea civilizată asigurarea confortului termic, or în Petroșani, Lupeni, Uricani și Vulcan din păcate este un frig de îți clănțăne dinții în gură și în casele oamenilor, și culmea în grădinițe, școli, licee și chiar la Universitatea din Petroșani. Este o problemă majoră și îi insistăm în continuare ca domnii primari să se ocupe de rezolvarea acesteia”, scrie senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “MAI RĂU CA PE VREMEA LUI CEAUŞESCU. Oamenii îngheaţă în casă, iar PSD şi PNL se bat în declaraţii populiste

  1. Vasile

    Cata bataie de joc,toata vara nu se stia ca vine iarna? parca este un cosmar ce nu se mai termina dar lasa bine ca merge in Deva caldura.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș         Dosarul lui Laurențiu Nistor analizat de judecătorii de la Înalta Curte. Miza – 80.000 de lei         Zilele Petroșaniului, sub semnul Centenarului         Apele Jiului înghit amenajările hidrotehnice stopate         FOTBAL. CS Hunedoara înfrântă în primul meci al barajului de promovare         Comercianții de la Zilele Municipiului Petroșani, taxați de asociatul Primăriei         Fotbalul, eterna poveste         Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „PRO PIANO –ROMÂNIA”