LIDERII ALDE CONTINUĂ VIZITELE ÎN JUDEȚ. CĂLIN Popescu Tăriceanu la Deva, Hunedoara și Petroșani

Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în statul român, președinte al Senatului României și co-președinte ALDE, este cel de-al doilea lider ALDE care vine, în ultima vreme, în județul Hunedoara pentru a se întâlni cu cetățenii dar și pentru a transmite susținerea echipei de la București pentru candidații ALDE Hunedoara la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Cu puțin timp în urmă, județul Hunedoara a fost vizitat și de vicepreședintele ALDE Teodor Meleșcanu.

 

Președintele Senatului României a vizitat județul Hunedoara joi, 3 noiembrie 2016, la invitația filialei teritoriale ALDE Hunedoara. Programul co-președintelui ALDE a cuprins întâlniri cu presa și cu cetățeni din Deva, Hunedoara și Petroșani, dar și cu membri și simpatizanți ALDE din județul nostru.

În prima parte a zilei de joi, Călin Popescu Tăriceanu a fost în Deva, unde a participat și la o conferință de presă, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor hunedoreni.

La orele prânzului, Călin Popescu Tăriceanu a vizitat o fabrică de încălțăminte din Hunedoara, unde a stat de vorbă atât cu cei din conducerea întreprinderii, cât și cu șefi de secție și muncitori, interesându-se despre condițiile de muncă ale angajaților, dar și despre problemele locuitorilor municipiului de pe Cerna.

După amiază, începând de la ora 16.00, câteva sute de oameni s-au adunat în sala mare a Teatrului „I.D. Sîrbu” din Petroșani, pentru o întâlnire cu Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu echipa de candidați ALDE Hunedoara la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

În paginile ziarului nostru veți găsi o serie de declarații ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar și imagini din timpul vizitei.

 

ALDE Hunedoara – o echipă mare și puternică

 

Călin Popescu Tăriceanu: „În ceea ce privește organizația ALDE Hunedoara, mă bucură că o serie de colegi, cu care am militat o lungă bucată de vreme împreună, și aici, evident, în primul rând, mă refer la Mircea Moloț, dar nu numai la el, ci și la Marius Surgent. Și alți colegi au venit din PNL alături de noi, încadrând echipa care era aici, cu Nelu Ardelean, cu Marius Sanfirișca. Am făcut o echipă mai mare, mai puternică. Eu sunt adeptul ideii că porțile unui partid trebuie să fie deschise și să aducem oameni. Cu o mână mică de oameni, nu poți să faci treabă. O organizație eficientă are atâtea nevoi. În primul rând, ea trebuie să fie un spațiu, un loc, de dezbatere. Sediul organizației și organizația în sine, prin structurile politice, trebuie să fie un loc de dezbateri. Un loc de dezbatere în care să atragi oameni, în care să poți după aceea să ieși în teren să le explici și pentru asta trebuie un efort conjugat și mai ales oameni care au experiență. Mă bucură că schimbarea pe care mi-am dorit-o s-a întâmplat: au venit oameni noi, au venit oameni cu experiență, cu capacitate și care își propun obiective ambițioase.”

 

„Potențialul ALDE e un scor cu două cifre”

 

Călin Popescu Tăriceanu: „La alegerile locale a fost prima participare la o competiție electorală, iar ALDE s-a clasat pe locul trei la votul politic pe consiliile județene, un lucru pe care poate mulți nu-l așteptau, o situație care a dovedit că avem o anumită priză politică electorală. Am depășit PMP-ul, care avea câțiva ani buni de funcționare, și acum, la alegerile pentru Parlament, după cum ați văzut, sondajele ne indică ca fiind a treia forță politică. Acesta este obiectivul pe care ni-l dorim. Mai mult de atât, vă spun că mă aștept să ne fructificăm potențialul care, potrivit sociologilor și institutelor de sondare a opiniei publice, indică potențialul ALDE la un scor cu două cifre. Dar lucru acesta nu este atât de simplu, nu e de ajuns numai să vrei, trebuie să și poți. A putea, în termeni de organizare politică, înseamnă a avea organizații și structuri politice în toate localitățile, care să mobilizeze electoratul la vot în ziua votului și să fructificăm după aceea potențialul de care vorbim”.

 

 

 

Guvernul Cioloș, o soluție proastă

Călin Popescu Tăriceanu: „Nominalizarea lui Cioloș de PNL nu face decât să confirme criza în care se zbate Partidul Național Liberal, de o bună bucată de vreme, criză de idei și criză de lidership. Și criza de lidership, până la urmă, i-a adus la această „soluție” de import a unei personalități din afară. Numai că eu am îndoieli că va fi o mișcare reușită. De ce? Pentru că, percepția generală despre acest guvern, condus de dl. Cioloș, e una foarte proastă și în loc să ridice PNL-ul, cred că, îl va duce și mai jos. Adică, este dovada, îmi pare rău să spun așa, impotenței politice a PNL-ului în ziua de astăzi. Ea, de fapt, este certificată de rezultatele din sondajele de opinie.

Sigur că domnul Cioloș o să-și piardă și bruma de credibilitate pe care o are. Eu am să mă refer, însă, la altceva. Pe mine mă interesează ce face dl. Cioloș în calitate de prim-ministru, cum guvernează și care sunt rezultatele pentru România. Am spus, de câteva ori în ultima perioadă, următorul lucru: mă așteptam de la actualul guvern să meargă prost, era o soluție pe care am anticipat-o ca fiind foarte proastă, cu două excepții. Am crezut că la agricultură, unde dl. Cioloș are o anumită experiență ca fost ministru și comisar european, și în domeniul fondurilor europene, pentru că a lucrat în Comisia Europeană, o să ne arate, o să ne dea o lecție. Și rezultatele aici au fost cele mai proaste sau, în fine, în linie cu celelalte ministere, poate nu mai proaste, ci la fel de proaste ca în celelalte ministere.

La agricultură stiți bine ce s-a întâmplat, cu acordarea subvențiilor anul acesta, subvențiile europene. În loc să ajungă în luna martie, cum au ajuns în anii trecuți, subvențiile nu au ajuns nici în septembrie să fie toate distribuite. În domeniul fondurilor europene, știți bine că este gradul de absorție cel mai redus pomenit de când este România membră a Uniunii Europene. Lucrurile astea vorbesc de la sine. Nici nu mai trebuie să pun eu alte calificative.”

Repatrierea românilor

Călin Popescu Tăriceanu: „Avem un plan pentru crearea unei structuri, a unui Minister al Repatrierii Românilor. Acest minister va avea drept obiectiv aducerea înapoi în țară a aproximativ 500 de mii de români care astăzi lucrează în străinătate. Doresc să subliniez că România este țara cu cel mai mare număr de emigranți din Europa. (…) Acesta emigrare puternică a dezechilibrat economic și social România, sunt localități care sunt aproape părăsite, sunt sectoare economice care nu mai au forță de muncă și tot aceste lucruri reprezintă o frână în dezvoltarea economică și socială în viitor. Fără forță de muncă e dificil și acesta este motivul pentru care toate țările, după cum ați văzut, încearcă să găsească o soluție la această problemă, toate țările care vor să își asigure ritmuri înalte de creșteri economice au nevoie de oameni pe piață forței de muncă. Aducerea înapoi a românilor nu este o acțiune, hai să spunem, forțată, ea va trebui să se bazeze pe anumite condiții, nu avantaje, pe anumite condiții pe care să le oferim acestora. Pe de-o parte, locurile de muncă, condiții de locuire, condiții de educație pentru copii care fac parte din familia lor. Sigur că ne gândim și la anumite stimulente, dar nu sub forma pe care am văzut-o publicată nu știu de cine, că dăm 50 de mii de euro fiecărei familii care se întoarce, nu, noi ne gândim să acordăm o serie de facilități fiscale, adică reduceri de impozite pentru cei care se reîntorc în țară pe o perioadă limitată de timp, precum și pentru întreprinderile care angajează forța de muncă care a revenit din străinătate.”

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Infractori adolescenți. Și-au urmărit victima până la bloc și i-au smuls poșeta de pe umăr         Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.         Beneficiarii de ajutor social pot lucra, ca zilieri, la firmele care au nevoie de forță de muncă sezonieră         Bărbat dispărut de peste trei săptămâni         Un incendiu a mistuit casa femeii care trăia în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor         Castelul Corvinilor a adus peste șase milioane de lei la bugetul local         Un autotren scăpat de sub control a blocat circulația pe calea ferată         Vremea rea anulează traseul din Petroșani pentru permisele de conducere         Șeful de la Permise Auto a fost agresat în plină stradă de o gașcă de tineri         Sentință pentru cuplul ucigaș care a jefuit casa de amanet din Hunedoara         Cum se petrecea la nunți în Hunedoara anilor 1950         Un incendiu a distrus acoperișul unei case din Lupeni         PETROȘANI/ Copertina pieței distrusă sub greutatea zăpezii așteaptă încălzirea vremii         Ajutor pentru bătrânii din Dealu Babii         Casa de cultură din Orăștie va fi reabilitată         Patinoarul din Deva – record la distracție         Adolescenta căzută de pe pasarela din Simeria a fost transferată la Timișoara         Onirismul „cangrenat”, bandajele elegiacului și cadențele simplității. Despre o resurecție a poemului în lirica lui Daniel Mariș         Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani         Accident grav în Gara Simeria: o tânără ar fi încercat să se sinucidă