Liberalii din Valea Jiului vor ca aurul Apusenilor să rămână copiilor noştri

Liberalii din Valea Jiului nu sunt de acord cu proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, cel puţin în forma în care este acum, şi vor ca aurul Apusenilor să le rămână copiilor noştri.

Proiectul de exploatare a zăcământului aurifer de al Roşia Montană are ecouri şi în Valea Jiului. Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului, a declarat marţi că îmbrăţişează poziţia liderului PNL Crin Antonescu. Avram spune că România are datoria morală de a atrage cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, cu care ţara paote să se dezvolte, în loc să distrugă Munţii Apuseni. „Între a lua cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, care pot duce la dezvoltarea ţării, şi a lua cele 5,2 miliarde de dolari şi a distruge Munţii Apuseni, PNL militează pentru prima variantă. Dacă PDl a distrus ţara şi a adus-o la un asemena grad de sărăcie, noi ne punem întrebarea ce lăsăm moştenire copiilor noştri. Răspunsul este simplu: Munţii Apuseni, cu tot cu aurul lor”, a declarat liderul PNL, Costel Avram.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL nu va susţine proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană şi a precizat că, dacă se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipă care să-l pregătească. „Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia şi se propunea prelungirea până la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi să clarificăm şi atunci şi acum este următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, un anumit proiect de lege şi anume proiectul iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut şi nu-l susţinem. Se punea problema dacă suplimentarea mandatului însemna şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării unui nou proiect sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din acest punct de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10-15 zile, câte mai sunt până în 10 noiembrie”, a explicat Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL spune că, dacă se doreşte un nou proiect privind exploatarea auro-argintiferă, nu doar în perimetrul Roşia Montană, ci pe întreaga suprafaţă a ţării, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie specială, ci de constituirea unei echipe care să pregătească proiectul care să fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiţi parlamentari sau de o anumită comisie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare         SUB SLOGANUL: VISION IS LIFE. OpticLine, încă un pas spre revoluționarea medicinei românești         Autostrada Lugoj – Deva. Cum arată ultimul kilometru de pe Lotul trei         Noaptea Muzeelor. Mii de oameni la Castelul Corvinilor         Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”