Liberalii din Valea Jiului vor ca aurul Apusenilor să rămână copiilor noştri

Liberalii din Valea Jiului nu sunt de acord cu proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, cel puţin în forma în care este acum, şi vor ca aurul Apusenilor să le rămână copiilor noştri.

Proiectul de exploatare a zăcământului aurifer de al Roşia Montană are ecouri şi în Valea Jiului. Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului, a declarat marţi că îmbrăţişează poziţia liderului PNL Crin Antonescu. Avram spune că România are datoria morală de a atrage cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, cu care ţara paote să se dezvolte, în loc să distrugă Munţii Apuseni. „Între a lua cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, care pot duce la dezvoltarea ţării, şi a lua cele 5,2 miliarde de dolari şi a distruge Munţii Apuseni, PNL militează pentru prima variantă. Dacă PDl a distrus ţara şi a adus-o la un asemena grad de sărăcie, noi ne punem întrebarea ce lăsăm moştenire copiilor noştri. Răspunsul este simplu: Munţii Apuseni, cu tot cu aurul lor”, a declarat liderul PNL, Costel Avram.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL nu va susţine proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană şi a precizat că, dacă se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipă care să-l pregătească. „Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia şi se propunea prelungirea până la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi să clarificăm şi atunci şi acum este următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, un anumit proiect de lege şi anume proiectul iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut şi nu-l susţinem. Se punea problema dacă suplimentarea mandatului însemna şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării unui nou proiect sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din acest punct de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10-15 zile, câte mai sunt până în 10 noiembrie”, a explicat Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL spune că, dacă se doreşte un nou proiect privind exploatarea auro-argintiferă, nu doar în perimetrul Roşia Montană, ci pe întreaga suprafaţă a ţării, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie specială, ci de constituirea unei echipe care să pregătească proiectul care să fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiţi parlamentari sau de o anumită comisie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață