Liberalii din Valea Jiului vor ca aurul Apusenilor să rămână copiilor noştri

Liberalii din Valea Jiului nu sunt de acord cu proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, cel puţin în forma în care este acum, şi vor ca aurul Apusenilor să le rămână copiilor noştri.

Proiectul de exploatare a zăcământului aurifer de al Roşia Montană are ecouri şi în Valea Jiului. Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului, a declarat marţi că îmbrăţişează poziţia liderului PNL Crin Antonescu. Avram spune că România are datoria morală de a atrage cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, cu care ţara paote să se dezvolte, în loc să distrugă Munţii Apuseni. „Între a lua cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, care pot duce la dezvoltarea ţării, şi a lua cele 5,2 miliarde de dolari şi a distruge Munţii Apuseni, PNL militează pentru prima variantă. Dacă PDl a distrus ţara şi a adus-o la un asemena grad de sărăcie, noi ne punem întrebarea ce lăsăm moştenire copiilor noştri. Răspunsul este simplu: Munţii Apuseni, cu tot cu aurul lor”, a declarat liderul PNL, Costel Avram.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL nu va susţine proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană şi a precizat că, dacă se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipă care să-l pregătească. „Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia şi se propunea prelungirea până la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi să clarificăm şi atunci şi acum este următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, un anumit proiect de lege şi anume proiectul iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut şi nu-l susţinem. Se punea problema dacă suplimentarea mandatului însemna şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării unui nou proiect sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din acest punct de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10-15 zile, câte mai sunt până în 10 noiembrie”, a explicat Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL spune că, dacă se doreşte un nou proiect privind exploatarea auro-argintiferă, nu doar în perimetrul Roşia Montană, ci pe întreaga suprafaţă a ţării, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie specială, ci de constituirea unei echipe care să pregătească proiectul care să fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiţi parlamentari sau de o anumită comisie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara