Liberalii din Valea Jiului vor ca aurul Apusenilor să rămână copiilor noştri

Liberalii din Valea Jiului nu sunt de acord cu proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, cel puţin în forma în care este acum, şi vor ca aurul Apusenilor să le rămână copiilor noştri.

Proiectul de exploatare a zăcământului aurifer de al Roşia Montană are ecouri şi în Valea Jiului. Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului, a declarat marţi că îmbrăţişează poziţia liderului PNL Crin Antonescu. Avram spune că România are datoria morală de a atrage cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, cu care ţara paote să se dezvolte, în loc să distrugă Munţii Apuseni. „Între a lua cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, care pot duce la dezvoltarea ţării, şi a lua cele 5,2 miliarde de dolari şi a distruge Munţii Apuseni, PNL militează pentru prima variantă. Dacă PDl a distrus ţara şi a adus-o la un asemena grad de sărăcie, noi ne punem întrebarea ce lăsăm moştenire copiilor noştri. Răspunsul este simplu: Munţii Apuseni, cu tot cu aurul lor”, a declarat liderul PNL, Costel Avram.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL nu va susţine proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană şi a precizat că, dacă se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipă care să-l pregătească. „Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia şi se propunea prelungirea până la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi să clarificăm şi atunci şi acum este următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, un anumit proiect de lege şi anume proiectul iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut şi nu-l susţinem. Se punea problema dacă suplimentarea mandatului însemna şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării unui nou proiect sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din acest punct de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10-15 zile, câte mai sunt până în 10 noiembrie”, a explicat Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL spune că, dacă se doreşte un nou proiect privind exploatarea auro-argintiferă, nu doar în perimetrul Roşia Montană, ci pe întreaga suprafaţă a ţării, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie specială, ci de constituirea unei echipe care să pregătească proiectul care să fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiţi parlamentari sau de o anumită comisie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 1 =

ACTUALITATE
Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice         Ajutor de stat pentru CEH         Începe procesul fraților Gărdean, afaceriștii acuzați de dare de mită         Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare         Dramă într-o familie din zona Hațegului: adolescentul a lăsat un bilet de adio și a fugit de acasă         Tânărul care a dat spargerea la Castelul Corvinilor a fost condamnat definitiv         Accident în municipiul Hunedoara         Protest la Termocentrala Mintia: Ministrul Energiei s-a întâlnit, la Deva, cu reprezentanții salariaților         Citești și câștigi!, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri         Studenți de la Universitatea Petroșani, la Adunarea Regiunilor Europei (ARE)         Vârstnicii învățați să se ferească de infractori         Medicul Ionel Circo, declarat incompatibil de ANI         Povestea neștiută a Ulpiei Traiana Sarmizegetusa: cum arăta în secolul al XIX-lea         PLATOUL VÂRTOAPELOR. Cea mai frumoasă dumbravă cu ghiocei sălbatici de trezește la viață         ALDE insistă pe tema industriei energetice hunedorene. Mircea Moloț: „Voi discuta cu ministrul Energiei despre problemele de la Mintia”         Zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat