Liberalii din Valea Jiului vor ca aurul Apusenilor să rămână copiilor noştri

Liberalii din Valea Jiului nu sunt de acord cu proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană, cel puţin în forma în care este acum, şi vor ca aurul Apusenilor să le rămână copiilor noştri.

Proiectul de exploatare a zăcământului aurifer de al Roşia Montană are ecouri şi în Valea Jiului. Costel Avram, coordonatorul organizaţiilor PNL din Valea Jiului, a declarat marţi că îmbrăţişează poziţia liderului PNL Crin Antonescu. Avram spune că România are datoria morală de a atrage cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, cu care ţara paote să se dezvolte, în loc să distrugă Munţii Apuseni. „Între a lua cele 50 de miliarde de euro, bani europeni, care pot duce la dezvoltarea ţării, şi a lua cele 5,2 miliarde de dolari şi a distruge Munţii Apuseni, PNL militează pentru prima variantă. Dacă PDl a distrus ţara şi a adus-o la un asemena grad de sărăcie, noi ne punem întrebarea ce lăsăm moştenire copiilor noştri. Răspunsul este simplu: Munţii Apuseni, cu tot cu aurul lor”, a declarat liderul PNL, Costel Avram.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că PNL nu va susţine proiectul înaintat de Guvern pe Roşia Montană şi a precizat că, dacă se vrea elaborarea unui nou proiect comun general la nivelul USL, se poate constitui o echipă care să-l pregătească. „Am acceptat prelungirea termenului pe care l-a solicitat comisia şi se propunea prelungirea până la 10 noiembrie. Ceea ce doream noi să clarificăm şi atunci şi acum este următorul lucru: mandatul acestei comisii. Ea a fost creată şi mandatată de plenul Parlamentului pentru a aviza, într-un fel sau altul, un anumit proiect de lege şi anume proiectul iniţiat de Guvern, pe care noi nu l-am susţinut şi nu-l susţinem. Se punea problema dacă suplimentarea mandatului însemna şi un nou mandat de conţinut în sensul elaborării unui nou proiect sau dacă se limitează la vechiul mandat. A rămas limita la vechiul mandat şi, din acest punct de vedere, nouă nici nu ne trebuie 10-15 zile, câte mai sunt până în 10 noiembrie”, a explicat Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL spune că, dacă se doreşte un nou proiect privind exploatarea auro-argintiferă, nu doar în perimetrul Roşia Montană, ci pe întreaga suprafaţă a ţării, proiect comun la nivelul USL, nu este nevoie de o comisie specială, ci de constituirea unei echipe care să pregătească proiectul care să fie asumat de grupurile parlamentare, de anumiţi parlamentari sau de o anumită comisie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box