La Petrila e posibil orice?! Post de şef creat la o firmă aflată în insolvenţă!

Consilierii social – democraţi din Petrila par să fi pierdut simţul realităţii, în momentul în care au propuscrearea unui post de şef la o firmă aflată în insolvenţă, respectiv Edil Urban.

cl.petrilaSocietatea de interes local din Petrila se află sub administrare specială şi în urmă cu doar o lună s-a discutat necesitatea şi oportunitatea majorării preţului la gunoi, pe motiv că altfel firma nu mai poate face faţă costurilor şi cheltuielilor, acum consilierii locali nu mai ţin cont de nimic şi vor să mai înfiinţeze un post de şef care să-l ajute, susţin ei, pe administratorul special al Edil Urban, Vasile Costache, cel care a reuşit până acum să ţină firma pe linie de plutire şi să achite, la zi, ratele datoriei la bugetul de stat. În consecinţă, consilierii PSD, împreună cu alţi aleşi apropiaţi grupului social – democrat, au întocmit un convocator al Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Edil Urban Serv Petrila pentru aprobarea noii organigrame. Practic, este vorba despre crearea unui post de inginer şef, post despre care există suspiciunea că ar fi cu dedicaţie. Dincolo de acest aspect, rămâne faptul că decizia aleşilor socisal – democraţi din Petrila este cel puţin surprinzătoare, în condiţiile în care firma mai are vreop 6 luni până la finalizarea procedurii de insolvenţă, iar schema actuală cuprinde deja un post de conducere, 13 posturi personal TESA şi 96de muncitori executanţi. Primarul Ilie Păducel aproape şi-a pus mâinile în cap când a văzut ce vor să facă alşii PSD în frunte cu viceprimarul Vasilică Jurca, cel care ar fi iniţiatorul proiectului. Păducel atarge atenţia că bugetul local este sărac şi anul acesta nu pot ajuta prea mult firma de interes local, astfel că nu poate fi în nici un caz deacord cu acest proiect. „Nu este normal, situaţia financiară a societăţii nu permite acest lucru. Nu este oportună înfiinţarea unui post de conducere. Societatea este în insolvenţă şi trebuie să-şi respecte graficul de rambursarea datoriei la bugetul de stat. Pentru acest an, din cauza bugetului insuficient, noi, primăria, avem posibilităţi limitate de a ajuta societatea. NU SE JUSTIFICĂ acest post şi faptul că nu pot să fiu de acord nu este un moft al meu, ca primar, este o gândire sănătoasă, bazată pe cifre”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Şi Doiniţa Bălănesc, consilier local PNL la Petrila, spune că nu poate fi de acord cu acest proiect. „Eu am depus chiar azi dimineaţă (n.r. marţi) o adresă la Edil Urban, prin care l-am întrebat pe domnul director dacă i s-a cerut părerea şi dacă este necesară înfiinţarea unui nou post de conducere. Cred că de la domnul Costache ar fi trebuit să vină propunerea, în baza unui referat care să ateste necesitatea…Societatea este condusă de un administrator special, iar AGA o convoacă consilierii PSD! Iniţiativa, din punctul meu de vedere, este nestatutară şi nelegală. Luna trecută încercau să ne convingă de necesitatea scumpirii tarifelor la gunoi, că societatea are nevoie de această majorare ca de aer pentru că altfel nu se mai poate descurca şi ei acum vin şi vor să înfiinţeze un nou post de conducere. Nu pot să fiu de acord, indiferent cu ce scop, pentru ce şi care este gândirea lor”, a explicat Doiniţa Bălănesc. Aceastaa subliniat că a luat deja legătura cu admi9nistratorul judiciar al SC Edil Urban, iar acesta nu este deacord cu aşa ceva.

Susţin că vor să îl ajute pe director şi să se extindă

Cei care susţin, însă, ideea promovează, la nivel declarativ un scop nobil şi susţin că vor să îl sprijine pe actualul director, cel care a ţinut firma pe linia de plutire. Gheorghe Bobar, liderul PSD Petrila şi unul dintre susţinătorii fervenţi ai proiectului de înfiinţare a unui nou post de conducere, spune că ,până acum, în formula în care a funcţionat, „Edil Urban a reuşit să-şi respecte paşii impuşi de administratorul judiciar şi şi-a plătit datoria la zi. Dar, după ce colectarea gunoiului va fi făcută la nivelul judeţului de un singur operator, societatea îşi va pierde unul dintre principalele obiecte de activitate”. Alesul local PSD a explicat că, de fapt, proiectul doreşte să vină în sprijinul actualului administrator ”pe care îl considerăm un tip destoinic, indiferent de orientarea politică a acetsuia”, în condiţiileîn care după ieşirea din insolvenţă se intenţionează lărgirea activităţii. „Va fi un concurs pe post, nu este unul cu dedicaţie pentru că nici nu se poate acest lucru. Vrem să mai găsim un om cu experienţă, cu care actualul administrator să facă echipă”, susţine Gheorghe Bobar. Cam despre acelaşi lucru vorbeşte şi viceprimarul Vasilică Jurca (PSD) care declară că „noi, în 2012 am preluat societatea în insolvenţă. Am desfiinţat posturile administrative, pentru că era o structuzră foarte stufoasă. Raportul era de de 1 şef la 1,7 muncitori. Am reuşit să plătim ratele la zi în ceea ce priveşte rambursarea datoriei. Am avut discuţii cu administratorul judiciar, cu directorul, în urma cărora am stabilit că este necesară înfiinţarea unui post de inginer şef”. Jurca spune că, de anul viitor, după ieşirea din insolvenţă, se doreşte dezvoltareasocietăţii, evident pe considerentul că şi-ar putea pierde obiectul principal de activitate, iar colectarea gunoiului ar putea fi suplinită de deschiderea unei staţii PECO şi a unui depozit de materiale de construcţii. În plus, firma ar putea merge direct la licitaţiile de reabilitare termică a imobilelor, pe care şi acum le execută, dar în subantrepriză.

Cât priveşte faptul că acum o lună s-au pus noi biruri pe populaţie, prin majorarea tarifelor la gunoi tocmai pentru ca societatea să nu se afunde din nou…nicio vorbă!

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + cincisprezece =

ACTUALITATE
PE BANII PRIMĂRIEI HUNEDOARA. Trai bun (ziua romilor) – 5.000 lei, comemorarea eroilor – 50 lei         MISTERELE HUNEDOAREI. Megaliții – altarele misterioase ale strămoșinlor noștri         Concurs: „Deva înflorește”         Bazinele ștrandului din Deva vor fi renovate         Accident rutier provocat la beție         Marius Surgent (deputat ALDE): „Nu trebuie să existe derapaje în instituțiile cheie ale statului”         Michael Melczer: “Ne pregătim să asigurăm şi iarna viitoare încălzirea municipiului Deva”         Polițiști anchetați de Parchet după scandalul din Lupeni         Tragedie în Petroșani: un bărbat a murit într-un accident rutier         ADEVĂR ŞI PROVOCARE. Împădurim Kogaionul împreună         AFACERI LÂNGĂ MORMÂNTUL LUI ARSENIE BOCA. De ce nu a dispărut talciocul de la Mănăstirea Prislop         Peste 140 de hectare în flăcări         Peste 250 de arbori plantați în Călan         Copil rănit grav într-un accident         Turiștii amendați pentru comportament indecent în Sarmizegetusa Regia „salvați” de magistrați         VIDEO Cea mai frumoasă stradă din Hunedoara a „înflorit”         Armăsar în agonie abandonat pe marginea unei străzi din Orăștie         De Ziua Poliției Române. Dacian Vonu, polițistul anului         Buna Vestire la Mănăstirea Prislop: cozi interminabile la mormântul părintelui Arsenie Boca         Femeie ucisă de soț și incendiată: bărbatul a încercat apoi să se omoare