Carmen Hărău, senator PNL: La ce școală ne trimitem copiii?

Senatoarea PNL, Eleonora-Carmen HĂRĂU, este, din anul 2013, susținătoarea campaniei hunedorene “Să trimitem copiii la școală!”, pentru combaterea abandonului școlar prin conștientizare și sprijin material acordat școlarilor. În contextul lansării celei de a șasea ediții a campaniei, derulată prin implicarea Organizației Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care o conduce în calitate de Președinte, politicianul aduce critici foarte dure modului în care Guvernul a gestionat pregătirea noului an școlar și pentru eșecul total al tipăririi noilor manuale:

„Anul trecut, atunci când a început anul școlar, am crezut că mai rău de atât nu se poate! Mii de școli nu aveau avize sanitare, puține beneficiaseră de renovări superficiale, manualele erau rupte sau lipseau, iar profesorii erau bugetarii cel mai prost plătiți. Unele școli erau atât de șubrede, încât tavanele s-au prăbușit peste elevi și dascăli. Însă cu țara guvernată de unul dintre cele mai slabe guverne din istoria României se demonstrează că se poate chiar mai rău decât anul trecut!
Dacă anul trecut elevii erau obligați să învețe după manuale vechi, scorojite, anul acesta vor fi nevoiți să învețe după manuale greșite! Cum vor putea, oare, profesorii să explice greșelile din manuale? Cum poți să pui în fața elevilor manuale în care Turnu Măgurele nu mai e în Teleorman iar inima și ficatul și-au schimbat poziția în anatomia umană și să ai, apoi, pretenția ca elevii să fie mai bine pregătiți decât autorii manualelor și cei care le-au avizat?!
Din cele peste 2000 de școli fără avize sanitare, poți număra pe degetele de la o mână câte dintre acestea au primit autorizările de funcționare.
Microbuzele școlare ori nu sunt, ori n-au benzină, ori n-au șofer.
Dascălii rămân, în continuare, în coada clasamentului salarizării.

Faptul că abandonul școlar se accentuează în loc să scadă dovedește că implicarea unor organizații politice cum este și cazul OFL Hunedoara, a unor structuri neguvernamentale, a dascălilor inimoși, a primarilor conștienți de miza uriașă pe care o are școlarizarea copiilor, nu poate compensa lipsa politicilor publice eficiente, guvernamentale, în domeniul educației! Politicienii analfabeți din guvernul Dăncilă nu vor putea, niciodată să ne educe bine copiii!
Mai mult decât atât: în vreme ce mii de familii fac eforturi disperate să își ducă copiii la școală, Guvernul PSD-ALDE are alte priorități – se luptă cu stafii, cu protocoale secrete și state paralele”, a precizat senatorul PNL – Eleonora-Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta minelor Lupeni şi Lonea e pecetluită. Nici măcar nu sunt luate în calcul în Strategia Energetică a României         Tânăr prins la furat în Hunedoara         Zilele Maghiare din Județul Hunedoara – 22-30 septembrie 2018         Episcopia Devei și Hunedoarei a câștigat procesul pentru numele și imaginea duhovnicului Arsenie Boca         Arborii de pe Bulevardul Corvin au fost extrași, pentru noua pietonală. Vor fi plantați alții în locul lor         Copilă de 10 ani, rănită pe trecerea de pietoni         Accident grav în Deva         Nicio speranță pentru gara Hunedoarei și pentru calea ferată spre Simeria, la șase luni de la închidere         CEH furnizează servicii de sistem de cel puţin 400 MW până în 2020         O seară de astronomie, airsoft pe timp de noapte și concert rock în Cetatea Devei         Expoziție la muzeu: „Frumusețea neconvențională. Arta tatuajului”.         Mircea Nistor a fost propus cetățean de onoare al județului Hunedoara         Lansare de carte: Dumitru Tâlvescu, volumul de versuri „Prosperia”         PE MINUS/ Rectificare de buget negativă la Lupeni. Primarul vrea să meargă în instanţă!         SALVARE LA ÎNĂLŢIME/ Simulare de cutremur la Vulcan. Cum a decurs exerciţiul         Super-tunelul construit la Orăștie, pe magistrala feroviară de mare viteză         Bani europeni pentru reabilitarea termică a blocurilor din Deva         Cronica unei ecologizări mânjite populist de primarul Cazacu         „Găinarii” lemnelor de foc amendați de Poliție         A secat complet Lacul Săulești