Carmen Hărău, senator PNL: La ce școală ne trimitem copiii?

Senatoarea PNL, Eleonora-Carmen HĂRĂU, este, din anul 2013, susținătoarea campaniei hunedorene “Să trimitem copiii la școală!”, pentru combaterea abandonului școlar prin conștientizare și sprijin material acordat școlarilor. În contextul lansării celei de a șasea ediții a campaniei, derulată prin implicarea Organizației Femeilor Liberale din județul Hunedoara, pe care o conduce în calitate de Președinte, politicianul aduce critici foarte dure modului în care Guvernul a gestionat pregătirea noului an școlar și pentru eșecul total al tipăririi noilor manuale:

„Anul trecut, atunci când a început anul școlar, am crezut că mai rău de atât nu se poate! Mii de școli nu aveau avize sanitare, puține beneficiaseră de renovări superficiale, manualele erau rupte sau lipseau, iar profesorii erau bugetarii cel mai prost plătiți. Unele școli erau atât de șubrede, încât tavanele s-au prăbușit peste elevi și dascăli. Însă cu țara guvernată de unul dintre cele mai slabe guverne din istoria României se demonstrează că se poate chiar mai rău decât anul trecut!
Dacă anul trecut elevii erau obligați să învețe după manuale vechi, scorojite, anul acesta vor fi nevoiți să învețe după manuale greșite! Cum vor putea, oare, profesorii să explice greșelile din manuale? Cum poți să pui în fața elevilor manuale în care Turnu Măgurele nu mai e în Teleorman iar inima și ficatul și-au schimbat poziția în anatomia umană și să ai, apoi, pretenția ca elevii să fie mai bine pregătiți decât autorii manualelor și cei care le-au avizat?!
Din cele peste 2000 de școli fără avize sanitare, poți număra pe degetele de la o mână câte dintre acestea au primit autorizările de funcționare.
Microbuzele școlare ori nu sunt, ori n-au benzină, ori n-au șofer.
Dascălii rămân, în continuare, în coada clasamentului salarizării.

Faptul că abandonul școlar se accentuează în loc să scadă dovedește că implicarea unor organizații politice cum este și cazul OFL Hunedoara, a unor structuri neguvernamentale, a dascălilor inimoși, a primarilor conștienți de miza uriașă pe care o are școlarizarea copiilor, nu poate compensa lipsa politicilor publice eficiente, guvernamentale, în domeniul educației! Politicienii analfabeți din guvernul Dăncilă nu vor putea, niciodată să ne educe bine copiii!
Mai mult decât atât: în vreme ce mii de familii fac eforturi disperate să își ducă copiii la școală, Guvernul PSD-ALDE are alte priorități – se luptă cu stafii, cu protocoale secrete și state paralele”, a precizat senatorul PNL – Eleonora-Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Telecabina Devei rămâne oprită chiar și după reparațiile de la începutul lunii         Comunicat de presă: Mărțișor PNL pentru copiii României: alocații mai mari!         TREI BAZINE ÎNCHISE TEMPORAR. Aqualand Deva anunță lucrări de igienizare         Două femei au fost lovite de un camion         Pe 3 martie, la Deva, o comedie la care râzi cu lacrimi         TRADIŢIA MERGE ŞNUR. Asta înseamnă „pentru toate gusturile”: Mărţişoare comestibile la Deva         Sentință definitivă pentru violatorul din Hunedoara         Jaf într-un tren care circula pe ruta Deva – Simeria         Copil lovit de mașină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni         Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara         Negoiu, satul de poveste din Ținutul Pădurenilor, cu două șosele care duc la granița județului         Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara