LA A DOUA ÎNCERCARE. Consilierii locali ai Hunedoarei s-au prins cum e cu deponeul ecologic

deponeu HD

După o încercare nereuşită, aleşii locali ai municipiului Hunedoara par să fi înţeles importanţa proiectului de construire a unui deponeu ecologic în judeţ. Liderii grupurilor politice din Consiliul Local spun că astăzi va fi aprobat Documentul de Poziţie privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor

Primarul Viorel Arion a convocat pentru astăzi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Hunedoara în care a repus pe ordinea de zi proiectul pe care consilierii l-au trântit la sfârşitul lunii trecute. Este vorba despre proiectul deponeului ecologic, o investiţie finanţată prin fonduri europene, în valoare de 70 de milioane de euro, la care trebuie să participe cu o contribuţie la cofinanţare fiecare unitate administrativă din judeţ.

Mult zgomot pentru nimic

La şedinţa din august, aleşii locali ai municipiului Hunedoara au respins proiectul pe motiv că nu au avut timp să studieze documentele. Ceea ce trebuia să fie o simplă formalitate s-a transformat într-un bâlci politic pe cât de vocal, pe atât de inutil. Tonul a fost dat de pedelistul Ovidiu Crişan care a pretins că are nevoie de 10 zile ca să studieze documentele pentru a vota în cunoştinţă de cauză. La părerea consilierului PDL au subscris şi cei din USL, astfel că proiectul a picat la vot.

Aleşii locali „se dau pe brazdă”

Mircea Artean (PNL) e convins că proiectul va fi adoptat în şedinţa de astăzi. „A fost o neînţelegere, o greşeală care – din fericire – poate fi îndreptată. Consilierii liberali vor vota acest proiect deosebit de important pentru toţi locuitorii judeţului”, spune Artean.

Dan Bobouţanu (PSD, viceprimar) a purtat discuţii cu social-democraţii şi crede că s-a făcut înţeles. „Acum că m-aţi sunat şi mă întrebaţi încep să am unele îndoieli. Ştiţi mai mult decât întrebaţi, aţi auzit că proiectul n-ar trece? Îmi sun încă o dată toţi colegii să mă asigur că nu a intervenit nimic care să le schimbe părerea. E un proiect mult prea important şi cred că nu vor fi probleme la vot”, a spus Bobouţanu.

Şi primarul Viorel Arion este de părere că actul supus aprobării va fi votat. „Am să îl invit şi pe domnul Prip (şeful Asociaţiei care se ocupă de proiect) la şedinţă să dea lămuriri suplimentare celor interesaţi”, a declarat primarul Viorel Arion.

Un proiect crucial pentru judeţ

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este un proiect vital pentru toţi locuitorii judeţului Hunedoara şi acum este „ultimul tren” pentru administraţia publică locală să îl implementeze cu fonduri europene. Proiectul nu înseamnă numai construirea unui deponeu ecologic, ci şi închiderea gropilor de gunoi neconforme precum şi înfiinţarea staţiilor intermediare de sortare şi transfer a deşeurilor. Cu resurse financiare proprii nicio unitate administrativă nu ar putea să realizeze aceste investiţii iar fără de ele pur şi simplu nu se poate. Consilierii locali ştiu aceste aspecte doar că, din când în când, nu se pot abţine de la populismul ieftin care îi aduce în centrul atenţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva