LA A DOUA ÎNCERCARE. Consilierii locali ai Hunedoarei s-au prins cum e cu deponeul ecologic

deponeu HD

După o încercare nereuşită, aleşii locali ai municipiului Hunedoara par să fi înţeles importanţa proiectului de construire a unui deponeu ecologic în judeţ. Liderii grupurilor politice din Consiliul Local spun că astăzi va fi aprobat Documentul de Poziţie privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor

Primarul Viorel Arion a convocat pentru astăzi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Hunedoara în care a repus pe ordinea de zi proiectul pe care consilierii l-au trântit la sfârşitul lunii trecute. Este vorba despre proiectul deponeului ecologic, o investiţie finanţată prin fonduri europene, în valoare de 70 de milioane de euro, la care trebuie să participe cu o contribuţie la cofinanţare fiecare unitate administrativă din judeţ.

Mult zgomot pentru nimic

La şedinţa din august, aleşii locali ai municipiului Hunedoara au respins proiectul pe motiv că nu au avut timp să studieze documentele. Ceea ce trebuia să fie o simplă formalitate s-a transformat într-un bâlci politic pe cât de vocal, pe atât de inutil. Tonul a fost dat de pedelistul Ovidiu Crişan care a pretins că are nevoie de 10 zile ca să studieze documentele pentru a vota în cunoştinţă de cauză. La părerea consilierului PDL au subscris şi cei din USL, astfel că proiectul a picat la vot.

Aleşii locali „se dau pe brazdă”

Mircea Artean (PNL) e convins că proiectul va fi adoptat în şedinţa de astăzi. „A fost o neînţelegere, o greşeală care – din fericire – poate fi îndreptată. Consilierii liberali vor vota acest proiect deosebit de important pentru toţi locuitorii judeţului”, spune Artean.

Dan Bobouţanu (PSD, viceprimar) a purtat discuţii cu social-democraţii şi crede că s-a făcut înţeles. „Acum că m-aţi sunat şi mă întrebaţi încep să am unele îndoieli. Ştiţi mai mult decât întrebaţi, aţi auzit că proiectul n-ar trece? Îmi sun încă o dată toţi colegii să mă asigur că nu a intervenit nimic care să le schimbe părerea. E un proiect mult prea important şi cred că nu vor fi probleme la vot”, a spus Bobouţanu.

Şi primarul Viorel Arion este de părere că actul supus aprobării va fi votat. „Am să îl invit şi pe domnul Prip (şeful Asociaţiei care se ocupă de proiect) la şedinţă să dea lămuriri suplimentare celor interesaţi”, a declarat primarul Viorel Arion.

Un proiect crucial pentru judeţ

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este un proiect vital pentru toţi locuitorii judeţului Hunedoara şi acum este „ultimul tren” pentru administraţia publică locală să îl implementeze cu fonduri europene. Proiectul nu înseamnă numai construirea unui deponeu ecologic, ci şi închiderea gropilor de gunoi neconforme precum şi înfiinţarea staţiilor intermediare de sortare şi transfer a deşeurilor. Cu resurse financiare proprii nicio unitate administrativă nu ar putea să realizeze aceste investiţii iar fără de ele pur şi simplu nu se poate. Consilierii locali ştiu aceste aspecte doar că, din când în când, nu se pot abţine de la populismul ieftin care îi aduce în centrul atenţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + șase =

ACTUALITATE
Tragedie lângă Orăștie         Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină