LA A DOUA ÎNCERCARE. Consilierii locali ai Hunedoarei s-au prins cum e cu deponeul ecologic

deponeu HD

După o încercare nereuşită, aleşii locali ai municipiului Hunedoara par să fi înţeles importanţa proiectului de construire a unui deponeu ecologic în judeţ. Liderii grupurilor politice din Consiliul Local spun că astăzi va fi aprobat Documentul de Poziţie privind implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor

Primarul Viorel Arion a convocat pentru astăzi o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Hunedoara în care a repus pe ordinea de zi proiectul pe care consilierii l-au trântit la sfârşitul lunii trecute. Este vorba despre proiectul deponeului ecologic, o investiţie finanţată prin fonduri europene, în valoare de 70 de milioane de euro, la care trebuie să participe cu o contribuţie la cofinanţare fiecare unitate administrativă din judeţ.

Mult zgomot pentru nimic

La şedinţa din august, aleşii locali ai municipiului Hunedoara au respins proiectul pe motiv că nu au avut timp să studieze documentele. Ceea ce trebuia să fie o simplă formalitate s-a transformat într-un bâlci politic pe cât de vocal, pe atât de inutil. Tonul a fost dat de pedelistul Ovidiu Crişan care a pretins că are nevoie de 10 zile ca să studieze documentele pentru a vota în cunoştinţă de cauză. La părerea consilierului PDL au subscris şi cei din USL, astfel că proiectul a picat la vot.

Aleşii locali „se dau pe brazdă”

Mircea Artean (PNL) e convins că proiectul va fi adoptat în şedinţa de astăzi. „A fost o neînţelegere, o greşeală care – din fericire – poate fi îndreptată. Consilierii liberali vor vota acest proiect deosebit de important pentru toţi locuitorii judeţului”, spune Artean.

Dan Bobouţanu (PSD, viceprimar) a purtat discuţii cu social-democraţii şi crede că s-a făcut înţeles. „Acum că m-aţi sunat şi mă întrebaţi încep să am unele îndoieli. Ştiţi mai mult decât întrebaţi, aţi auzit că proiectul n-ar trece? Îmi sun încă o dată toţi colegii să mă asigur că nu a intervenit nimic care să le schimbe părerea. E un proiect mult prea important şi cred că nu vor fi probleme la vot”, a spus Bobouţanu.

Şi primarul Viorel Arion este de părere că actul supus aprobării va fi votat. „Am să îl invit şi pe domnul Prip (şeful Asociaţiei care se ocupă de proiect) la şedinţă să dea lămuriri suplimentare celor interesaţi”, a declarat primarul Viorel Arion.

Un proiect crucial pentru judeţ

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este un proiect vital pentru toţi locuitorii judeţului Hunedoara şi acum este „ultimul tren” pentru administraţia publică locală să îl implementeze cu fonduri europene. Proiectul nu înseamnă numai construirea unui deponeu ecologic, ci şi închiderea gropilor de gunoi neconforme precum şi înfiinţarea staţiilor intermediare de sortare şi transfer a deşeurilor. Cu resurse financiare proprii nicio unitate administrativă nu ar putea să realizeze aceste investiţii iar fără de ele pur şi simplu nu se poate. Consilierii locali ştiu aceste aspecte doar că, din când în când, nu se pot abţine de la populismul ieftin care îi aduce în centrul atenţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + douăzeci =

ACTUALITATE
La Costești. Țurcana – Regina Munților – 2017 (FOTO + VIDEO)         Eveniment cultural. Un dar oferit celor mici         Cartierul ridicat în comunism pe muntele de fier primește o nouă șansă         Portofel pierdut, restituit păbugaşului de poliţiştii locali         Accident rutier grav pe Calea Zarandului         Accident rutier în Cristur, pe șoseaua Hunedoara – Deva         Consiliul Județean pregătește banii pentru refacerea șoselei spre Sarmizegetusa Regia         Soarta tristă a așezării romane de la Micia, locul istoric care ar fi putut aduce turiști         Un polițist din Hunedoara a prins un tâlhar, după ce l-a alergat pe străzi         ADVERTORIAL. Educația financiară este vitală pentru un antreprenor         BIROCRAŢIA SUFOCĂ ROMÂNIA. Două miliarde de euro de la UE n-au mai ajuns la drumurile patriei         INSTITUŢIA PREFECTULUI. Lista despăgubirilor a fost aprobată de Guvern         O tânără a fost jefuită în Hunedoara         Accident în Hunedoara, produs de un bărbat de 71 de ani         PROIECT PILOT. Tablete pentru elevi şi laptopuri pentru dascăli, moca, de la stat         Pagube de peste jumătate de milion de lei în judeţul Hunedoara         Aproape 200 de cadre didactice, cercetători, academicieni și scriitori au dat publicității apelul ”Dreptul la Educație”         Ministrul Turismului la Geoagiu Băi. Mircea Titus Dobre: „Ce a fost până acum a fost o pancartă”         Drumul Ilia – Gelmar se va face cu 40 milioane euro, bani europeni         Semnal de alarmă: Hunedoara înconjurată de terenuri poluate. Cât de nocive sunt haldele de steril