IULIU WINKLER GRUPUL PPE: Interesele cetățenilor europeni, prioritare în negocierea Brexit-ului

Interesele cetățenilor europeni sunt prioritatea negociatorilor UE în privința ieșirii Marii Britanii din Uniune, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) exprimând punctul de vedere al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

 

Potrivit acestuia, Grupul PPE vrea să se asigure că cetățenii europeni nu vor fi cei care vor plăti ”facturile” Brexit-ului nici din punct de vedere financiar, dar nici în ceea ce privește îngrădirea celor patru libertăți fundamentale ale UE, respectiv circulația liberă a oamenilor, mărfurilor, serviciilor și capitalurilor.

Iuliu Winkler a afirmat că Grupul PPE este preocupat de soarta post-Brexit a celor 3 milioane de europeni din diverse state membre care lucrează, studiază sau trăiesc în Marea Britanie, printre care se numără și aproximativ 300.000 de cetățeni ai României.

”După un an și jumătate de la începutul dialogului dintre Marea Britanie și UE cu privire la condițiile concrete în care se va produce Brexit-ul s-au rezolvat prea puține dintre problemele care îi privesc direct pe cetățeni. Cifrele statistice vin să confirme lipsa de claritate și informații concrete resimțită de către cetățenii europeni, anul trecut fiind înregistrat un număr record de europeni, 139.000, care au părăsit Regatul Unit”, a spus Winkler.

În procesul legat de Brexit, Grupul PPE consideră că nimic nu este mai important decât claritatea și predictibilitatea cu privire la statutul cetățenilor europeni. ”Este datoria noastră să ne ocupăm de clarificarea procedurilor pe care vor trebui să le urmeze, după Brexit, cetățenii UE care astăzi au rezidență în Marea Britanie. Mecanismul propus de Ministerul de Interne britanic este obscur, greoi și confuz. Trebuie să se revină asupra acestuia și cred că, pentru continuarea dreptului de ședere în Marea Britanie, este nevoie de o procedură simplificată, iar refuzurile trebuie să fie excepții. Bineînțeles, la rândul lor, cetățenii  britanici rezidenți în state membre ale UE trebuie să se bucure în continuare de drepturile actuale. Nu putem clarifica grijile pe care ni le semnalează mediul de afaceri sau instituțional dacă nu ne ocupăm în primul rând de oameni”, a adăugat europarlamentarul UDMR.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Tărâmul dinozaurilor, recreat din LEGO în Geoparc         Programul Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara în perioada 15-17 august         Spargere în Valea Jiului. Hoții au fost prinși de jandarmi cu prada asupra lor         Mircia Muntean a fost adus la Penitenciarul Bârcea Mare         Programe de formare profesională pentru șomerii din Hunedoara         Șantierul celei mai mari investiții private din județ: uzina de mașini de spălat Bosch         NU RENUNŢĂ Protocol de mediu pentru amenajarea hidrotehnică de pe Jiu         Motociclist rănit grav în Teliuc         NEMULŢUMIŢI DE SENTINŢE. Inculpaţii din dosarul grupului infracţional coordonat de Simota au contestat pedepsele         Comunicat de presă Carmen Hărău, senator PNL         Protest la Termocentrala Mintia         Campionatul mondial de futsal al polițiștilor are loc în Hunedoara         Ce s-a ales de drumul spre Poiana Pelegii, închis de la începutul anului         Ministrul pentru Diaspora „asista cu profundă tristețe la violențele din Capitală”, în timp ce petrecea la Zilele Bradului         Proiect guvernamental. Minele din Valea Jiului, sugrumate de datoriile CEH!         DEZVĂLUIRI. Deputat hunedorean: În mineritul Văii Jiului s-a produs un jaf incredibil         INTENŢIE Memorandum pentru menţinerea în funcţiune a minelor Lupeni şi Lonea         Cabinet parlamentar al senatorului PNL Carmen Hărău, inaugurat la Lupeni         Ioan de Hunedoara va fi comemorat la Hunedoara         NEGOCIERI. Sindicatele cer prelungirea Contractului Colectiv de Muncă al minerilor şi energeticienilor