Într-o singură zi ! Peste o mie de hunedoreni somaţi de primărie la plata impozitelor

Primăria Hunedoara a înregistrat o scădere substanţială a veniturilor la finalul trimestrului trei. Consilierii locali USL cer executivului să prezinte detalii la fiecare capitol din execuţia bugetară recent aprobată. Deocamdată finanţiştii primăriei nu au spus mare lucru, dar au emis peste o mie de somaţii la plată imediat după şedinţa cu aleşii locali

MAIN hunedoara buget

Dezbaterea a avut loc în şedinţa extraordinară a consiliului local de la sfârşitul săptămânii trecute. Tonul discuţiilor a fost dat de consilierul Maria Mornea, economist de profesie, care spune că există un oarecare excedent bugetar, dar veniturile primăriei sunt mult sub cota planificată.   „Din veniturile planificate pentru investiţii, de 71 de milioane lei, au fost realizate doar 19 milioane lei. Cele mai mari nerealizări sunt cele din fonduri europene. Nu înţeleg de ce au fost prinse (sumele) în acte, dacă nu au existat proiectele?”, a cerut explicaţii Mornea.

Primăria iese la vânătoare de rău-platnici

Directorul economic Valentina Giurgiu spune că hunedorenii îşi plătesc tot mai greu taxele şi impozitele. „Gradul de colectare este în proporţie de 70-80 la sută şi, la persoanele fizice la care nu se poate face executare silită, singura soluţie pe care noi am demarat-o este declararea lor ca insolvabili şi poprirea pe venituri. Nu se poate pune sechestru pe imobilul în care locuiesc pentru că trebuie să le asigurăm spaţiul minim de locuit şi aceste persoane au cele mai multe restanţe la plată”, a explicat Giurgiu. Imediat după şedinţă, Biroul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Hunedoara a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ colectiv prin care 1.062 de persoane au intrat în somaţie de plată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Hotărâre. Drumuri județene închise pe perioada iernii         Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”