10.7 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

INTERVIU. Mircea Moloţ, despre Daniel Constantin: „A fost căpuşă, când la PSD, când la PNL”

Așa cum se poate observa din evenimentele fierbinți de la sfârșitul săptămânii trecute, vicepremierul Daniel Constantin pare să facă toate demersurile pentru ca Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) să se rupă în două în această perioadă, existând voci care susţin că interesul este de a fi ameninţat arcul guvernamental. Venit de la Bucureşti, Mircea Moloţ, preşedintele filialei judeţene Hunedoara a ALDE, a povestit ce se întâmplă, de fapt, în interiorul partidului.

 

Ziarul Hunedoreanului: Ce s-a întâmplat la delegaţia permanentă de duminică şi de care parte vă aflaţi? A lui Tăriceanu sau a lui Constantin?

Mircea Moloţ: Da, duminică am avut delegaţia permanentă şi am constatat că o parte din membrii partidului, adică o parte din cei proveniţi din Partidul Conservator nu recunosc acest for de conducere, nici la nivel naţional, cum nu recunosc nici la nivel judeţean. Interesant este altceva, că mă uit la mine, în judeţul Hunedoara, că sunt unul din judeţele cu tensiuni în care am fost daţi în tribunal, în contencios administrativ, în Comisia de Etică la nivel de ţară, de preşedintele executiv Marius Sanfirişcă şi în care unii nu recunosc această delegaţie permanentă judeţeană. Dar interesant este că nu o recunosc numai atunci când vor. De exemplu, în octombrie sau când am avut o altă întâlnire, înainte de alegerile parlamentare, în acelaşi for s-a votat şi lista cu propunerile noastre pentru Biroul Naţional la alegerile parlamentare. Atunci a fost recunoscută (delegația permanentă județeană, n.r.), nu a zis nimeni nimic.

 

ZHD: Se va rupe ALDE?

M.M.: Faptul că pleacă câţiva nu înseamnă că se rupe ALDE. Sau, dacă înţelegem că pleacă, posibil că da. Dar ce vreau să spun este altceva: Daniel Constantin, ieri, a intrat în delegaţia permanentă și a spus într-un final, după ce şi-a transmis tot felul de păreri de-ale lui, că nu recunoaşte cvorumul şi pleacă.

 

ZHD: Au fost oameni care l-au urmat?

M.M.: Interesant este că parlamentarii, marea majoritate din cei care provin din fostul PC şi unii preşedinţi de organizaţii, au rămas în sală, nefiind de acord cu atitudinea copreşedintelui Constantin.

 

ZHD: De la ce a pornit scandalul?

M.M.: Erau două idei: o idee de a se face congres mai la toamnă, mai la anul, mai când s-o face, şi cu alegeri de jos în sus, şi o idee să se facă congres peste o lună, pornind de sus în jos. Ideile acestea trebuie dezbătute în mod civilizat, fiecare vine cu argumente şi se supune la vot. Majoritatea este, întotdeauna, cea decizională. Dar să te ridici, să faci circ pe televiziune, aia nu înseamnă că eşti un om politic şi nici cu bune intenţii.

 

ZHD: Care este, de fapt, interesul?

M.M.: Eu nu cred că, de exemplu, Marius Sanfirişcă, de capul lui, dă telefoane prin judeţe, pe la preşedinţi de-ai lor, pe la membri, să rupă cât pot şi să se alăture lui Constantin în demersurile lui de a face un partid. Acum mi-am explicat şi eu, după ce am citit ieri, venind de la Bucureşti, că două partide minuscule, Forţa Naţională şi cu Partidul România Unită s-au întâlnit la Târgu Mureş şi au făcut un partid, au avut un congres, ceva de genul ăsta. Am văzut declaraţiile lui Ponta, că nici PNL-ul şi nici PSD-ul nu se pot transforma într-un partid naţionalist modern şi că e nevoie de o a treia forţă care să facă lucrul ăsta. Şi atunci sunt convins că, pe lângă cele două partide, va adera şi Ponta, că nu o să se apuce să facă un nou partid acum şi se alătură şi Daniel Constantin. Asta e posibil. Dar important este altceva. Că nici unul, nici altul, nu este urmat de o masă mare de parlamentari, care să pună în pericol alianţa guvernamentală.

 

ZHD: Asta credeţi că urmăreşte Daniel Constantin? Să pună în pericol această alianţă?

M.M.: Nu ştiu ce să cred, fiindcă am impresia că face un joc dublu. Pe de o parte vrea să rupă, pe de o parte postul lui e călduţ. El realizează că, dacă nu mai e nici ministru, nici vicepremier, el este preşedinte la un partid mic, insipid, incolor şi necunoscut. Viitorul lui e cam zero, deşi este tânăr şi se laudă cu faptul că în şapte ani de zile a condus un partid şi nu a trădat. Ba da! A trădat! Şapte ani de zile a fost căpuşă când la PSD, când la PNL. Că, altfel, el fiind cu 2 la sută, a tot încercat. Dar nu a intrat niciodată în Parlamentul României.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/