DUPĂ ŞASE ANI DE INDIFERENŢĂ. Primarul Devei promite să facă trotuarul la Sântuhalm

Era pe la începutul anului 2010 când locuitorii din Sântuhalm umblau cu jalba la primarul Mircia Muntean să rezolve problema parapeţilor şi a trotuarelor fiindcă le intră ploaia şi tirurile în ogradă. Primarul şi-a încheiat mandatul fără să facă nimic. După şase ani, Primăria Deva, condusă din nou de Mircia Muntean, revine cu promisiuni

 

 

Locuitorii din Sântuhalm care au casă la drumul naţional trăiesc în nesiguranţă şi disconfort de ani mulţi. Au fost accidente în care oamenii s-au trezit cu TIR-ul în dormitor. Nu s-a schimbat nimic. La fiecare ploaie mai zdravănă, apa se scurge-n pâraie prin curţi ori este împroşcată pe faţade. Edilii au rămas indiferenţi. După fiecare ninsoare, materialul antiderapant presărat pe carosabil este azvârlit de maşini în ograda locuitorilor din zonă. De-a lungul anilor, oamenii au făcut zeci de petiţii la Primăria Deva. O parte din sesizări sunt de pe vremea în care primarul Mircia Muntean făcea echipă cu administratorul public Corina Oprişiu. Promisiunile au rămas vorbe fără acoperire. Între timp, Mircia Muntean a lăsat primăria pentru a da o tură prin parlament (şi pe la câteva partide), iar accidentul electoral al Devei, fostul primar Petru Mărginean, n-a făcut decât promisiuni. Locuitorii din Sântuhalm au parte iar de „angajamentele” noilor stăpâni ai oraşului.

 

Ce promit noii edili

„Primăria Municipiului Deva a solicitat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere transferarea dreptului de administrare a unei porţiuni din DN 7 – de la limita sud-estică a municipiului până la podul de peste râul Cerna. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri între reprezentanţii municipalităţii şi un grup de cetăţeni din localitatea Sântuhalm, care a avut loc marţi, 25 octombrie 2016, la sediul Primăriei Municipiului Deva. Locuitorii din Sântuhalm au semnalat administraţiei o serie de probleme cu care se confruntă de mai mulţi ani, în special cu privire la reabilitarea drumului naţional. „Singura soluţie pentru a putea rezolva cererile cetăţenilor din Sântuhalm este să preluăm în administrare porţiunea respectivă din DN 7. Altfel, nu vom putea aloca bani de la bugetul local pentru lucrări de reabilitare. Cetăţenii reclamă lipsa trotuarelor şi a rigolelor de colectare a apei pluviale, treceri de pietoni nesemnalizate corespunzător, indicatoare rutiere care nu sunt vizibile. În locul actualei intersecţii semaforizate, ar putea fi construit un sens giratoriu, care să facă legătura cu strada Bisericii. De asemenea, trebuie să găsim o soluţie pentru ca apa acumulată în urma ploilor să nu mai inunde gospodăriile oamenilor”, a promite viceprimarul (PSRO) Cosmin Mareş.

 

Prestaţia aleşilor va fi  pe net

Şedinţele Consiliului Local Deva pot fi urmărite live pe Internet  la adresa www.primariadeva.ro/online. La aceeaşi adresă, vor fi arhivate înregistrările tuturor şedinţelor Consiliului Local Deva, iar acestea vor putea fi accesate în orice moment. Măsura a fost luată de reprezentanţii municipalităţii la propunerea societăţii civile, pentru ca dezbaterile să poată fi urmărite şi de către devenii care nu reuşesc să ajungă în sala de şedinţe a Primăriei. „În acelaşi timp, această măsură vine în sprijinul creşterii transparenţei decizionale în administraţia publică locală, iar obiectivele sunt sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei locale faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative, şi stimularea participării active a cetăţenilor municipiului Deva în procesul de luare a deciziilor”, a spune primarul Mircia Muntean.

 

„Hai în echipa mea!”.

Poliţia Locală Deva şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Hunedoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara au demarat prima parte a proiectului „Hai în echipa mea!”. Acţiunea a avut loc la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, cu participarea a 24 de elevi de clasa a VII-a care au urmărit materiale video şi au aflat informaţii cu privire la riscurile consumului de canabis şi NSP (noi substanţe psihoactive). La activităţi similare vor participa alţi peste 150 de elevi de aceeaşi vârstă, de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” şi Colegiul Tehnic „Transilvania”.

Proiectul „Hai în echipa mea!” se desfăşoară în toate unităţile de învăţământ din municipiul Deva, până în data de 15 iulie 2017, şi are ca scop informarea elevilor şi părinţilor acestora despre efectele şi riscurile consumului de droguri. Pe lângă activităţile de informare, elevii vor fi implicaţi şi în activităţi sportive, ca alternativă de petrecere a timpului liber.

 

„Austria Showcase” şi „Expo Trafic”

Viceprimarul Ovidiu Moş a reprezentat Primăria Municipiului Deva la două evenimente, organizate la Bucureşti, care au avut ca tematică infrastructura de transport – “Austria Showcase” şi “Expo Trafic”.  Forumul româno-austriac “Austria Showcase”, organizat de Ambasada Austriei, este dedicat infrastructurii de transport pentru domeniul rutier şi calea ferată şi promovează şi susţine interacţiunea dintre autorităţile şi firmele româneşti, pe de o parte, şi experţi austrieci şi reprezentanţi de companii austriece din domeniul infrastructurii de transport, pe de altă parte. Expoziţia “Expo Trafic”, organizată de Expo 24 România, este concepută ca o manifestare adresată administraţiilor publice din întreaga ţară, precum şi specialiştilor în domeniu, concentrată pe tematica materialelor pentru construcţia şi întreţinerea infrastructurii de transport, proiectare şi construcţii de drumuri şi poduri, sisteme de securitate rutieră, sisteme de parcare etc. şi are ca scop mijlocirea contactelor dintre firmele expozante şi potenţialii clienţi, printre aceştia numărându-se primăriile, administraţiile cu răspundere în domeniul transporturilor şi firmele private.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 9 =

ACTUALITATE
S-au împlinit 574 de ani de la nașterea lui Matia Corvin         Sala de ședință a primăriei a intrat în renovare         Prins la furat în pădure         A furat două inele de 15.000 de lei         Memoriu al poliţiştilor de la Lupeni: “A început să aibă față de întreg colectivul din acea perioadă un comportament necivilizat, un limbaj vulgar”         FLORIN ROMAN LA PRIMA SCRIITURĂ DEPUTĂŢEASCĂ. Proiect de modificare a legii funcţionarilor publici         PROMISIUNI USL. DIN 2012 La Mărtineşti s-au dat primele acte de intabulare gratuită         Abuzurile comandantului Mocanu. Mărturii (II). Polițist: „Am fost obligat să scriu rapoarte neadevărate împotriva colegilor mei”         Șapte monumente din Hunedoara care n-au au scăpat de furia vandalilor         Bilanțul Târgului de turism al României: Castelul Corvinilor, port-drapelul evenimentului care a avut peste 23.000 de vizitatori         Cupa Jandarmeriei la Schi în Parâng         Rețea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad         Campanie de informare. Mircea Ioan Moloț: „Dacă vrem cu adevărat o soluție la CEH, trebuie să dăm o șansă echipei de conducere”         Abuzurile comandantului Mocanu. Primele mărturii ale polițiștilor         Ce cred primarii de comună despre promisiunile guvernanţilor         Pe masa ministrului Energiei, Cazul hoţului de invenţie ajuns director la CEH         Martorii din dosarul tânărului care a ucis în bătaie două femei vor fi aduși cu mandat la tribunal         Cum a acționat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în anul 2016         Accident rutier grav în Deva         Scandal într-un club din Petroșani