DE FRICA DNA, PARLAMENTARII VISEAZĂ SĂ FURE LEGAL. Nistor (PSD) şi Vochiţoiu (UNPR) vor să rămână mufaţi nonstop la banul public

Deputatul Laurenţiu Nistor face presiuni în Parlament să se legalizeze angajarea rudelor, în condiţiile în care o sentinţă este în pronunţare în cazul său, acuzat că şi-a plătit fiica şi ginerele cu bani de la Camera Deputaţilor. Senatorul Haralambie Vochiţoiu vrea să iasă din Parlament cu statut de înalt funcţionar public, o poliţă de căpătuială în caz că pierde alegerile, să plece ambasador pe undeva.

 

Cel mai obez Parlament pe care l-a avut România de la Revoluţie încoace este, de departe, şi cea mai mare gaşcă de fripturişti. Parlamentarii actualului mandat şi-au tras o samă de legi în interes strict personal, cu privilegii care să le asigure bunăstarea în cazul în care DNA-ul nu le mai permite să fure cum au furat. Reamintim aici pensiile nesimţite pe care şi le-au votat. Apoi, parlamentarii vor să oblige statul prin lege să le dea voie să direcţioneze bani publici către rudele lor. Şi, nu în ultimul rând, ei pretind că şederea în Parlament le dă dreptul să rămână mufaţi pe viaţă la buget prin funcţii de înalţi funcţionari publici.

 

Nistor a împins bani publici spre fiică şi ginere

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, este în grupul celor cinci parlamentari care vor să schimbe lege conflictului de interese, în aşa fel încât să li se permită demnitarilor să-şi angajeze rudele la cabinetele lor parlamentare. Iniţiativa a apărut săptămâna trecută, exact atunci când magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia erau în termenul de pronunţare a sentinţei în dosarul deputatului Laurenţiu Nistor, acuzat de încălcare legii privind conflictul de interese. Spre sfârşitul anului trecut, Agenţia Naţională de Integritate i-a comunicat lui Nistor că a încălcat legea în mandatul 2008 — 2012, când a încheiat două contracte civile prin care şi-a angajat fiica şi ginerele în funcţii de expert la biroul său parlamentar. „În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 lei, iar ginerele acestuia a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 lei”, se arată în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

 

Deputatul îşi mută procesul în Parlament

Laurenţiu Nistor vrea să scape de justiţie cu ajutorul Camerei Deputaţilor. Cu două zile înainte ca judecătorii să se pronunţe în cazul său, deputatul Laurenţiu Nistor a semnat o petiţie înregistrată la Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor prin care vor să demoleze soluţiile inspectorilor ANI. „Efectuarea evaluării şi sesizării instanţei în anul 2015 cu un imaginativ „conflict de interese”, în care ne-am fi aflat în perioada menţionată în raportul de evaluare, reprezintă nu numai un act evident de abuz de drept, săvârşit cu rea credinţă, ci şi de ignorare a dispoziţiilor legale cu privire la operarea PRESCRIPȚIEI EXTINCTIVE, chiar dacă – să presupunem – fapta ar fi existat. În acest sens este evidentă, cu atât mai mult pentru o instituţie de stat de nivelul ANI, că o sesizare a instanţei chiar şi la 6 ani după încetarea faptului juridic care face obiectul litigiului, s-a realizat doar cu intenţia denigrării şi supunerii oprobriului public”, invocând prescripţia de 3 ani care curge de la data „săvârşirii faptei susceptibile de a fi considerată conflict de interese ori cauză de incompatibilitate”, scriu parlamentarii în petiţia publicată de site-ul știripesurse.ro. Sentinţa în dosarul deputatului Laurenţiu Nistor nu s-a mai pronunţat la data de 4 martie, ci a fost amânată pentru 11 martie 2016. În cazul în care va fi găsit vinovat, Nistor dispare din politică cel puţin trei ani şi se întoarce lăcătuş de întreţinere la fabrica de ciment de la Chişcădaga.

 

Vanghelie de Hunedoara – Ceea ce este – se visează ambasador

 

Senatorul Haralembie Vochiţoiu este cel de al doilea parlamentar hunedorean care s-a dat în stambă, la sfârşitul săptămânii trecute. Senatorul ar vrea să iasă din Senat cu statutul de înalt funcţionar public. „Deci atenţie, eu parlamentar, facultăţi, doctorate, Institutul de Diplomaţie Român absolvit, reţineţi, eu acum, dacă nu trece legea asta, eu nu pot fi ambasador. Ceea ce sunt foarte supărat pe treaba asta”, a declarat Haralambie Vochiţoiu care este strungar la „bază” şi a făcut, după Revoluţie, cu întârziere, Institutul de Mine în şase ani ca doctorii la Medicină. Senatorul „Ceea ce este” militează frenetic pentru a-i readuce acasă pe românii plecaţi la muncă în străinătate, dar pentru sine ar vrea un post de ambasador, undeva „afară”, mufat la banul public. Asta dacă nu mai „pupă” voturi la locale, unde şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

 

ULTIMA ORĂ. Întoarsă, ca la Ploiești!

Proiectul de lege care le dă voie parlamentarilor să devină funcţionari publici, la terminarea mandatului, fără concurs, este susţinut de PSD, în timp ce PNL se opune, iar UNPR a început să facă pasul înapoi, prin retragerea semnăturilor.

 

Liderul senatorilor UNPR, Haralambie Vochițoiu, a decis să îşi retragă semnătura, iar exemplul lui ar putea fi urmat şi de ceilalţi nouă semnatari ai proiectului, din partea UNPR.

”Acel proiect de lege, care nu-mi aparţine, dar pe care l-am semnat şi eu, dacă conţine vreun privilegiu pentru parlamentari, atunci eu îmi retrag semnătura de pe acest proiect de lege (…) Nu au fost semnături de grup, nu a fost o decizie politică. A fost o chestiune sporadică, a fost o decizie a fiecăruia. Luni îmi voi retrage semnătura de acolo, pentru că nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu pentru parlamentari. Nu am avut niciodată privilegii, am luptat mereu pentru ceea ce am realizat şi nu vreau ca numele meu să fie asociat cu vreun privilegiu. Am văzut reacţiile din spaţiul public şi vreau să vă spun că pentru mine contează foarte mult părerea celor care, la un moment dat, au avut încredere în mine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Haralambie Vochiţoiu, cel care iniţial se arăta în favoarea proiectului de lege.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 8 =

ACTUALITATE
Tribunalul Hunedoara decide soarta spărgătorului de la Castelul Corvinilor         Sfârşit de săptămână cu Târgului European al Castelelor. VEZI Programul evenimentului         Dungi si flori in noua colectie Sense primavara-vara 2017         OMUL CU CEL MAI STUFOS CAZIER RĂMÂNE LIBER. Cu magistraţii la Judecata de Apoi         Ce soartă va avea Pasul Vâlcan, zona turistică pustie dotată cu telegondola de 33 de milioane de lei         Ludovic Orban: „Nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider”         Accident într-o intersecție din Deva         Povestea fostului securist din fruntea minerilor care a condamnat România la CEDO         Percheziții la traficanți internaționali de țigări         Un polițist a salvat un tânăr de la sinucidere         Povestea marii tragedii aviatice din 1940: „Erau peste tot morţi, mutilaţi în modul cel mai îngrozitor”         Șofer căutat de Poliție după un accident         Accident rutier pe Calea Zarandului         SĂPTĂMÂNA POMENILOR. Danii de peste patru milioane de lei pentru ONG-iştii hunedoreni         MICII DUMNEZEI DE LA ŢARĂ. Primarul Mihai Irimie (PNL) lasă Şoimuşul pe sec         HUNEDOARA LIRICĂ, SCHIMBARE ÎN PROGRAM. Municipiul Hunedoara va avea două seri de festival         Fostul dealer al brățărilor dacice din Sarmizegetusa Regia a fost trimis în judecată         Ultimele pregătiri pentru deschiderea Ștrandului Corvina         Hoțul de la Castelul Corvinilor a cerut eliberarea         EVENIMENT. Dan Radu Ruşanu, ultima apariţie pe scena publică a judeţului Hunedoara