CUMETRII. Şefii ABA Mureş vor să pună batista pe ţambal în cazul golirii barajului Cinciş

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş este de părere că Sergiu Ovidiu Costea poate să presteze şi pentru „băieţii deştepţi din energie”

cincis aba mures rapsuns

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a transmis un răspuns întrebărilor noastre în care ne asigură că nu se va repeta isprava de anul trecut când lacul a fost golit sub cotele normale exact în perioada în care turismul şi pescuitul aveau mai multă nevoie de apă. Oricum, prefectul Sorin Vasilescu rămâne ferm pe poziţie: „Strângem probe pentru a elucida ceea ce se întâmplă la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Hunedoara, probe pe care le vom pune la dispoziţia corpul de control al ministrului Mediului”.

O mână spală pe altă. Amândouă golesc lacul

Conducere ABA Mureş susţine că Sergiu Ovidiu Costea este unul din oamenii de bază, profesionist şi harnic, care „îşi îndeplineşte conştiincios sarcinile de serviciu”. În privinţa faptului că şeful de la barajul Cinciş este plătit şi de băieţii deştepţi de la microhidrocentrala din aval, conducerea susţine că: „Nu intră în atribuţiile noastre de a controla şi de a verifica personalul după orele de program”. Ceea ce ar putea fi corect ca principiu, însă odată ce au apărut informaţii privind munca lui Costea la doi stăpâni, situaţia se schimbă. Cinstit ar fi fost ca ABA Mureş să verifice şi să controleze. De la alte instituţii similare din ţară am aflat că fiecare angajat de la Apele Române semnează o declaraţie pe propria răspundere cum că nu prestează în mediul de afaceri privat. În aceste condiţii Costea Sergiu Ovidiu este suspect şi de fapte penale (fals în declaraţii), iar conducerea ABA Mureş nu poate pune batista pe ţambal cu texte: „Fiecare face ce vrea cu timpul său liber”. Din informaţiile noastre reiese că la Apele Române, în sucursala ABA Mureş şi SGA Hunedoara, directorii fac ce vor şi la serviciu nu numai în timpul liber, dar asta e altă poveste la care vom reveni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 1 =

ACTUALITATE
Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei