CUMETRII. Şefii ABA Mureş vor să pună batista pe ţambal în cazul golirii barajului Cinciş

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş este de părere că Sergiu Ovidiu Costea poate să presteze şi pentru „băieţii deştepţi din energie”

cincis aba mures rapsuns

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a transmis un răspuns întrebărilor noastre în care ne asigură că nu se va repeta isprava de anul trecut când lacul a fost golit sub cotele normale exact în perioada în care turismul şi pescuitul aveau mai multă nevoie de apă. Oricum, prefectul Sorin Vasilescu rămâne ferm pe poziţie: „Strângem probe pentru a elucida ceea ce se întâmplă la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Hunedoara, probe pe care le vom pune la dispoziţia corpul de control al ministrului Mediului”.

O mână spală pe altă. Amândouă golesc lacul

Conducere ABA Mureş susţine că Sergiu Ovidiu Costea este unul din oamenii de bază, profesionist şi harnic, care „îşi îndeplineşte conştiincios sarcinile de serviciu”. În privinţa faptului că şeful de la barajul Cinciş este plătit şi de băieţii deştepţi de la microhidrocentrala din aval, conducerea susţine că: „Nu intră în atribuţiile noastre de a controla şi de a verifica personalul după orele de program”. Ceea ce ar putea fi corect ca principiu, însă odată ce au apărut informaţii privind munca lui Costea la doi stăpâni, situaţia se schimbă. Cinstit ar fi fost ca ABA Mureş să verifice şi să controleze. De la alte instituţii similare din ţară am aflat că fiecare angajat de la Apele Române semnează o declaraţie pe propria răspundere cum că nu prestează în mediul de afaceri privat. În aceste condiţii Costea Sergiu Ovidiu este suspect şi de fapte penale (fals în declaraţii), iar conducerea ABA Mureş nu poate pune batista pe ţambal cu texte: „Fiecare face ce vrea cu timpul său liber”. Din informaţiile noastre reiese că la Apele Române, în sucursala ABA Mureş şi SGA Hunedoara, directorii fac ce vor şi la serviciu nu numai în timpul liber, dar asta e altă poveste la care vom reveni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + douăzeci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei