CUMETRII. Şefii ABA Mureş vor să pună batista pe ţambal în cazul golirii barajului Cinciş

Conducerea Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Mureş este de părere că Sergiu Ovidiu Costea poate să presteze şi pentru „băieţii deştepţi din energie”

cincis aba mures rapsuns

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Mureş a transmis un răspuns întrebărilor noastre în care ne asigură că nu se va repeta isprava de anul trecut când lacul a fost golit sub cotele normale exact în perioada în care turismul şi pescuitul aveau mai multă nevoie de apă. Oricum, prefectul Sorin Vasilescu rămâne ferm pe poziţie: „Strângem probe pentru a elucida ceea ce se întâmplă la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Hunedoara, probe pe care le vom pune la dispoziţia corpul de control al ministrului Mediului”.

O mână spală pe altă. Amândouă golesc lacul

Conducere ABA Mureş susţine că Sergiu Ovidiu Costea este unul din oamenii de bază, profesionist şi harnic, care „îşi îndeplineşte conştiincios sarcinile de serviciu”. În privinţa faptului că şeful de la barajul Cinciş este plătit şi de băieţii deştepţi de la microhidrocentrala din aval, conducerea susţine că: „Nu intră în atribuţiile noastre de a controla şi de a verifica personalul după orele de program”. Ceea ce ar putea fi corect ca principiu, însă odată ce au apărut informaţii privind munca lui Costea la doi stăpâni, situaţia se schimbă. Cinstit ar fi fost ca ABA Mureş să verifice şi să controleze. De la alte instituţii similare din ţară am aflat că fiecare angajat de la Apele Române semnează o declaraţie pe propria răspundere cum că nu prestează în mediul de afaceri privat. În aceste condiţii Costea Sergiu Ovidiu este suspect şi de fapte penale (fals în declaraţii), iar conducerea ABA Mureş nu poate pune batista pe ţambal cu texte: „Fiecare face ce vrea cu timpul său liber”. Din informaţiile noastre reiese că la Apele Române, în sucursala ABA Mureş şi SGA Hunedoara, directorii fac ce vor şi la serviciu nu numai în timpul liber, dar asta e altă poveste la care vom reveni.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți