Cum înțeleg politicienii mesajul drastic al electoratului. Liberalii hunedoreni dau vârtos cu mătura prin organizație

Acum, când electoratul hunedorean a făcut, alături de cel din întreaga țară, o demonstrație unică în istoria post-decembristă, e rândul partidelor să se arate întregi la minte și să schimbe modul de a face politică. Pentru liberalii hunedoreni, pașii următori ar fi curățenia în organizații, fără concesii și fără calcule inutile

MAIN tradare

Întrebat dacă se va schimba felul de a face politică în județul Hunedoara, din perspectiva noilor așteptări ale electoratului, prim-vicepreședintele noului PNL hunedorean, Tiberiu Balint, a declarat: „În interiorul celor care au învins, și asta înseamnă PNL, sunt convins că se vor schimba multe lucruri. În sens pozitiv. Schimbarea de abordare între turul întâi și turul doi a campaniei electorale a dus în judeţ la un rezultat care a fost aproape câștigător, la 0,4 procente de PSD, recuperarea unei diferențe de peste 13 procente. Cred că modul în care am abordat în turul doi campania este cel potrivit. Și în interiorul relațiilor din cadrul PNL lucrurile sunt pe cale să se schimbe. În interiorul PNL, Valea Jiului a dezamăgit mai tare decât oricând. S-a dovedit că avem de a face cu o coordonare falimentară în zonă. De aceea, lucrurile trebuie să se schimbe. În plus, am avut primari care au trădat. Aceștia trebuie să părăsească PNL pentru că nu mai au ce căuta în rândurile liberalilor. Nu ne mai facem calcule că avem nevoie de voturile lor pentru că s-a dovedit că nu doar primarii aduc voturile ci programul și candidatul pe care îl ai și ceea ce le spui oamenilor. Au fost primării pesediste care au pierdut, a fost un mare partid-stat PSD-ul care a racolat 500 de primari înainte de alegerile prezidențiale și a pierdut lamentabil alegerile. Trădătorii trebuie să plece. Dacă nu îi dăm noi afară”.

 

Avram, suspendat între politică şi economie

Dincolo de acuzele de trădare, care îi vizează, în primă instanță, pe primarii comunelor Buceș și Blăjeni, o problemă spinoasă a liberalilor este coordonarea organizațiilor din Valea Jiului, aflată până acum în mâinile lui Costel Avram, actualul director al societății de apă din zonă. Asupra acestuia există suspiciuni că ar fi pe cale să bată palma cu organizații de stânga – PSD sau UNPR -, dar acestea sunt infirmate de liderii liberali.

„Sunt sceptic că Costel Avram a semnat adeziunea la PSD, UNPR sau PC. Am văzut și eu pe o rețea de socializare acest lucru. Nu sunt recunoscut ca un mare admirator al domnului Costel Avram, însă partea de caracter pe care i-o cunosc eu l-ar fi făcut ca înainte să facă acest lucru să ne anunțe. Or, neanunțându-ne, sunt convins că până în momentul de față nu a făcut acest lucru. (…) N-am discutat cu Costel Avram”, a declarat Tiberiu Balint.

Totuși, Balint a spus că are în vedere să propună limitarea puterii de decizie liberale a lui Costel Avram în Valea Jiului: „Funcția de director al Apa Serv-ului este incompatibilă, nu administrativ sau legal, dar incompatibilă cu cea de lider politic în Valea Jiului, pentru că niciodată un director care trebuie să fie pus, economic vorbind, în fața măsurii de a crește prețul apei, nu poate să fie asociat cu liderul politic al partidului care își dorește voturi acolo. Măsura e nepopulară și atunci, o măsură economică luată corect de către o societate comercială ca să supraviețuiască se transformă într-o măsură politică imputabilă și imputată partidului din care acel lider politic face parte”.

 

Un Brad „albastru” în 2016?

Referitor la a doua zonă roșie hunedoreană, cea a Bradului, Tiberiu Balint a comentat: „Am aprecieri deosebite. Eu am răspuns de zona Bradului în 2005 când în zona respectivă aveam un singur primar. Astăzi doar Bradul și Tomeștiul au mai rămas pesediste. Vă asigur că la alegerile din 2016 nici Bradul nu va mai fi roșu. Zona aceea nu a fost de stânga. Noi nu am reușit să găsim liderul, persoana potrivită care să-i coaguleze. E și acolo un record istoric, niciodată n-am luat 4.000 de voturi în Brad, aveam în jur de 1.400-1.500 de voturi. Și acolo, nu liberalii au făcut diferența, ci oamenii”, a spus Balint.

 

 

EXTRA

Tiberiu Balint: „Sunt locuri unde primarii s-au implicat alături de PSD. Au crezut că lucrurile nu sunt vizibile. Și se văd din rezultate. Nu avem nevoie de trădători între noi. Spre exemplu, soția primarului din Blăjeni lucrează la APIA și intermedierea voturilor s-a făcut prin APIA. Ca să nu creadă cineva că nu știm ce s-a întâmplat. În afară de lista secretă a lui Dragnea pe care n-o acuz. Indiferent de culoarea politică a primarilor care au primit bani, banii nu sunt pentru ei ci pentru acele comunități, pentru cetățenii județului Hunedoara. Cum cetățeni liberali sunt în comunele pesediste și cetățeni pesediști în comunele cu primari liberali, faptul că au primit bani nu e o problemă. Faptul cum și-au vândut influența politică e o problemă”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + patru =

ACTUALITATE
Deva și Brad alese pentru celebrarea Zilei Poliței Române         Birou de audiențe la Petroșani al CJ Hunedoara         Amendat pentru transport ilegal de lemne         Nici bine nu au dispărut trenurile de persoane de pe calea ferată Hunedoara – Simeria, că au și apărut hoții         Șefii din Mina Lupeni cercetați pentru ucidere din culpă         Ziua Porților Deschise la Centrul Teritorial Deva al ASE București         Primarul Călin Dud a fost achitat în dosarul DNA, în care a fost acuzat că a luat șpagă două drujbe         Prinși la furat în Hunedoara         Fierul vechi din curtea Minei Petrila a fost scos la vânzare         O tânără a fost amendată pentru şedere ilegală în România         Polițiștii au ținut ședințe cu vârstnicii pentru a-i învăța să se ferească de hoți         RECULEGERE PE BANI. Ce spun turiștii despre taxa de la mormântul lui Avram Iancu         Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne