Credit pentru infrastructură. Şapte drumuri judeţene întră la modernizare

Consiliul Judeţean a obţinut linia de credit în valoare de 40 de milioane de lei, bani cu care vor fi modernizate şapte drumuri judeţene. Împrumutul contractat de administraţia judeţeană este pe o perioadă de zece ani cu doi ani de graţie

drumuri

„Astăzi (ieri, n.r.) am semnat contractul pentru această finanţare, suma de 40 de milioane de lei va fi destinată în exclusivitate lucrărilor la drumuri judeţene”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Gradul de îndatorare al CJ Hunedoara a ajuns la 25 la sută după contractarea împrumutului de la CEC. Avantajele creditului, susţin autorităţile judeţene, constă în faptul că cele şapte drumuri vor fi asfaltate repede, în timp ce dacă ar fi fost făcute cu resurse financiare proprii gropile ar fi rămas în asfalt cel puţin patru ani de acum înainte.

Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările la cinci din cele şapte drumuri, iar celelalte două vor fi asfaltate până la finele anului viitor. Vor intra în lucru drumurile judeţene Vorţa – Visca – Ţebea, Hunedoara – Boş – Cerbăl – Feregi, Dealul Babi – Vulcan, Streisângeorgiu – Boşorod – Alun – Târsa – Costeşti, Lupeni – Straja şi Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Premierul Ponta e aşteptat să se ţină de vorbă

Deocamdată a rămas incertă reabilitarea drumului spre monumentul UNESCO Sarmizegetusa Regia care ar urma să fie finanţat cu fonduri guvernamentale. „Pentru drumul de la Costeşti aşteptăm şi suntem convinşi că va veni finanţare de la Guvern pentru că, atunci când primul ministru, Viorel Ponta, a vizitat situl de la Sarmizegetusa Regia, a lansat şi o promisiune onorantă pentru noi şi anume că va acorda finanţare pentru modernizarea şi asfaltarea acestui drum. Şi noi am făcut un efort pentru domnia sa şi am deschis monumentul UNESCO atunci când era închis pentru public şi sunt convins că şi domnia sa îşi va respecta promisiunea pe care a făcut-o hunedorenilor şi va acorda banii pentru această modernizare a drumului”, a mai spus Balint.

Asfalt cu bani europeni

Consiliul Judeţean şi-a propus ca prioritate modernizarea a două drumuri judeţene în prima sesiune de finanţare cu fonduri europene. Este vorba despre drumul care leagă localitatea Sântuhalm de Hunedoara şi mai departe până la Călan şi de drumul Ilia – Brănişca –  Şoimuş – Rapolt – Geoagiu. „Vom depune proiecte şi pentru alte drumuri, însă acestea sunt prioritare pentru că deservesc un număr mare de locuitori şi costurile de modernizare sunt foarte mari”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Ministrul Transporturilor: Tronsonul IV va fi gata în 2018. Dealul liliecilor încurcă planurile de realizare a Autostrăzii         ALDE A DEPUS ÎN PARLAMENT LEGEA LOBBY-ULUI. Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Ne dorim reglementarea acestei activităţi, după liberele practici din lumea democratică         Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți