Credit pentru infrastructură. Şapte drumuri judeţene întră la modernizare

Consiliul Judeţean a obţinut linia de credit în valoare de 40 de milioane de lei, bani cu care vor fi modernizate şapte drumuri judeţene. Împrumutul contractat de administraţia judeţeană este pe o perioadă de zece ani cu doi ani de graţie

drumuri

„Astăzi (ieri, n.r.) am semnat contractul pentru această finanţare, suma de 40 de milioane de lei va fi destinată în exclusivitate lucrărilor la drumuri judeţene”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Gradul de îndatorare al CJ Hunedoara a ajuns la 25 la sută după contractarea împrumutului de la CEC. Avantajele creditului, susţin autorităţile judeţene, constă în faptul că cele şapte drumuri vor fi asfaltate repede, în timp ce dacă ar fi fost făcute cu resurse financiare proprii gropile ar fi rămas în asfalt cel puţin patru ani de acum înainte.

Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările la cinci din cele şapte drumuri, iar celelalte două vor fi asfaltate până la finele anului viitor. Vor intra în lucru drumurile judeţene Vorţa – Visca – Ţebea, Hunedoara – Boş – Cerbăl – Feregi, Dealul Babi – Vulcan, Streisângeorgiu – Boşorod – Alun – Târsa – Costeşti, Lupeni – Straja şi Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Premierul Ponta e aşteptat să se ţină de vorbă

Deocamdată a rămas incertă reabilitarea drumului spre monumentul UNESCO Sarmizegetusa Regia care ar urma să fie finanţat cu fonduri guvernamentale. „Pentru drumul de la Costeşti aşteptăm şi suntem convinşi că va veni finanţare de la Guvern pentru că, atunci când primul ministru, Viorel Ponta, a vizitat situl de la Sarmizegetusa Regia, a lansat şi o promisiune onorantă pentru noi şi anume că va acorda finanţare pentru modernizarea şi asfaltarea acestui drum. Şi noi am făcut un efort pentru domnia sa şi am deschis monumentul UNESCO atunci când era închis pentru public şi sunt convins că şi domnia sa îşi va respecta promisiunea pe care a făcut-o hunedorenilor şi va acorda banii pentru această modernizare a drumului”, a mai spus Balint.

Asfalt cu bani europeni

Consiliul Judeţean şi-a propus ca prioritate modernizarea a două drumuri judeţene în prima sesiune de finanţare cu fonduri europene. Este vorba despre drumul care leagă localitatea Sântuhalm de Hunedoara şi mai departe până la Călan şi de drumul Ilia – Brănişca –  Şoimuş – Rapolt – Geoagiu. „Vom depune proiecte şi pentru alte drumuri, însă acestea sunt prioritare pentru că deservesc un număr mare de locuitori şi costurile de modernizare sunt foarte mari”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 1 =

ACTUALITATE
Tragedie pe DN 7: impact frontal între două mașini la Sântuhalm         Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă         Persoană accidentată grav în Masivul Vâlcan         Primăria a chemat deținuții pentru a face curățenie în două blocuri sociale         Scandal cu acuzații grave în Consiliul Local Deva         Adolescentă rănită într-un accident, în Deva         Nereguli la transportatorii de lemne         Tâlharii din Vulcan, capturați de Poliție         Primarul Florin Oancea a cerut din nou schimbarea din funcție a viceprimarului Răzvan Mareș         Spitalul din Hunedoara s-a dotat cu cinci ascensoare de ultimă generație         ANALIZĂ. Pe fondul războiului Mareș-Oancea, se schimbă jocul puterii în Consiliul Local Deva         Consilierii ALDE și PSRo au format grup politic în CL Deva         Lista drumurilor județene pentru care CJ Hunedoara va aloca bani în 2018         Tragedie inexplicabilă în Petroșani         Minora dispărută de patru zile a fost găsită         S-au branșat ilegal la rețeaua electrică         Prins la furat pe vagon         Inspectorii de muncă au amendat CEH după tragedia din Mina Lupeni         Angajatul unei benzinării din Deva a adus la poliție un portmoneu plin cu bani         Extaz și agonie pe Strada palatelor din Hunedoara