Credit pentru infrastructură. Şapte drumuri judeţene întră la modernizare

Consiliul Judeţean a obţinut linia de credit în valoare de 40 de milioane de lei, bani cu care vor fi modernizate şapte drumuri judeţene. Împrumutul contractat de administraţia judeţeană este pe o perioadă de zece ani cu doi ani de graţie

drumuri

„Astăzi (ieri, n.r.) am semnat contractul pentru această finanţare, suma de 40 de milioane de lei va fi destinată în exclusivitate lucrărilor la drumuri judeţene”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Gradul de îndatorare al CJ Hunedoara a ajuns la 25 la sută după contractarea împrumutului de la CEC. Avantajele creditului, susţin autorităţile judeţene, constă în faptul că cele şapte drumuri vor fi asfaltate repede, în timp ce dacă ar fi fost făcute cu resurse financiare proprii gropile ar fi rămas în asfalt cel puţin patru ani de acum înainte.

Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările la cinci din cele şapte drumuri, iar celelalte două vor fi asfaltate până la finele anului viitor. Vor intra în lucru drumurile judeţene Vorţa – Visca – Ţebea, Hunedoara – Boş – Cerbăl – Feregi, Dealul Babi – Vulcan, Streisângeorgiu – Boşorod – Alun – Târsa – Costeşti, Lupeni – Straja şi Cabana Rusu – Masivul Parâng.

Premierul Ponta e aşteptat să se ţină de vorbă

Deocamdată a rămas incertă reabilitarea drumului spre monumentul UNESCO Sarmizegetusa Regia care ar urma să fie finanţat cu fonduri guvernamentale. „Pentru drumul de la Costeşti aşteptăm şi suntem convinşi că va veni finanţare de la Guvern pentru că, atunci când primul ministru, Viorel Ponta, a vizitat situl de la Sarmizegetusa Regia, a lansat şi o promisiune onorantă pentru noi şi anume că va acorda finanţare pentru modernizarea şi asfaltarea acestui drum. Şi noi am făcut un efort pentru domnia sa şi am deschis monumentul UNESCO atunci când era închis pentru public şi sunt convins că şi domnia sa îşi va respecta promisiunea pe care a făcut-o hunedorenilor şi va acorda banii pentru această modernizare a drumului”, a mai spus Balint.

Asfalt cu bani europeni

Consiliul Judeţean şi-a propus ca prioritate modernizarea a două drumuri judeţene în prima sesiune de finanţare cu fonduri europene. Este vorba despre drumul care leagă localitatea Sântuhalm de Hunedoara şi mai departe până la Călan şi de drumul Ilia – Brănişca –  Şoimuş – Rapolt – Geoagiu. „Vom depune proiecte şi pentru alte drumuri, însă acestea sunt prioritare pentru că deservesc un număr mare de locuitori şi costurile de modernizare sunt foarte mari”, a explicat vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei