CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Ping-pong cu declaraţii în scandal banilor daţi moca la ONG-uri

Conducerea administraţiei judeţene răspunde atacurilor liberale care acuză lipsa de transparenţă în alocarea fondurilor nerambursabile pentru organizaţiile non-profit. Şefii judeţului vorbesc de ipocrizia peneliştilor care au împărţit banii doar ei de ei în 2016

Regulamentul permite partidului aflat la putere să atribuie fondurile nerambursabile pentru ONG-uri printr-o comisie formată exclusiv din membrii partidului aflat la “butoanele” judeţului. Anul acesta comisia a fost formată doar din consilieri PSD. Vicepreşedintele Daniel Andronache spune că în 2016, când liberalii erau la şefia Consiliului Judeţean, pesediştii nu au avut niciun om în comisie, iar banii au fost la mâna liberalilor. Mircea Moloţ, fostul preşedinte al CJ Hunedoara, susţine că din 2008 până în 2014 – când el a părăsit funcţia, PNL a condus judeţul alături de PSD, Ioan Rus a fost vicepreşedinte şi toate partidele au avut cel puţin un reprezentant în comisia care analiza dosarele pentru atribuirea fondurilor nerambursabile.

Jocul declaraţiilor
Scandalul a pornit de la o declaraţie a preşedintelui PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, care acuza conducerea judeţului că împarte banii publici discreţionar şi total netransparent. “În acest sens, solicităm PUBLIC Consiliului Judeţean Hunedoara să facă publice TOATE cererile şi dosarele complete pentru finanţări nerambursabile în baza legii 350/2005 care au fost depuse în cursul anului 2018, admise şi respinse de către comisie”, a solicitat Heiuş printr-un comunicat de presă.
În replică, şefii judeţului susţin că atribuirea s-a făcut corect, că ei nu au nimic de dosit şi că toate documentele pot fi consultate, însă doar după ce vor fi soluţionate cele patru contestaţi înregistrate la Consiliul Judeţean. Preşedintele Mircea Bobora sugerează că nu i-a lăsat pe liberali să studieze dosarele (aflate încă în lucru) ca să evite o posibilă “plantare” de înscrisuri sau sustragere de documente. “Orice document pate fi consultat după soluţionarea contestaţiilor, care are termen limită ziua de marţi (15 mai 2018). Anul acesta banii s-au acordat, ca şi anul trecut, în baza respectării cu stricteţe a legislaţiei şi a regulamentului votat de 33 de consilieri, regulament care a fost votat în unanimitate în Consiliul Judeţean”, a declarat preşedintele Mircea Bobora.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Ping-pong cu declaraţii în scandal banilor daţi moca la ONG-uri

  1. Dan

    Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora , Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) sa inceapa asfaltarea drumului judetean din Parang ca instanta de judecata sa pronuntat in favoarea inceperi lucrarilor , ce se mai asteapta , ce mai vor , ……………… dar drumul Valea de Pesti , …..valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!