Consiliul Judeţean a părăsit oficial Compania de Turism Valea Jiului

Consiliul Judeţean Hunedoara a decis să se retragă dintr-o structură turistică din care făcea parte încă din 1999, dar în care nu a activat practic niciodată. Este vorba despre Compania de Turism Valea Jiului SRL, un proiect menit să promoveze turismul în zona Văii Jiului, dar care a murit aproape din faşă în lipsa unei susţineri sau a unei promovări reale.

bannerCompania de Turism valea Jiului a fost înfiinţată încă din 1999 şi, la acea vreme, primăriile din Valea Jiului şi CJ Hunedoara şi-au unit eforturile şi au înfiinţat acest organism, cu scopul de a promova turismul din Valea Jiului. În 2007, fostul SA s-a transformat în SRL, ca să fie conform cu prevederile legale, o chestiune organizatorică ce a contat mai puţin. În 1999 s-a stabilit plata unei cotizaţii anuale astfel încât Compania de Turism Valea Jiului să poată funcţiona, însă reprezentanţii acestei societăţi susţineau că doar primăriile au respectat, parţial, înţelegerea. În schimb, Consiliul Judeţean Hunedoara, care ar fi trebuit să achite o cotizaţie de numai 1.000 de lei anual, nu şi-ar fi respectat partea de înţelegere. Numai că, oficialii CJ Hunedoara spun că nu pot să bage bani într-o societate care nu ştiu în realitate cu ce se ocupă, în lipsa unui raport detaliat de activitate şi nu plătesc cotizaţii doar de dragul cotizaţiilor.

S-a retras oficial

În consecinţă, retragerea oficială a Consiliului Judeeţan Hunedoara din această structură reprezintă un demers firesc. Iar preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a explicat de ce a făcut acest pas: “În ce priveşte pe Consiliul Judeţean Hunedoara, această autoritate a administraţiei publice locale nu a desfăşurat activităţi importante în cadrul acestui agent economic; deţine mai multe structuri cu sau fără pesonalitate juridică, cu acest obiect şi/sau cu un obiect de activitate similar, cum sunt : Agenţia de Dezvoltare Economică a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.) şi respectiv  S.C. Compania Judeţeană de Turism Hunedoara S.A., structuri care au  derulat în colaborare în ultimii ani următoarele Proiecte vizând dezvoltarea turismului în zona Valea Jiului, printre care ”Straja Bike” şi ”12 motive pentru a vizita Hunedoara”. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara derulează Proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană,  depuse de instituţia noastră şi evaluate favorabil, aflate în etapa de contractare cum este Proiectul modernizare ”DJ 664 Pas Vulcan – Vulcan, km 38+000 – 41+700”, Axa 2, Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, 2.1.- „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane – inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură, valoarea totală a proiectului fiind de 12.058.010,45 lei; Astfel, Consiliul Judeţean Hunedoara este implicat în câteva structuri şi proiecte precum cele enunţate mai sus care au ca obiect dezvoltarea turismului în judeţul Hunedoara şi implicit în Valea jiului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, semnată de preşedintele CJ, Mircea Moloţ.

Carmen Cosman

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 14 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!         Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție