Consiliul Judeţean a părăsit oficial Compania de Turism Valea Jiului

Consiliul Judeţean Hunedoara a decis să se retragă dintr-o structură turistică din care făcea parte încă din 1999, dar în care nu a activat practic niciodată. Este vorba despre Compania de Turism Valea Jiului SRL, un proiect menit să promoveze turismul în zona Văii Jiului, dar care a murit aproape din faşă în lipsa unei susţineri sau a unei promovări reale.

bannerCompania de Turism valea Jiului a fost înfiinţată încă din 1999 şi, la acea vreme, primăriile din Valea Jiului şi CJ Hunedoara şi-au unit eforturile şi au înfiinţat acest organism, cu scopul de a promova turismul din Valea Jiului. În 2007, fostul SA s-a transformat în SRL, ca să fie conform cu prevederile legale, o chestiune organizatorică ce a contat mai puţin. În 1999 s-a stabilit plata unei cotizaţii anuale astfel încât Compania de Turism Valea Jiului să poată funcţiona, însă reprezentanţii acestei societăţi susţineau că doar primăriile au respectat, parţial, înţelegerea. În schimb, Consiliul Judeţean Hunedoara, care ar fi trebuit să achite o cotizaţie de numai 1.000 de lei anual, nu şi-ar fi respectat partea de înţelegere. Numai că, oficialii CJ Hunedoara spun că nu pot să bage bani într-o societate care nu ştiu în realitate cu ce se ocupă, în lipsa unui raport detaliat de activitate şi nu plătesc cotizaţii doar de dragul cotizaţiilor.

S-a retras oficial

În consecinţă, retragerea oficială a Consiliului Judeeţan Hunedoara din această structură reprezintă un demers firesc. Iar preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a explicat de ce a făcut acest pas: “În ce priveşte pe Consiliul Judeţean Hunedoara, această autoritate a administraţiei publice locale nu a desfăşurat activităţi importante în cadrul acestui agent economic; deţine mai multe structuri cu sau fără pesonalitate juridică, cu acest obiect şi/sau cu un obiect de activitate similar, cum sunt : Agenţia de Dezvoltare Economică a Judeţului Hunedoara (A.D.E.H.) şi respectiv  S.C. Compania Judeţeană de Turism Hunedoara S.A., structuri care au  derulat în colaborare în ultimii ani următoarele Proiecte vizând dezvoltarea turismului în zona Valea Jiului, printre care ”Straja Bike” şi ”12 motive pentru a vizita Hunedoara”. De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara derulează Proiecte cu finanţare de la Uniunea Europeană,  depuse de instituţia noastră şi evaluate favorabil, aflate în etapa de contractare cum este Proiectul modernizare ”DJ 664 Pas Vulcan – Vulcan, km 38+000 – 41+700”, Axa 2, Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport, 2.1.- „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene şi străzi urbane – inclusiv construcţia/ reabilitarea şoselelor de centură, valoarea totală a proiectului fiind de 12.058.010,45 lei; Astfel, Consiliul Judeţean Hunedoara este implicat în câteva structuri şi proiecte precum cele enunţate mai sus care au ca obiect dezvoltarea turismului în judeţul Hunedoara şi implicit în Valea jiului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, semnată de preşedintele CJ, Mircea Moloţ.

Carmen Cosman

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × trei =

ACTUALITATE
11 utilaje de deszăpezire vor acționa în municipiul Deva         Bilete gratuite de călătorie pentru pensionari         Brazii de Crăciun vor fi aduși din Alba         Peste 7.000 de turişti au vizitat Cetatea Deva în luna noiembrie         Aproape 500 de persoane au fost sancţionate de poliţiştii locali în luna noiembrie         Primarul Gheorghe Ile va primi daune morale         Controale ample la exploatările forestiere         Autoturism incendiat de un om al străzii         Hunedorean lăsat fără aproape 3.000 de euro de tâlhari         Construirea statuii lui Michael Klein a fost scoasă la licitație         Condamnare pentru un fost șef de birou al APIA Hunedoara         Tragedie pe centura municipiului         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate         Petrecerea cu manele care a alungat animalele sălbatice din Retezat         Tânăr din Hunedoara arestat pentru crima comisă în Franța         Şefa Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale este judecată pentru fraude cu fonduri UE         Plan de prevenire a accidentelor feroviare, derulat de ISU Hunedoara         Gestul de omenie al polițiștilor: au donat sânge pentru colegul rănit grav         Cinci contracte de finanțare semnate la MDRAP         Dacă nu ești liliac, vulpe sau broască, rabzi cu dreptatea-n mână! Autostrada Lugoj-Deva dă să-ngroape pescăria de la Brănișca