Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD

Coaliția de guvernare PSD-ALDE se ocupă doar de mutilarea legilor justiției, în vreme ce educația și cercetarea sunt conduse de interimari, care nu fac nimic pentru aceste două domenii.

Educația și cercetarea reprezintă indicatorii fundamentali prin care se măsoară dezvoltarea unei țări. La noi, în schimb, ministrul cercetării Nicolae Burnete a demisionat încă din vară și nu avem un nou ministru plin, care să-și asume responsabilitatea politică pentru domeniu. La educație, de asemenea, funcția a devenit vacantă după demisia domnului Valentin Popa. Mai grav este faptul că interimatul este exercitat de un ministru care a făcut praf absorbția fondurilor europene, dovedindu-și incompetența pe domeniul pentru care deține portofoliul ca titular.

N-ar fi grav, dacă ministerele ar duce  doar lipsă doar de miniștri plini. Din păcate, la nivelul sistemului de învățământ, inspectoratele școlare județene dau din colț în colț pentru că nu au bani suficienți pentru plata salariilor pentru profesori până la finalul anului. Fac tot felul de scamatorii, cu reducerea numărului de clase, de posturi pentru a fi nu fi obligați să pună lacătul pe școli. Nici nu are sens să mai vorbim despre bani pentru investiții, căci profesorii au ajuns să vină la școală cu creta în buzunar, de acasă, ca să poată să scrie la tablă.

Cercetarea pare să fie iarăși fiica vitregă a guvernării, căci bani pentru competiții noi de cercetare nu s-au mai alocat, proiecte noi nu demarează din bani de la buget și abia dacă se găsesc resurse financiare pentru a acoperi proiectele demarate în anii trecuți.

Nu cred că educația și cercetarea au mai trecut prin momente atât de dificile! În acest timp, pentru doamna Viorica Dăncilă este mai importantă o vizită externă prelungită, decât să numească resposabili în funcțiile de miniștri la educație și la cercetare.

 

Senator PNL

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Soarta Drumului Național 7 A Petroșani – Obârșia Lotrului         Primăria Deva susține învățământul dual în școli         CETATEA NIMĂNUI. Monument UNESCO, Feţele Albe, răvăşit de un incendiu. „Culturnicii” judeţului, absenţi şi birocraţi la eveniment         Avize și studii de fezabilitate pentru noua rețea de transport public ecologic din Deva         A început montarea pavajelor pe noul centru pietonal din Hunedoara         Calvarul șoferilor de pe DN 7 continuă. Restricțiile de pe autostradă s-au prelungit         O nouă tranșă de disponibilizări. Numărul celor care pleacă, în funcție de rectificarea de la Ministerul Finanțelor         Sens giratoriu în locul trecerii de pietoni mortale de pe DN 7         Incendiu la Fețele Albe         Transport public local pentru Cartierul Grigorescu – de miercuri, 14 noiembrie 2018         FINAL DE PROTEST. Preşedintele Mircea Bobora a stins conflictul. Nunu Brilinsky se întoarce la Sarmizegetusa Regia         Restricțiile de circulație de pe autostradă s-ar putea prelungi         Hunedoara premiată la Gala de excelență         Lansare de carte la muzeul din Brad         Violență într-un cartier al Devei         Razii la depozitele de lemne. Ce amenzi au dat polițiștii         Spărgător de mașini prins în flagrant         Jaf în pădurile României/ 23.000 mc de lemn tăiați numai din Parcul Național Retezat și Defileul Jiului!         Dolarul atinge un nou maxim al ultimelor 16 luni         Cum poate fi rezolvată problema trecerii de pietoni mortale de la Sântandrei