Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD

Coaliția de guvernare PSD-ALDE se ocupă doar de mutilarea legilor justiției, în vreme ce educația și cercetarea sunt conduse de interimari, care nu fac nimic pentru aceste două domenii.

Educația și cercetarea reprezintă indicatorii fundamentali prin care se măsoară dezvoltarea unei țări. La noi, în schimb, ministrul cercetării Nicolae Burnete a demisionat încă din vară și nu avem un nou ministru plin, care să-și asume responsabilitatea politică pentru domeniu. La educație, de asemenea, funcția a devenit vacantă după demisia domnului Valentin Popa. Mai grav este faptul că interimatul este exercitat de un ministru care a făcut praf absorbția fondurilor europene, dovedindu-și incompetența pe domeniul pentru care deține portofoliul ca titular.

N-ar fi grav, dacă ministerele ar duce  doar lipsă doar de miniștri plini. Din păcate, la nivelul sistemului de învățământ, inspectoratele școlare județene dau din colț în colț pentru că nu au bani suficienți pentru plata salariilor pentru profesori până la finalul anului. Fac tot felul de scamatorii, cu reducerea numărului de clase, de posturi pentru a fi nu fi obligați să pună lacătul pe școli. Nici nu are sens să mai vorbim despre bani pentru investiții, căci profesorii au ajuns să vină la școală cu creta în buzunar, de acasă, ca să poată să scrie la tablă.

Cercetarea pare să fie iarăși fiica vitregă a guvernării, căci bani pentru competiții noi de cercetare nu s-au mai alocat, proiecte noi nu demarează din bani de la buget și abia dacă se găsesc resurse financiare pentru a acoperi proiectele demarate în anii trecuți.

Nu cred că educația și cercetarea au mai trecut prin momente atât de dificile! În acest timp, pentru doamna Viorica Dăncilă este mai importantă o vizită externă prelungită, decât să numească resposabili în funcțiile de miniștri la educație și la cercetare.

 

Senator PNL

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unsprezece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Prima fântână arteziană de noua pietonală a intrat în probe         O APRECIERE OFICIALĂ. Sarmizegetusa Regia, model de bună guvernare a monumentelor UNESCO         Cât a mai rămas de executat din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, după cinci ani de lucrări         ALDE HUNEDOARA. Michael Meltzer: „Viitorul termocentralei Mintia este pe gaz”         Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi