Comunicat de presă (P): Senatoarea PNL, Carmen Hărău: Educația și cercetarea sunt scoase din agenda curentă a PSD

Coaliția de guvernare PSD-ALDE se ocupă doar de mutilarea legilor justiției, în vreme ce educația și cercetarea sunt conduse de interimari, care nu fac nimic pentru aceste două domenii.

Educația și cercetarea reprezintă indicatorii fundamentali prin care se măsoară dezvoltarea unei țări. La noi, în schimb, ministrul cercetării Nicolae Burnete a demisionat încă din vară și nu avem un nou ministru plin, care să-și asume responsabilitatea politică pentru domeniu. La educație, de asemenea, funcția a devenit vacantă după demisia domnului Valentin Popa. Mai grav este faptul că interimatul este exercitat de un ministru care a făcut praf absorbția fondurilor europene, dovedindu-și incompetența pe domeniul pentru care deține portofoliul ca titular.

N-ar fi grav, dacă ministerele ar duce  doar lipsă doar de miniștri plini. Din păcate, la nivelul sistemului de învățământ, inspectoratele școlare județene dau din colț în colț pentru că nu au bani suficienți pentru plata salariilor pentru profesori până la finalul anului. Fac tot felul de scamatorii, cu reducerea numărului de clase, de posturi pentru a fi nu fi obligați să pună lacătul pe școli. Nici nu are sens să mai vorbim despre bani pentru investiții, căci profesorii au ajuns să vină la școală cu creta în buzunar, de acasă, ca să poată să scrie la tablă.

Cercetarea pare să fie iarăși fiica vitregă a guvernării, căci bani pentru competiții noi de cercetare nu s-au mai alocat, proiecte noi nu demarează din bani de la buget și abia dacă se găsesc resurse financiare pentru a acoperi proiectele demarate în anii trecuți.

Nu cred că educația și cercetarea au mai trecut prin momente atât de dificile! În acest timp, pentru doamna Viorica Dăncilă este mai importantă o vizită externă prelungită, decât să numească resposabili în funcțiile de miniștri la educație și la cercetare.

Senator PNL

Eleonora-Carmen HĂRĂU

opt + 10 =

Nemulțumiți lipsa investițiilor în infrastructura de distribuție a energiei electrice și de întârzierea avizelor         Patru suspecți de gripă în județul Hunedoara. Sunt sute de pneumonii!         PROIECT Peste 9 milioane de lei pentru modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara         Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Arbori tăiați ilegal         Paramedicii Salvital vor fi preluaţi de ISU Hunedoara prin lege anul acesta         Accident mortal produs de un tânăr din Hunedoara         Un braconier prins de jandarmi a aruncat căpriorul împușcat         500.000 de lei, în fiecare an, pentru idei care schimbă comunitatea!         Poliția Locală Deva – bilanțul activității pe anul 2018         Scandal pe postul de șef la Medicină Legală         Anuarul Sargeția va fi lansat la muzeu         Ajutor pentru Maria, femeia rămasă fără casa din pădure         NEGOCIERI/ Sindicatul ”Muntele” solicită bilete de odihnă și tratament pentru angajații CEH!         O tânără a fost răpită, iar iubitul său a fost bătut și tâlhărit         Ordin de protecție pentru un bărbat din Petroșani care a amenințat fiicele concubinei sale         Peste 150 de elevi au fost examinați medical, după ce o profesoară a fost diagnosticată cu TBC         Tragedie în satul Merișor         Finalizare proiect ”Extinderea capacității de producție a SECURIT GRUP SRL”         Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis