Comunicat de presă al deputatului Bogdan Țîmpău, co-președintele PNL Hunedoara

Co-președintele PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Țîmpău: Îndemnul lui Victor Ponta: “Uniți-vă în jurul meu, susțineți-mă,. protejați-mă!” -un mare rău făcut României

În ultimele zile a devenit, mai evidentă ca niciodată, diferența între Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal în ceea ce privește raportarea la justiție.

Dacă la nivel declarativ, atât Victor Ponta, cât și alți lideri marcanți ai PSD clamează independența justiției și nevoia ca deciziile sale să fie respectate și puse în aplicare, în practică asistăm la un adevărat desant împotriva celei de-a treia puteri în stat.

Spre deosebire de acest comportament duplicitar al PSD, în frunte cu Victor Ponta, orientat în mod flagrant spre apărarea tuturor membrilor de partid asupra cărora planează suspiciuni penale, Partidul Național Liberal adoptă o poziție tranșantă, fără echivoc prin votarea cererilor privind încuviințarea urmăririi penale înaintate Parlamentului.

În timp ce PSD-ul a blocat sistematic cererile justiției în Parlament, cel mai recent și răsunător fiind cazul Șova, Partidul Național Liberal nu a boicotat sau contestat cererile justiției, deși au existat cazuri în care lideri liberali au fost deferiți justiției, iar ulterior au primit decizii de neîncepere a urmării penale.

Diferența de abordare este uriașă, iar dublul limbaj al PSD-ului din ultima vreme nu face altceva decât să o adâncească. Criteriile de integritate introduse prin modificările aduse la statutul partidului, recent aprobate de către PNL, sunt dovada vie a faptului că pentru liberali este importantă stabilirea unor criterii transparente de desemnare a membrilor care ocupă funcții de conducere atât în partid, cât și în Guvern. În baza articolului 26 din acest statut, un membru PNL nu poate ocupa nicio funcție dobândită prin susținerea partidului dacă face obiectul unei cercetări penale, pentru că partidul îi retrage de îndată sprijinul politic.

Niciun membru PNL nu ar fi pus România în situația în care ne găsim astăzi prin refuzul lui Victor Ponta de a-și da demisia. Disperarea premierului este mare: se ține cu dinții de scaunul de la Palatul Victoria cu toate consecințele negative pe care le antrenează pe plan extern, la nivel de imagine și de credibilitate, acest gest.

Până în momentul unui verdict final, Victor Ponta beneficiază de prezumția de nevinovăție dar în societatea românească, persoanele care ocupă funcții, precum cea de prim -ministru, trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni.

Apelul la unitate al lui Victor Ponta nu este în jurul unui principiu, al unui ideal, ci al unei persoane: “Uniți-vă în jurul meu, susțineți-mă, protejați-mă!” Acesta nu este un strigăt de luptă, ci unul de disperare.

Soluția nu poate fi decât una-Victor Ponta trebuie să plece din fruntea acestui Guvern, iar în Parlament majoritatea parlamentară va trebui să dea un vot pentru aprobarea începerii urmăririi penale

Răspuns la “Comunicat de presă al deputatului Bogdan Țîmpău, co-președintele PNL Hunedoara

1. liviu

Ce te faci cu GLIGOR domnule deputat nu se aude in conferite de presa ca nu doreste conducerea la CJ . Pai daca ati batut palma ca intre 2 COPRESEDINTI de ce nu spui sau ce mai conteaza pt voi sa fie bine. Ati pus batista pe tambal dar la anul va duceti la vale cu totii. PACAT