Carmen Hărău, senator PNL: “Solicit Guvernului să majoreze deducerile fiscale pentru angajați la nivelul salariului minim pe economie din 2019”

Senatorul PNL Carmen HĂRĂU acuză Guvernul PSD-ALDE că urmărește cu deosebită consecvență politica care l-a consacrat, adică dă cu o mână și ia cu două, de această dată fiind afectați milioane de angajați încadrați pe salariul minim pe economie:

 

„Potrivit Codului fiscal în vigoare, angajații cu salariul lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv au beneficiat, până la sfârșitul anului trecut, de un anumit nivel al deducerilor personale, pentru ei și pentru persoanele aflate în întreținere. Deducerea personală este acea parte a salariului pe care Guvernul nu ia impozit, și care determină ca angajatului să îi rămână mai mulți bani în mână. De la 1 ianuarie 2019, salariul minim a crescut, în mod diferențiat, la 2.080 de lei pentru angajații cu studii medii, la 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare sau cu vechime de peste 15 ani în muncă și la 3.000 de lei pentru angajații din construcții. Salariul minim a crescut, dar Codul fiscal nu s-a modificat, așa că angajații cu salariul minim pierd o parte din deducerea personală, motiv pentru care salariul în mână mai mare cu care se laudă PSD-ALDE este derizoriu, praf în ochi.

Această măsură este luată din aceeași logică PSD-istă – se promite că se dă și nu se face, dar de luat se ia sigur. NU trebuie să uităm că la fel au procedat și anul trecut cu pensionarii, când i-au lăsat o lună de zile fără medicamente compensate, pentru că le crescuse pensia cu câteva zeci de lei și depășeau un plafon absurd care spunea că pensionarul cu o pensie de 950 de lei lunar e putred de bogat.

Solicit Guvernului să majoreze deducerile personale, pentru că peste două milioane de angajați au fost înșelați prin această șmecherie.

Dacă Guvernul nu o va face în luna mai, atunci în luna iunie voi depune personal un proiect legislativ care să corecteze această înșelătorie”.

 

 

Biroul de presă al Senatorului PNL Carmen Hărău

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare