Carmen Hărău, senator PNL: “Cod roșu de avarie: sectorul energetic național!”

Ca efect al măsurilor năstrușnice impuse de Guvern, care  vrea să scoată bani și din piatră seacă,  energia produsă de termocentrale a scăzut cu 1163,6 milioane kWh (-14,1%), iar energia produsă de hidrocentrale a scăzut cu 971,3 milioane kWh (-21,9%). Exportul de energie electrică a scăzut cu 53%, iar importurile au crescut cu 78,5%.

 

Producția națională scade constant, iar importurile au explodat!

 

Aceste evoluții sunt resimțite din plin atât de către cetățeni, care văd facturile mai mari și cu peste 20%, dar și mediul economic, lovit cel mai putenic în competitivitatea prin costuri.

Pentru zone ca Hunedoara, de pildă, măsurile impuse de guvern intră în categoria ”mână criminală”. Se închid mine, iar noi importăm cărbune! Producția națională de cărbune a scăzut în mod premeditat cu peste 78 de milioane de tone, pentru ca necesarul de cărbune, cca. 134 milioane de tone,  să se asigure din import!

 

Tot ceea ce înseamnă producție internă este cu minus, în vreme ce tot ceea ce înseamnă importuri de energie a explodat. Nu știu ce interese au cei care conduc guvernul, însă trebuie să înceteze să mai spună că sunt ”patrioți”! Așa cum au guvernat până acum, sectorul energetic românesc se îndreaptă către o distrugere asistată, iar PSD și ALDE fac loc importurilor de la Răsărit! Dacă PSD-ALDE nu elimină toate măsurile toxice care au îngropat sectorul energetic național, vor avea pe conștiință zeci de mii de oameni care vor rămâne pe drumuri și o economie care se va prăbuși sub greutatea costurilor energetice tot mai mari.

 

Fac un nou apel la Guvernul PSD-ALDE ca să elimine din conținutul Ordonanței Lăcomiei, prevederile care distrug încet și sigur sectorul energetic național, care încurajează importurile de gaze și de energie electrică și care îndeasă profituri grase, nemeritate, în buzunarele intermediarilor!

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Răspunsul fabulos dat de un român viceprimarului care i-a jignit pe șoferii de TIR         Cel mai bătrân “agent electoral” iese la pensie. Culoarul Mureş Nord trece de la promisiune la statutul de contract         Centenar I. D. Sîrbu         Situația lucrărilor de întreținere și reparații la drumurile județene derulate în 2019         Primăria Deva a achitat la zi banii destinați navetei cadrelor didactice         Trafic reluat în zona pasajului de cale ferată de pe strada Hărăului         Imagini senzaționale de pe Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva. Ce s-a întâmplat pe Dealul Liliecilor         Voluntarii refac una dintre vechile biserici din Ţara Haţegului         Șosele noi în Ținutul Pădurenilor         Gafă în direct a viceprimarului din Vulcan: „Stă şi învârte de volan, pe 2.000 de euro. Tot să nu muncească”         Avem un județ turistic! Degeaba!         Accident rutier pe Calea Zarandului din Deva         Codrii dispăruți. Tăierile masive de pădure din Ținutul Pădurenilor se văd din satelit         Povestea Buzduganului lui Ioan de Hunedoara, din Porţile de fier ale Transilvaniei         O viitură a provocat distrugeri șoselei construite pe fonduri UE în Ținutul Pădurenilor         Sarmizegetusa Regia își deschide porțile pentru copii         Reparații pe Autostrada Deva – Orăștie         Accident grav cu motocicleta         Ruinele combinatului siderurgic din Hunedoara, înghiţite de natură         DIN NOU DESPRE GUNOAIE. Brădenii reclamă proastele servicii de salubrizare