Carmen Hărău, senator: „Ce au negociat Nistor Laurențiu și Liviu Dragnea în interesul hunedorenilor?”

Începe să devină tot mai ușor de înțeles motivul pentru care românii și-au pierdut încrederea în instituțiile statului român: în Parlament, în Guvern, în administrația centrală. Una dintre cauzele principale este aceea că programele de guvernare, pline de promisiuni și speranțe devin, imediat după alegeri, documente fără valoare. Mulți dintre politicienii care preiau guvernarea sunt preocupați exclusiv de problemele lor personale, în vreme ce problemele cetățenilor par că nici nu mai există. Dacă analizăm istoria recentă, ultimii doi ani, putem să constatăm că promisiunile mieroase din campania electorală au fost rescrise în  trei noi programe de guvernare, în care au fost revizuite mai toate angajamentele. Cât despre termenele de implementare…nici măcar nu se mai face vorbire!

În aceeași logică ofensatoare față de cetățeanul de rând, se desfășoară lupta pentru putere între găștile politice. În interiorul principalului partid de guvernare, agenda este marcată de șantaje, amenințări și împărțeli din banii publici. Șantajul, o faptă nu numai imorală, ci și sancționată de legea penală, a devenit procedeu politic fanion al șefilor PSD. Se șantajează între ei ca să-și apere fotoliile și funcțiile de conducere. Își șantajează partenerii de guvernare, ca să nu piardă puterea. Dar PSD a atins acum apogeul politicii de șantaj, pentru că, de câteva luni, principalii exponenți ai guvernării PSD-ALDE au generat o puternică politică a șantajului în relația cu angajații și pensionarii.

Salariații sunt șantajați și li se promit alte majorări de salarii, numai dacă PSD va mai guverna și după anul 2021! Așadar, salariul nu depinde nicidecum de productivitatea muncii, de evoluția economiei și de rentabilitatea firmei, ci de condiția ca PSD să fie la guvernare! Asta susțin cei din PSD!

Pensionarii sunt și ei șantajați cu majorări ale pensiilor, dacă PSD va rămâne la guvernare și după anul 2021! Este de neacceptat ca pensia, rezultatul muncii de o viață, să fie condiționată de menținerea PSD la guvernare și peste 3 sau 4 ani! Astfel, pentru pensionari nu contează cât de mult sau cât de greu au muncit, ci dacă Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu vor continua să conducă, în același mod păgubos, destinele României. Se pretează la șantaj electoral până și pe tema copiilor, promițând  creșteri ale alocației de stat, dacă ei vor câștiga alegerile parlamentare, în anul 2020, dar uită că s-au opus proiectului liberal de majorare a alocațiilor de la 42 la 200 de lei, tot ce au considerat că merită un copil român fiind penibila sumă de 84 lei.

Poate că șantajul și amenințarea dau roade între găștile care se luptă pe viață și pe moarte în PSD, însă în relația cu cetățeanul politica șantajului și a amenințării ar trebui să aibă un efect de bumerang pentru Liviu Dragnea. Împărțelile profund netransparente și discreționare, în folosul clientelei de partid, și nu în folosul cetățenilor, pe care le face șeful PSD din banii publici, ai românilor, direct din biroul său, este un alt exemplu de sfidare la adresa cetățenilor. Hunedorenii, aflați în pragul celei de a treia calamitări sociale aplicate de PSD pe parcursul a 28 de ani, acum  când după mineri, siderurgiști sunt decimați și energeticienii, nu s-au ales cu nimic la ultima împărțeală făcută de dl Dragnea!  În tot acest timp, în care PSD  mimează guvernarea, județul Hunedoara se afundă în subdezvoltare, odată cu toată România!

Așa-zișii răzvrătiți din PSD, cei care au vorbit public despre aceste realități, cei care declară că se simt nemulțumiți de direcția greșită în care este condusă țara, au  ocazia să demonstreze că fac politică în folosul cetățenilor, votând împotriva tuturor măsurilor nocive luate de unul dintre cele mai incompetente guverne pe care le-a avut România! Asta dacă demersul lor este, cu adevărat, sincer ci nu doar o bătălie pentru ciolan!

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL de Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident grav în Deva, produs la beție         Ambasadorul SUA a primit cheia municipiului Hunedoara         Telecabina de la Cetatea Devei rămâne oprită         Primarul Florin Oancea propune Deva în „Alianța Vestului”         Reabilitarea centrului istoric al Devei – fază finală de aprobare a PUZ         Motivarea sentinței în dosarul comorilor dacice. Cum a scăpat de închisoare interlopul sârb care a traficat brățările de aur         VIDEO Momente groaznice la meciul de kick-boxing dintre Endre și Tolea Ciumac         Topul petrecerilor „de sezon” pe bani publici: tocana împărțită de primar și recitaluri costisitoare         Capră neagră braconată în Parâng de doi cetățeni străini și doi români!         Cu softul în probe. Recalcularea pensiilor mai așteaptă încă o săptămână         Învățământ ”european”. Foi xerocopiate și mape de plastic în loc de Abecedare!         Două noi telescaune în Straja         Conducta de transport gaz Mintia – Brad poate intra în șantier         Portofel cu bani găsit de un jandarm și predat proprietarului         Exercițiu al pompierilor alpiniști pe stâncile Dealului Cetății din Deva         ADR Vest a declarat eligibile proiectele de 30 de milioane de euro din Hunedoara         Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost printre cele mai vizitate monumente istorice din județ         Carmen Hărău : „În octombrie, PSD dă ceasurile românilor înapoi, nu cu o oră, ci cu 20 de ani”         Ședință comună pentru reabilitarea DN 7A         Reparații finalizate la drumul tehnologic spre deponeul de la Bârcea