Carmen Hărău, despre Laurențiu Nistor: „Păi, ești om serios sau nu ești om serios?”

Invitată în emisiunea Vocea Străzii, difuzată pe postul local de televiziune Hunedoara TV, deputatul PNL, Carmen Hărău, a vorbit atât despre motivele pentru care Dacian Cioloș este potrivit pentru funcţia de prim-ministru după 11 decembrie, precum și despre alte probleme cu care atât politica, precum și hunedorenii se confruntă.

„Eu cred că vine în prelungirea politicii noastre, de a deschide porțile spre oameni noi, spre oameni care nu au avut angajamente politice anterioare, spre oameni cu oarecare greutate în ceea ce privește relația cu opinia publică. Clasa politică, în sens tradițional, a cam fost repudiată public, din motive care țin și de prestația domniilor lor, din motive care țin și de o anumită campanie antiparlament, care s-a purtat consistent, sistematic și deosebit de contondent în ultimii ani”, a declarat Carmen Hărău.

Mai mult,  întrebată dacă nu cumva PNL-ul se agață de imaginea lui Cioloș pentru a-și acoperi bâlbele din ultima perioadă, deputatul liberal a precizat că nu consideră că se întâmplă aşa.

„Nu, nu mi se pare. Nu mi se pare deloc că se întâmplă așa. Dumneavoastră vedeți că șansa celor fără de partide, a independenților de a face politică, de a obține un scor public consistent, este foarte mică. Noi am avut, din acest motiv, o problemă foarte serioasă și am militat foarte serios ca șansa partidelor mici la locale să existe, în sensul de a se putea face alegeri în două tururi. Știți că nu am avut sorți de izbândă noi, liberalii”, spune deputatul hunedorean.

Vinovații pentru dezastrul din vară: „Toți suntem vinovați!”

Consideră Carmen Hărău că are vreo vină pentru rezultatele de la alegerile locale, când PNL-ul a fost înfrânt pe aproape toate liniile? Ea spune că da, poartă și ea o parte din vină.

„Toți suntem vinovați. A te sustrage de la responsabilitatea scorului prost la alegerile locale, indiferent cine ești și pe ce poziție ești așezat ca membru al PNL, este un lucru care nu se face. Cu cât ești mai sus în schemă, cu atâta ești mai vinovat. Sigur că sunt vinovată. Sunt vinovată la Hunedoara de a nu fi anticipat rezultatele unei campanii cu câteva erori fundamentale”, precizează politicianul.

Care au fost erorile?

„Prima eroare a fost că această campanie s-a făcut într-un grup prea restrâns. Nu s-au folosit toate resursele partidului. Asta a fost hotărârea staff-ului de campanie. A fost, dacă vreți, de la alegerile parlamentare din 2012, prima campanie electorală în care m-am comportat ca subaltern. Adică am avut foarte multă încredere în echipa de la Hunedoara, care câștigase în 2012 campanie împotriva USL-ului.  Eu sunt vinovată cu faptul de a nu fi pus mai tranșant piciorul în prag și să zic domnilor, nu e bine să facem așa, că ne ducem de gard. Bineînțeles că sunt vinovată”, este de părere Carmen Hărău.

Deputatul a povestit și despre Bogdan Țîmpău, fostul șef al PNL Hunedoara, care nu se mai regăsește pe listele pentru parlament, sperând că ”îl poate recupera”.

„Bogdan Țîmpău are multe calități. Bogdan Țîmpău a fost unul dintre colegii mei parlamentari, care nu s-a valorificat în suficient de mare măsură și pentru care postul ăsta de președinte al organizației a fost, la un moment dat, o pălărie mult prea mare. N-ar fi trebuit să intre în lucrul ăsta. Bogdan Țîmpău iubește PNL, incontestabil, este în continuare colegul nostru, iar eu sper din tot sufletul să-l recuperăm pentru una din activitățile politice sau administrative pe Bogdan Țîmpău. Acum și în perspectivă – de ce nu? –  poate reveni în Parlament”, precizează Hărău.

Totodată, deputatul a vorbit și despre grupul de firme deținut de familia sa, firme care se află în atenția presei de ani buni. Susține că, din cauza articolelor din presă, firmele au pierdut bani și imagine.

„Firmele au pierdut bani, pentru că pentru un partener nou este periculos, adică se agită, acolo este un politician, ia uite că scrie pe nu știu ce portal că vine DNA-ul peste ăștia. Nu mai prelungesc contracte. Deci acolo s-au pierdut bani. Nu mi-am făcut eu calculele astea, le-au făcut ei, i-am tot auzit plângându-se. Firmele cu pricina sunt foarte puternice, nu sunt atât de slabe ca un politician trântit cu capul de pereți de cine se nimerește și cum. Eu am un grad mai mare de vulnerabilitate, ca politician. Firmele să-și rezolve problema, au administratori. Nu mă mai ocup. Chiar nu mă mai ocup. Nu am nici voie, după lege, dar n-am nici timp”, spune Carmen Hărău.

În emisiune nu l-a iertat nici pe primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, acuzat de faptul că din vina lui s-a pierdut proiectul pentru castel, precum și un altul legat de reabilitarea străzilor din localitate.

„S-a pierdut proiectul cu Castelul, deci a fost respins la evaluare. Perioada de dinaintea depunerii este vitală. A fost pierdut din cauza lipsei de profesionalism și a incapacității de a relaționa în sensul încununării cu succes a unei acțiuni. Nu se poate să te duci, când ești primarul Hunedoarei peste oamenii de acolo ca și când ai fi Iancu de Hunedoara însuși și stai de vorbă cu curtea de vasali. Am fost la două ministere, am depus interpelare în sensul acesta, pentru că eu am dreptul și datoria să fac să se întâmple lucruri bune acolo, indiferent cine este primar. I-am cerut scuze domnului de la ADR Vest în numele hunedorenilor pentru atitudinea hunedorenilor. În sfârșit, proiectul a fost reprimit pentru o evaluare. (…) S-a întâmplat un lucru foarte grav în Hunedoara, lucru care mă pune serios pe gânduri. 340 de milioane de lei s-au dus pe Apa Sâmbetei. Am arat culoarele pe la ministere împreună cu primarul Arion și am adus în mandatul primarului Arion bani câți nu s-au adus din 89 până acum, la venirea lui. Obținuserăm 48 de milioane de lei pentru drumuri. Din lipsă de pricepere… domnule, a fost viceprimar acolo domnul Bobouțanu. PSD-ul îl are pe domnul Dîncu la Ministerul Dezvoltării. Nu se poate să pierzi 34 de milioane de lei finanțarea căpătată de noi la sfârșitul lui 2015. Oamenii care repară străzi și-au adunat utilajele și au plecat acasă. Nu știu dacă se mai poate face”, acuză politicianul.

În încheierea emisiunii, deputatul nu l-a iertat nici pe Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara. Carmen Hărău este de părere că nu poate exista nicidecum termen de comparație între Lucian Heiuș, candidatul PNL pe primul loc la Camera Deputaților și Laurențiu Nistor.

„Comparați-l pe domnul Heiuș cu domnul Nistor. Un profesionist impecabil recunoscut de toți, și de prieteni și de dușmani. Este eligibil pentru un post de ministru. Este foarte eligibil pentru un post în Comisia de Buget-Finanțe.

Cred că hunedorenii sunt obligați să facă niște comparații: domnul Nistor versus domnul Heiuș. Hai, să fim serioși! Suportă comparație?  Ai fost în parlament două mandate. Vino și spune-ne ce ai făcut, scoate fișa aia de activitate, ca să vadă hunedorenii ce fel de parlamentar ai fost. Ai venit la Consiliul Județean. Ai cerut încrederea oamenilor la Consiliul Județean și ai fugit înapoi în Parlament? Păi, cum ai fugit înapoi în Parlament? Păi, ești om serios sau nu ești om serios? E vorba de președintele Consiliului Județean! Cum să vrea înapoi în Parlament?”, a mai spus, indignată, Carmen Hărău.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Transporturi ilegale de lemne         Direcția Impozite și Taxe Locale Deva se mută în noul sediu         Peste 15000 de lei încasări în doar două zile la Ștrandul Municipal din Deva         Proiectul pentru reabilitarea incintei I a Cetății Devei a fost depus la ADR Vest         Încă o victimă în accidentul mortal de pe șoseaua Hunedoara – Deva         Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină         Festivalul medieval Ioan de Hunedoara         Șoseaua spre Lacul Cinciș a intrat în reparații         Accident extrem de grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Accident produs la beție         Accident pe DN 66, produs de un tânăr         Accident pe DN 7 produs de un camionagu turc         De la Petroşani, la Deva/ Fost director al CEH în litigiu cu compania energetică         Rute ocolitoare pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Deva – Lugoj         Red Bull Romaniacs se implică în două proiecte sociale în Valea Jiului         Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe         PORTRET. Xenia, prinţesa războinică din ringul de box         Accident cu motocicleta, pe Transalpina         Accident pe autostrada A1, la Orăștie         Natura îşi face dreptate pe Defileul Jiului. Apele îşi recuceresc vechile albii