psd hunedoara laurentiu nistor

CANDIDATUL PSD PETRU ŞEFIA C.J. HUNEDOARA. Ce-l recomandă pe Laurenţiu Nistor să conducă judeţul

Candidaţii cred e destul să fie cuminţi (să nu fure) 30 de zile în campanie electorală. În opinia lor şi a postacilor care-i susţin, orice referire la trecut este un „atac murdar” de campanie. Noi credem că, dimpotrivă, electoratul trebuie să le cunoască isprăvile. Despre Laurenţiu Nistor am scris o serie de anchete pe parcursul ultimilor patru ani. Fostul primar de la Şoimuş are un trecut mânjit în combinaţii de miliarde. Sunt câteva sesizări la DNA privind fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, în care este implicat numele fostului primar de Şoimuş. Deputatul Laurenţiu Nistor are, de asemenea, la activ câteva minciuni electorale de mare angajament, cum ar fi prima întabulare gratuită sau salvarea mineritului. Ca deputat, Nistor a manipulat fonduri publice spre conturile familiei sale. În aceste condiţii, este de înţeles strategia PSD Hunedoara de a ţine „cariera” lui Laurenţiu Nistor departe de ochii electoratului.

 

PSD Hunedoara l-a ţinut pe Laurenţiu Nistor ca pe sfintele moaşte – fără nicio aluzie la icoana „pe persoană fizică” ce şi-a tras-o în biserica de la Bejan. Până şi adversarii au ajuns să creadă că Nistor nu este interesat de şefia judeţului şi că postul este pregătit pentru fostul prefect Sorin Vasilescu. Strategia a fost bună, pentru că nimeni nu a pus pe tapet trecutul celui ce vrea să încalece judeţul.

 

Condamnatul penal ne recomandă un învinuit

 

Liviu Dragnea le-a încurcat pesediştilor jocurile, anunţându-l pe Nistor ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. „Persoana desemnată de conducerea centrală a PSD pentru a prelua această importantă responsabilitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, după alegeri, îi revine, categoric, preşedintelui organizaţiei locale a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor”, a declarat Liviu Dragnea marţi, 24 mai 2016, la Petroşani. Acum că zarurile au fost aruncate, credem că hunedorenii au dreptul să ştie pe mâna cui vor da judeţul Hunedoara pentru următorii patru ani.

 

„Tunurile” lui Nistor pe ţeava DNA 

 

Deputatul Laurenţiu Nistor e în vizorul DNA pentru câteva „tunuri” de miliarde de lei vechi, din perioada în care era primar al comunei Şoimuş. Sub bagheta şefului PSD, de la Primăria Şoimuş s-au scurs sume considerabile către o „firmă de casă” (SC Viancons SRL), pentru lucrări fictive la reţeaua de alimentare cu apă. Anchetatorii au descoperit, spre exemplu, că pe o uliţă conducta de apă a fost trasă integral în devize de lucrări plătite, însă pe teren erau doar câţiva metri de ţeavă îngropată la cele două capete ale uliţei. Un fel de reţea de apă wireless (fără fir). De altfel, Nistor a semnat un contract de 6.272.063,89 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.191.698,14 lei, cu firma de casă, iar afacerea este ticsită de devize de lucrări plătite de primărie, dar neexecutate de Viancons. Mai mult, în pragul sărbătorilor de iarnă (când constructorii în general stau pe sec, şomează), înainte să sape un metru de şanţ la reţeaua de alimentare cu apă, „firma de casă” a lui Nistor a primit un avans de 887.000 lei, cam 200.000 de euro.

 

Copiii cu noroc în viaţă

 

Preşedintele PSD Hunedoara a tras fonduri publice pe turta familiei sale şi din poziţia de parlamentar. Deputatul Laurențiu Nistor şi-a angajat una din fete la cabinetul său parlamentar şi a plăt-o cu 34.171 lei. Tată bun şi socru generos, Nistor a dat din banii Parlamentului şi ginerelui său. Ba a plătit chiar cu asupra de măsură. Veniturile obţinute de la tata-socru au fost de 45.771 lei. Pentru o faptă asemănătoare, un alt coleg deputat PSD, Marian Neacşu, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce scăpase doar cu o amendă în prima instanţă. La fel ca şi Neacşu, Laurenţiu Nistor a scăpat ieftin în instanţa pe fond, dar procesul este în recurs la Înalta Curte. Indiferent de soluţia penală, un fapt rămâne de netăgăduit: fiica şi ginerele au devenit experţi în probleme parlamentare doar sub oblăduirea lui Tata-Nistor. Şi au câştigat binişor…

 

Intabularea gratuită, o mare minciună PSD

 

Deputatul Laurenţiu Nistor a votat împotriva primei intabulări gratuite a terenurilor agricole şi forestiere. Legea a fost trântită de deputaţii PSD, UNPR, UDMR şi PC.

Intabularea gratuită a fost proiectul cu care a defilat Nistor în campania din 2012 prin comunele colegiului de pe Valea Mureşului şi din Ţara Zarandului, acolo unde oamenii chiar şi-au pus nădejdea în promisiunea pesedistului.

Imediat după ce a dat cu legea de pământ, preşedintele PSD Hunedoara s-a lansat într-o avalanşă de declaraţii şi insulte la adresa celor care au susţinut legea. „Există riscul ca prin introducerea mecanismului de intabulare la cerere să fie creat un haos datorat unei lipse de prioritizare a cererilor. Practic, toţi cetăţenii nerăbdători pot veni să solicite intabularea în acelaşi timp, ceea ce va bloca întregul circuit”, argumenta Nistor. Ei bine, preşedintele PSD Hunedoara şi ai săi ne-au scăpat de haos. Da’ nici intabulare gratuită n-a mai pupat nimeni.

 

 

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “CANDIDATUL PSD PETRU ŞEFIA C.J. HUNEDOARA. Ce-l recomandă pe Laurenţiu Nistor să conducă judeţul

 1. Vlad

  Ia mai lasati-o moale cu prezumtia de nevinovatie si cu condamnarea definitiva. Postaci de doi lei ce sunteti. Cum sa ai presedinte un hot si un semianalfabet, pe de-asupra si pictat in biserica. Va meritati soarta daca votati un om ca asta.

  Răspuns
 2. Moise

  Care anchetatori domnule ziarist?Ce minciuni is astea?Ati vorbit cu Irimie si il credeti pe cuvant?

  Răspuns
 3. Sorin

  Abureli marca Molot si clica sa !
  Pai unde are omul acesta vre-o condamnare definitiva ?!? La vremea respectiva nu era ilegal sa iti angajezi rudele la cabinetul parlamentar, de aceea si achitarea s-a in dosarul cu pricina.
  Ce tare asta cu doua capete de teava, de parca ziaristu lu’ peste a sapat si a vazut tevile cu ochii lui ?
  Vine schimbarea baieti, si mi-e teama ca tre sa vindeti caricatura asta de ziar !

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 10 =

ACTUALITATE
LA DEPUNEREA CANDIDATURILOR ALDE, Alin Bena: „Vreţi schimbare, DA ori BA?”         PICĂ OAMENII LUI MĂRGINEAN. Primăria Deva a desfiinţat postul ocupat de „pupila” fostului primar         Mai sunt aproximativ două săptămâni până la începerea campaniei privind alegerile parlamentare din 11 decembrie         1000 DE CĂRȚI. Fișă de lectură: „Margot”, de Gheorghe Brăescu         CĂLĂTOR ÎN RETEZAT. Spre Tăul Țapului         ÎN ȚARA LUI ZAMOLXIS. Piatra Iorgovanului, vârful cu nume de viteaz         Alin Simota este sub control judiciar în Emiratele Arabe Unite!         Un tânăr a fost reținut de poliție pentru tentativa de înșelăciune prin Metoda Accidentul         Investiție de mediu, blocată. Termocentrala Paroșeni, torpilată chiar de statul român         Stadiul lucrărilor pe Autostrada Lugoj – Deva: Vom putea circula pe încă 15 kilometri de autostradă spre Lugoj, până la sfârșitul anului 2016         Accident mortal: un tânăr a fost ucis, după impactul mașinii cu un cal         Dr. Ioan Demeter: „Actuala clădire în care este găzduită Pediatria nu corespunde normativelor de asistenţă medicală”         ÎNSCRIERI LA BEJ HUNEDOARA. PNL, PSD, PMP şi PRU au intrat oficial în cursa electorală         Peste 20 de metri cubi de lemne furate au fost recuperate de jandarmi         ARHIVELE HUNEDOAREI. Povestea studentului criminal condamnat la moarte, în anii 1970, după ce a măcelărit o familie         Peisajele impresionante din Retezat, surprinse de un hunedorean pe muntele acoperit de nori         Mesaje de revoltă împotriva turistului ceh care a vandalizat o cetate dacică         Polițiștii au dat iama în cămătari. Trei persoane au fost deja reținute         Controverse despre viața lui Arsenie Boca: averea și influența călugărului de la Prislop         INIŢIATIVĂ OANA FRÂNC: Petiţie pentru Pediatria Spitalului Judeţean