CAMPANIA ELECTORALĂ I-A TREZIT. PDL face opoziţie vocală în Consiliul judeţean

Democrat-liberalii au făcut spectacol la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara când au cerut socoteală executivului pentru trei proiecte pe care ei le consideră abuzive şi/sau nelegale. Vehemenţa pedeliştilor coincide cu începutul campaniei electorale pentru alegerile euro-parlamentare

Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Hunedoara a fost cea mai animată din acest mandat. Consilierii PDL au contestat alocarea de fonduri pentru modernizarea a două drumuri din Valea Jiului (Dealul Babi –Vulcan şi drumul spre domeniul schiabil din Parâng), motiv pentru care au vrut să trântească proiectul. Hotărârea a trecut  cu 26 de voturi „pentru”, fiind susţinută şi de foştii aliaţi ai PDL de la locale, respectiv PNŢCD şi UNPR.

Audit la ONG-uri, raport la taxa pe suprasarcină

 De asemenea, democrat-liberalii au cerut explicaţii pentru două proiecte adoptate în şedinţele anterioare, proiecte pe care ei le consideră abuzive. Este vorba despre taxa impusă de consiliul judeţean transportatorilor care încarcă maşinile peste limita legală când circulă pe drumurile judeţene şi despre felul în care au fost repartizaţi banii pentru asociaţii non-profit şi culte religioase.

În primul caz, Dorin Gligor a solicitat ca la şedinţa viitoare executivul să prezinte un raport cu sumele colectate din taxă şi felul în care au fost cheltuiţi banii.

În cel de al doilea subiect pus în discuţie de către consilierii PDL, Gligor a cerut preşedintelui Mircea Moloţ să dispună corpului de control verificarea felului în care au fost atribuite sume de bani către cinci asociaţii „patronate” de liberali. Moloţ a fost de acord şi ambele subiecte vor fi reluate în şedinţa de luna viitoare.

Şi Gligor are câteva schelete în dulap

Au trecut trei ani de când mai mulţi tineri PDL au furat locurile unor copii nevoiaşi şi au petrecut vacanţe plătite din bani publici la mare. Prinţişorii PDL – câţiva patroni de firme ori salariaţi – au profitat de vacanţe sociale cu „binecuvântarea” liderilor PDL care i-au promovat pe locurile tinerilor aflaţi în dificultate materială. Nimeni nu a fost tras la răspundere, deşi Dorin Gligor promitea să taie în carne vie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × trei =

ACTUALITATE
Peste 250 de infractori depistați cu ajutorul tehnicii criminialistice         POSTUL PAȘTELUI. Arsenie Boca și secretele celor mai puternice învăţături din Post         Singurătatea satelor din tărâmul de vis al Grădiștii Muncelului         Tânărul din Hunedoara care îi tunde gratuit pe sărmanii dintr-un oraş englez         Alin Simota face primii pași spre eliberare         În atenția crescătorilor de ovine         Curățenie generală pe râul Zlaști         Elevă bătută într-o școală din Deva         Cetatea Devei, subiectul unui nou scandal: ce beneficii și-au dat administratorii sitului         Cum este devastată pădurea de pe Dealurile Silvașului         Soarta cimitirului din Hațeg a fost decisă de magistrați         RAPORT DE CONTURI. Dregătorii hunedoreni s-au întrecut în furăciuni         Accident rutier grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         Accident rutier produs de o tânără de 22 de ani         Razii la transportatorii de lemne: o cantitate impresionantă de material lemnos confiscată de Poliție         PAS CU PAS. Căpuşa favorită a primarilor PNL a intrat în afaceri şi cu Deva         Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, cunoscut în Europa prin proiectul Danube GeoTour         Târgul de Mărțișor își deschide porțile pe 26 februarie, în Piața Unirii         Premii pentru elevii de la Liceul de Arte         Cinci incendii în ultimele zile, în orașele Hunedoarei