CAMPANIA ELECTORALĂ I-A TREZIT. PDL face opoziţie vocală în Consiliul judeţean

Democrat-liberalii au făcut spectacol la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Hunedoara când au cerut socoteală executivului pentru trei proiecte pe care ei le consideră abuzive şi/sau nelegale. Vehemenţa pedeliştilor coincide cu începutul campaniei electorale pentru alegerile euro-parlamentare

Şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Hunedoara a fost cea mai animată din acest mandat. Consilierii PDL au contestat alocarea de fonduri pentru modernizarea a două drumuri din Valea Jiului (Dealul Babi –Vulcan şi drumul spre domeniul schiabil din Parâng), motiv pentru care au vrut să trântească proiectul. Hotărârea a trecut  cu 26 de voturi „pentru”, fiind susţinută şi de foştii aliaţi ai PDL de la locale, respectiv PNŢCD şi UNPR.

Audit la ONG-uri, raport la taxa pe suprasarcină

 De asemenea, democrat-liberalii au cerut explicaţii pentru două proiecte adoptate în şedinţele anterioare, proiecte pe care ei le consideră abuzive. Este vorba despre taxa impusă de consiliul judeţean transportatorilor care încarcă maşinile peste limita legală când circulă pe drumurile judeţene şi despre felul în care au fost repartizaţi banii pentru asociaţii non-profit şi culte religioase.

În primul caz, Dorin Gligor a solicitat ca la şedinţa viitoare executivul să prezinte un raport cu sumele colectate din taxă şi felul în care au fost cheltuiţi banii.

În cel de al doilea subiect pus în discuţie de către consilierii PDL, Gligor a cerut preşedintelui Mircea Moloţ să dispună corpului de control verificarea felului în care au fost atribuite sume de bani către cinci asociaţii „patronate” de liberali. Moloţ a fost de acord şi ambele subiecte vor fi reluate în şedinţa de luna viitoare.

Şi Gligor are câteva schelete în dulap

Au trecut trei ani de când mai mulţi tineri PDL au furat locurile unor copii nevoiaşi şi au petrecut vacanţe plătite din bani publici la mare. Prinţişorii PDL – câţiva patroni de firme ori salariaţi – au profitat de vacanţe sociale cu „binecuvântarea” liderilor PDL care i-au promovat pe locurile tinerilor aflaţi în dificultate materială. Nimeni nu a fost tras la răspundere, deşi Dorin Gligor promitea să taie în carne vie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Noaptea bibliotecilor         Hoți de cărbune prinși la furat. Prada a însumat șapte tone de minereu         ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”         IN MEMORIAM. Nicolae Adam, 10 ani de la „naşterea pentru eternitate”         Accident mortal în Dobra         Păsat şi tocană de oaie la Târgul de produse tradiţionale. Costul: 21.000 de lei         Salvaţi de pe Transalpina         ADMINISTRAŢIE PSD. Şapte ani de jalbe la „Împărăţia” primarului Cazacu din Brad. Degeaba!         Ofertele de restaurare a Castelului Corvinilor vor fi reevaluate         Accident pe DN 66. S-a răsturnat cu camionul         TURISM. Demersuri pentru declararea zonei Vulcan – Pasul Vîlcan staţiune de interes local         Șir de accidente grave pe șoselele Hunedoarei         Accident pe Calea Zarandului din Deva. Un autocar și un autocamion sunt implicate în coliziune         Ministrul Energiei nu ar vrea să renunţe la centralele pe cărbune         150 de ani de activitate corală neîntreruptă în Orăștie         Autobuz implicat într-un accident mortal pe DJ 687 Hunedoara – Deva         ZILELE MAGHIARE DIN JUDEŢUL HUNEDOARA. Au fost decernate premiile ”Barcsay Ákos” 2018         FOTO: Accident grav pe autostradă. Șase mașini au fost implicate, iar șapte oameni au fost răniți         Probleme mari pe listele “Fără penali”. Sute de semnături anulate în Valea Jiului. Primarul Uricaniului, ameninţat cu o plângere penală!         Liga a treia. Victorie pentru CS Hunedoara, eșec pentru Deva