Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

În şedinţa Consiliului Local Deva, de miercuri, s-a votat înfiinţarea societăţii de interes local „TermoCetate Deva”, al cărei obiect principal de activitate este furnizarea de agent termic.

 

“Toţi consilierii locali au votat pentru înfiinţarea acestei societăţi, care va prelua partea de distribuţie. Este un prim pas în proiectul pe care dorim să îl realizăm în parteneriat cu cei care vor face investiţia. Noi vom asigura partea de distribuţie. Societatea este pe mâini bune, este un profesionist care a lucrat zeci de ani la Mintia şi s-a ocupat de partea de distribuţie şi termoficare şi sper ca Deva să nu sufere din lipsă de agent termic în cazul în care Mintia se închide.  Nu am gândit-o pentru 6.000 de locuinţe, ci a fost gândită şi va fi făcută, progresiv, pentru toţi locuitorii Devei. Am convingerea că mulţi se vor rebranşa la acest sistem, fiind şi mai convenabil, şi mai ieftin”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al Devei.

Mai mult, Mareş se aşteaptă la o reducere a costurilor pentru populaţie între 15 şi 25 la sută faţă de momentul actual.

În completare, administratorul societăţii. Claudiu Simionescu, vorbeşte despre faptul  că, odată cu înfiinţarea noii societăţi, s-a descoperit o soluţie alternativă de producere a energiei termice şi de producere a energiei electrice mai ieftine.

“Pentru că Mintia are probleme, am căutat soluţii alternative penmtru a rezolva această problemă de o producere sigură a energiei termice, pentru că toată populaţia îşi doreşte un confort, o siguranţă şi o stabilitate în încălzirea locuinţelor şi, prin această societate, producerea în cogenerare înseamnă şi producerea energiei electrice ieftine”, susţine Simionescu.

“Termo Cetate” Deva a fost constituită prin asocierea Consiliului Local Deva cu  “AquaLand”  Deva şi va fi reprezentată prin administrator. Investiţia, în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro în prima fază a proiectului, aparţine unui concern german, care a avut rezultate foarte bune într-un proiect asemănător în zona Făgăraşului. În cadrul acestui proiect, Primăria Deva susţine investiţia cu partea de distribuţie.

Comentarii FB

comentarii


TAG


2 Răspunsuri la “Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

  1. Ion

    Cum reduc costurile cand pierderile in reteaua de distributie este de peste 60%?
    Specialistul este cumnatul primarului si se pregatesc de ceva tunuri pe bani nostri.Numai minciuni insira.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș