Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

În şedinţa Consiliului Local Deva, de miercuri, s-a votat înfiinţarea societăţii de interes local „TermoCetate Deva”, al cărei obiect principal de activitate este furnizarea de agent termic.

 

“Toţi consilierii locali au votat pentru înfiinţarea acestei societăţi, care va prelua partea de distribuţie. Este un prim pas în proiectul pe care dorim să îl realizăm în parteneriat cu cei care vor face investiţia. Noi vom asigura partea de distribuţie. Societatea este pe mâini bune, este un profesionist care a lucrat zeci de ani la Mintia şi s-a ocupat de partea de distribuţie şi termoficare şi sper ca Deva să nu sufere din lipsă de agent termic în cazul în care Mintia se închide.  Nu am gândit-o pentru 6.000 de locuinţe, ci a fost gândită şi va fi făcută, progresiv, pentru toţi locuitorii Devei. Am convingerea că mulţi se vor rebranşa la acest sistem, fiind şi mai convenabil, şi mai ieftin”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al Devei.

Mai mult, Mareş se aşteaptă la o reducere a costurilor pentru populaţie între 15 şi 25 la sută faţă de momentul actual.

În completare, administratorul societăţii. Claudiu Simionescu, vorbeşte despre faptul  că, odată cu înfiinţarea noii societăţi, s-a descoperit o soluţie alternativă de producere a energiei termice şi de producere a energiei electrice mai ieftine.

“Pentru că Mintia are probleme, am căutat soluţii alternative penmtru a rezolva această problemă de o producere sigură a energiei termice, pentru că toată populaţia îşi doreşte un confort, o siguranţă şi o stabilitate în încălzirea locuinţelor şi, prin această societate, producerea în cogenerare înseamnă şi producerea energiei electrice ieftine”, susţine Simionescu.

“Termo Cetate” Deva a fost constituită prin asocierea Consiliului Local Deva cu  “AquaLand”  Deva şi va fi reprezentată prin administrator. Investiţia, în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro în prima fază a proiectului, aparţine unui concern german, care a avut rezultate foarte bune într-un proiect asemănător în zona Făgăraşului. În cadrul acestui proiect, Primăria Deva susţine investiţia cu partea de distribuţie.

Comentarii FB

comentarii


TAG


2 Răspunsuri la “Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

  1. Ion

    Cum reduc costurile cand pierderile in reteaua de distributie este de peste 60%?
    Specialistul este cumnatul primarului si se pregatesc de ceva tunuri pe bani nostri.Numai minciuni insira.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 11 =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara