Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

În şedinţa Consiliului Local Deva, de miercuri, s-a votat înfiinţarea societăţii de interes local „TermoCetate Deva”, al cărei obiect principal de activitate este furnizarea de agent termic.

 

“Toţi consilierii locali au votat pentru înfiinţarea acestei societăţi, care va prelua partea de distribuţie. Este un prim pas în proiectul pe care dorim să îl realizăm în parteneriat cu cei care vor face investiţia. Noi vom asigura partea de distribuţie. Societatea este pe mâini bune, este un profesionist care a lucrat zeci de ani la Mintia şi s-a ocupat de partea de distribuţie şi termoficare şi sper ca Deva să nu sufere din lipsă de agent termic în cazul în care Mintia se închide.  Nu am gândit-o pentru 6.000 de locuinţe, ci a fost gândită şi va fi făcută, progresiv, pentru toţi locuitorii Devei. Am convingerea că mulţi se vor rebranşa la acest sistem, fiind şi mai convenabil, şi mai ieftin”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al Devei.

Mai mult, Mareş se aşteaptă la o reducere a costurilor pentru populaţie între 15 şi 25 la sută faţă de momentul actual.

În completare, administratorul societăţii. Claudiu Simionescu, vorbeşte despre faptul  că, odată cu înfiinţarea noii societăţi, s-a descoperit o soluţie alternativă de producere a energiei termice şi de producere a energiei electrice mai ieftine.

“Pentru că Mintia are probleme, am căutat soluţii alternative penmtru a rezolva această problemă de o producere sigură a energiei termice, pentru că toată populaţia îşi doreşte un confort, o siguranţă şi o stabilitate în încălzirea locuinţelor şi, prin această societate, producerea în cogenerare înseamnă şi producerea energiei electrice ieftine”, susţine Simionescu.

“Termo Cetate” Deva a fost constituită prin asocierea Consiliului Local Deva cu  “AquaLand”  Deva şi va fi reprezentată prin administrator. Investiţia, în valoare de aproximativ 23 de milioane de euro în prima fază a proiectului, aparţine unui concern german, care a avut rezultate foarte bune într-un proiect asemănător în zona Făgăraşului. În cadrul acestui proiect, Primăria Deva susţine investiţia cu partea de distribuţie.

Comentarii FB

comentarii


TAG


2 Răspunsuri la “Căldura, în variantă nouă. Termo Cetate Deva, noua societate de termoficare a Consiliului Local

  1. Ion

    Cum reduc costurile cand pierderile in reteaua de distributie este de peste 60%?
    Specialistul este cumnatul primarului si se pregatesc de ceva tunuri pe bani nostri.Numai minciuni insira.

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt + 10 =

ACTUALITATE
O tânără s-a spânzurat în locuința ei din Deva         Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată