primaria deva (3)

CA PETRU DE IISUS! Primarul Mărginean se leapădă şi de străzile Devei

Ca de fiecare dată când lucrurile merg prost, primarul Devei se întoarce cu spatele şi spune că nu-i treaba lui. Pe Mărginean nu l-a interesat criza de la Termocentrala Mintia, nu i-a păsat că sunt deveni care suferă din cauza zgomotului produs de spălătoria familiei sale şi, mai nou, nu-l preocupă cum se lucrează pe străzile oraşului

 

Marţi, un „Dorel” mecanizat a izbit cu cupa utilajului în conducta de apă şi a făcut o fântână arteziană înainte de termen pe strada Iuliu Maniu, motiv pentru care a fost oprită apa în zonă. Câteva zile mai înainte, alt constructor iscusit a retezat rădăcinile unor copaci care nu vor mai înfrunzi în următoarea primăvară, fie ea şi una electorală. Întâiul gospodar al oraşului stă ca la operă şi priveşte „spectacolul”. Nu intervine fiindcă nu-i treaba lui, străzile oraşului nu-i mai aparţin până la recepţia finală.

Din spate, Mărginean chiar are faţă de primar

„Adică, vine cineva la tine în casă, ţi-o dărâmă, iar tu nu intervii pentru că aştepţi să-şi termine lucrările. Este inadmisibil! Cineva trebuie să le atragă atenţia. Cum să nu fie treaba executivului?”, aşa au reacţionat consilierii locali la ultimele scuze explicative lansate de primarul Petru Mărginean, care găseşte mereu un motiv bun să se sustragă când lucrurile merg prost. Edilul Devei a întors spatele devenilor când s-a pus în discuţie închiderea termocentralei şi Deva risca să rămână fără agent termic. Atunci primarul zicea că nu-i treaba lui fiindcă Electrocentrale Mintia nu este pe raza municipiului Deva. Deşi devenii sunt „pe raza” Primăriei şi interesele lor ar trebui să figureze în fişa postului de primar. De asemenea, primarul a întors spatele – la propriu chiar – celor deranjaţi de zgomotul produs de spălătoria familiei sale. A făcut-o „dezinteresat”, cu argumente: avizele şi autorizaţiile date de el (sau în numele lui) sunt legale.

Iadul de pe lume, lângă Paradis

Lepădarea lui Petre de străzi a survenit după intervenţia consilierului (PSD) Ioan Demeter care se plângea că meseriaşii care sapă la ieşirea din Deva (lângă Paradis, aproape de locuinţa sa) sunt pe cale să-i huluie casa. „Se rupe şi strada pentru că nu au fost executate lucrări de sprijin. Lucrarea se prăbuşeşte în toate direcţiile, inclusiv către casa mea şi la şosea. După ce au făcut minunea asta, mergând în continuare cu lipsa de atenţie şi de profesionalism, au spart şi conducta de canalizare, punând – în bătaie de joc – o conductă cu cot, din PVC, care nu mai asigură scurgerea. Eu nu cred că o firmă trebuie lăsată să-şi bată joc de un oraş sau de un cetăţean. Astăzi sun eu în situaţia asta, dar mâine poate fi oricine şi cred că nu ar trebui să permitem astfel de atitudini”, a spus Demeter.

Şi pe Vulcan e fierbere mare…

La rândul său, Tiberiu Mircea Borca (PNL), a atras atenţia executivului că lucrările merg prost şi pe Horea şi pe alte şantiere. „Pe strada Vulcan nu se putea circula pentru că această firmă a făcut din stradă o potecă. Pe dreapta au făcut canalizarea, neterminată, iar pe partea stângă au început cu apa. Au săpat şanţuri şi au aruncat pământul în mijlocul drumului. E bătaie de joc. Consider că Primărie trebuie să pună piciorul în prag”, spune consilierul liberal.

Deva, oraşul în care cocoşii lui Petre cântă a lepădare

Primarul spune că nu e vina lui, că nu poate interveni. „Nu uitaţi că noi, Primăria şi Consiliul Local, nu facem parte din niciun contract. Nu putem depăşi nişte atribuţii… Şi nici nu am să le cer celor de la tehnic, decât să urmărească aceste lucrări. Dar nu vom semna nici un proces verbal de recepţii a acestor lucrări, dacă strada nu a fost adusă la starea iniţială. În rest, nu poate nici primarul, nici cei de la tehnic, să intre într-un proiect. Nu putem să ne depăşim atribuţiile. Nu are treabă executivul primăriei cu aceste lucrări”, s-a scos primarul Mărginean, lepădându-se de necazurile devenilor ca Petru de Iisus.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + nouăsprezece =

ACTUALITATE
Rechizitoriul dosarului comorilor dacice: Adrian Stoicoi, acuzat că a ascuns tezaurul de Kosoni din vizuina vulpii         Tragedie: un copil a murit lovit de tractor         Firmă de pază amendată de ITM – peste 900 de persoane depistate lucrând „la negru”         ANCHETĂ LA SGA HUNEDOARA. Directorul Grigore Burjan (UDMR), acuzat de abuz în serviciu         DISPUTE. Replică ALDE la Vochiţoiu         Bârcea Mare. Povești de groază din detenție: bătăi, batjocuri și violuri         La canyoning, prin canionul de pe Valea Mării         Plimbări prin ţara lui Zamolxis         Dosarul morții lui Darius Șendroiu a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara         NEWS-ALERT. Accident rutier la Orăștie, între un microbuz și un autoturism         Georgeta Barabaș, despre pădurile tăiate ale județului: „Principalul vinovat este Ministerul Mediului”         Pacientă internată la Spitalul din Lupeni, infectată cu o bacteria foarte periculoasă!         Drama familiei tânărului ucis în atacul mafiot de la benzinărie, cazul neelucidat de 13 ani         Cadre medicale din toate spitalele, în grevă de avertisment         EXPONATUL LUNII. Cană din lut, expusă la muzeul devean         Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVII-a         Un nou dosar al traficului de comori dacice: Adrian Stoicoi va fi judecat pentru spălare de bani         Accident provocat de o adolescentă de 16 ani         Scandal cât casa în Colonia Petroșaniului. Anchete în miez de noapte         Fostul primar al comunei Densuș s-a aflat în incompatibilitate