BLAT SAU BÂLBĂ PSD? Liberalii au câştigat o sinecură mică prin vot la Consiliul Judeţean Hunedoara

Minoritari în Consiliul Judeţean, peneliştii au reuşit să-şi impună omul lor în Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean, o sinecură mititică abandonată de un pesedist ce va prelua altă funcţie mai de soi la aceeaşi instituţie. Şefii PSD Hunedoara au jucat (destul de convingător) sceneta neglijenţei la votare, deşi nu-i exclusă ipoteza aranjamentului trans-partinic

 

 

Pesedistul Petru Lobonț a demisionat din funcţia de reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara în Consiliul de Administraţie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – Hunedoara, urmând să fie desemnat reprezentant al preşedintelui Mircea Bobora la aceeaşi instituţie. Sinecura vacantată de Lobonţ a fost scoasă la mezat şi, cu totul neaşteptat, liberalii (minoritari, cu 14 consilieri judeţeni) au câştigat la vot.

 

PNL: puţini au fost, mulţi au rămas

 

Votul dat în favoarea candidatului PNL a stârnit multe comentarii şi discuţii în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara. Din partea PNL a candidat Ovidiu Vlad, un apropiat al deputatului Lucian Heiuş, în timp ce pesediştii l-au înscris pe buletinul de vot pe Gheorghe Basarab. Consilierii judeţeni au făcut coadă la cabină pentru că hotărârea trebuia adoptată cu vot secret. Deşi sunt 14 consilieri de toţi la PNL, liberalul Ovidiu Vlad a dobândit 15 voturi „pentru”. Şi nici aşa nu i-ar fi fost îndeajuns pentru a lua postul fiindcă la urne s-au prezentat 31 de consilieri. Dar alţi trei aleşi PSD au dat cu ştampila anapoda şi astfel rezultatul a fost decis în favoarea penelistului.

 

Neglijenţă la vot, varianta oficială

 

După consemnarea rezultatului, liderii PSD fumegau a mânie pe holurile Consiliului Judeţean. Preşedintele Mircea Bobora părea o locomotivă cu aburi aflată la supra-sarcină, imagine pe care avea să o folosească ulterior ca argument cum că n-ar fi existat nicio negociere pe sub masă. (Spre Lucian Heiuş  şi Laurenţiu Nistor mergeau suspiciunile.) „Dacă aţi fi văzut atitudinea mea de după vot (o văzurăm, că nu putea trece neobservată), aţi fi înţeles că nu-i vorba de nicio negociere”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara imediat după şedinţă. Bobora nu crede că a fost vorba de trădare. „Dacă eu am să învinovăţesc pe cineva fără să am o probă, să ştiţi că vă înşelaţi”, mai spunea şeful administraţiei judeţene. La final, varianta neglijenţei „în serviciu” exercitării votului a fost acceptată oficial de liderii PSD Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”         Controversele nodului rutier de pe Autostrada Deva – Orăștie, după accidentul soldat cu patru morți         Poliția Locală din Deva a demarat o campanie împotriva celor care împrăștie gunoaiele din tomberoane         Ce soartă are drumul spre Râușor, devastat de viituri         A înfipt cuțitul în soțul ei după un conflict domestic         Rezultatele la Evaluarea Națională         Bazin de înot construit în Petrila         Ursici, satul din Munții Orăștiei unde oamenii trăiesc ca în vremea dacilor         ZILELE CREDINȚEI ȘI CULTURII LA DEVA, ediția a V-a, 25-29 iunie 2018         Drumuri stricate de camioanele încărcate cu lemne         Arte marțiale pe Cetatea Devei         Lansare de carte la Hunedoara         Simulator de incendiu prezentat, în premieră în România, la I.S.U. Hunedoara         ACCIDENTUL FILMAT ÎN DIRECT: Imagini cutremurătoare cu carnajiu pe autostrada A1, provocat de un șofer care a intrat pe contrasens         Inundații în comuna Densuș