BLAT SAU BÂLBĂ PSD? Liberalii au câştigat o sinecură mică prin vot la Consiliul Judeţean Hunedoara

Minoritari în Consiliul Judeţean, peneliştii au reuşit să-şi impună omul lor în Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean, o sinecură mititică abandonată de un pesedist ce va prelua altă funcţie mai de soi la aceeaşi instituţie. Şefii PSD Hunedoara au jucat (destul de convingător) sceneta neglijenţei la votare, deşi nu-i exclusă ipoteza aranjamentului trans-partinic

 

 

Pesedistul Petru Lobonț a demisionat din funcţia de reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara în Consiliul de Administraţie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – Hunedoara, urmând să fie desemnat reprezentant al preşedintelui Mircea Bobora la aceeaşi instituţie. Sinecura vacantată de Lobonţ a fost scoasă la mezat şi, cu totul neaşteptat, liberalii (minoritari, cu 14 consilieri judeţeni) au câştigat la vot.

 

PNL: puţini au fost, mulţi au rămas

 

Votul dat în favoarea candidatului PNL a stârnit multe comentarii şi discuţii în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara. Din partea PNL a candidat Ovidiu Vlad, un apropiat al deputatului Lucian Heiuş, în timp ce pesediştii l-au înscris pe buletinul de vot pe Gheorghe Basarab. Consilierii judeţeni au făcut coadă la cabină pentru că hotărârea trebuia adoptată cu vot secret. Deşi sunt 14 consilieri de toţi la PNL, liberalul Ovidiu Vlad a dobândit 15 voturi „pentru”. Şi nici aşa nu i-ar fi fost îndeajuns pentru a lua postul fiindcă la urne s-au prezentat 31 de consilieri. Dar alţi trei aleşi PSD au dat cu ştampila anapoda şi astfel rezultatul a fost decis în favoarea penelistului.

 

Neglijenţă la vot, varianta oficială

 

După consemnarea rezultatului, liderii PSD fumegau a mânie pe holurile Consiliului Judeţean. Preşedintele Mircea Bobora părea o locomotivă cu aburi aflată la supra-sarcină, imagine pe care avea să o folosească ulterior ca argument cum că n-ar fi existat nicio negociere pe sub masă. (Spre Lucian Heiuş  şi Laurenţiu Nistor mergeau suspiciunile.) „Dacă aţi fi văzut atitudinea mea de după vot (o văzurăm, că nu putea trece neobservată), aţi fi înţeles că nu-i vorba de nicio negociere”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara imediat după şedinţă. Bobora nu crede că a fost vorba de trădare. „Dacă eu am să învinovăţesc pe cineva fără să am o probă, să ştiţi că vă înşelaţi”, mai spunea şeful administraţiei judeţene. La final, varianta neglijenţei „în serviciu” exercitării votului a fost acceptată oficial de liderii PSD Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

ACTUALITATE
Profesorul Eli Androne Petru a câștigat procesul cu primăria         Situația celor două mari proiecte de infrastructură derulate în Hunedoara prin POR 2014 – 2020         Zeci de angajați ai fabricii Terpena au de suferit de pe urma dezastrului. S-au plâns la ITM Hunedoara         Concert de muzică populară în Piața Cetății         Copil de 12 ani rănit în accident         Au furat două motofierăstraie         Persoane bănuite de furt depistate de poliţiştii hunedoreni         ȘI TU POȚI DEVENI SALVATOR!         Evaziune de peste 22 de miliaone de lei. Români și chinezi implicați în afacerile ilegale         Ascensoare noi în Spitalui municipal Hunedoara         Noi mărturii în dosarul matriței din Sarmizegetusa Regia         Fitness în aer liber la poalele Cetății         Sorin Vasilescu participă la o întâlnire în Austria cu specialiști în arheologie         CEH pierde 300 de tone de huilă în fiecare zi         Turiștii din Parâng sunt așteptați cu un drum plin de gropi         A XVI-a ediție a Festivalului – Concurs „Tudorică Munteanu”, organizat în Orăștie         Proiect de lege important. Fermierii care vor fi scutiți de la plata taxelor pentru sănătate, șomaj și salarii         18 octombrie – ziua în care Huniazii au intrat în istorie         Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de eliberare condiționată         Gheorghe Ile a cerut daune în instanță unui consilier local pentru denigrare