BLAT SAU BÂLBĂ PSD? Liberalii au câştigat o sinecură mică prin vot la Consiliul Judeţean Hunedoara

Minoritari în Consiliul Judeţean, peneliştii au reuşit să-şi impună omul lor în Consiliul de Administraţie de la Spitalul Judeţean, o sinecură mititică abandonată de un pesedist ce va prelua altă funcţie mai de soi la aceeaşi instituţie. Şefii PSD Hunedoara au jucat (destul de convingător) sceneta neglijenţei la votare, deşi nu-i exclusă ipoteza aranjamentului trans-partinic

 

 

Pesedistul Petru Lobonț a demisionat din funcţia de reprezentant al Consiliului Judeţean Hunedoara în Consiliul de Administraţie al Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – Hunedoara, urmând să fie desemnat reprezentant al preşedintelui Mircea Bobora la aceeaşi instituţie. Sinecura vacantată de Lobonţ a fost scoasă la mezat şi, cu totul neaşteptat, liberalii (minoritari, cu 14 consilieri judeţeni) au câştigat la vot.

 

PNL: puţini au fost, mulţi au rămas

 

Votul dat în favoarea candidatului PNL a stârnit multe comentarii şi discuţii în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Hunedoara. Din partea PNL a candidat Ovidiu Vlad, un apropiat al deputatului Lucian Heiuş, în timp ce pesediştii l-au înscris pe buletinul de vot pe Gheorghe Basarab. Consilierii judeţeni au făcut coadă la cabină pentru că hotărârea trebuia adoptată cu vot secret. Deşi sunt 14 consilieri de toţi la PNL, liberalul Ovidiu Vlad a dobândit 15 voturi „pentru”. Şi nici aşa nu i-ar fi fost îndeajuns pentru a lua postul fiindcă la urne s-au prezentat 31 de consilieri. Dar alţi trei aleşi PSD au dat cu ştampila anapoda şi astfel rezultatul a fost decis în favoarea penelistului.

 

Neglijenţă la vot, varianta oficială

 

După consemnarea rezultatului, liderii PSD fumegau a mânie pe holurile Consiliului Judeţean. Preşedintele Mircea Bobora părea o locomotivă cu aburi aflată la supra-sarcină, imagine pe care avea să o folosească ulterior ca argument cum că n-ar fi existat nicio negociere pe sub masă. (Spre Lucian Heiuş  şi Laurenţiu Nistor mergeau suspiciunile.) „Dacă aţi fi văzut atitudinea mea de după vot (o văzurăm, că nu putea trece neobservată), aţi fi înţeles că nu-i vorba de nicio negociere”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara imediat după şedinţă. Bobora nu crede că a fost vorba de trădare. „Dacă eu am să învinovăţesc pe cineva fără să am o probă, să ştiţi că vă înşelaţi”, mai spunea şeful administraţiei judeţene. La final, varianta neglijenţei „în serviciu” exercitării votului a fost acceptată oficial de liderii PSD Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

ACTUALITATE
L-au acuzat degeaba. Medicul Bende Barna Gavril a câștigat procesul cu ANI         TEATRU LA PRIMARIA DEVA. Oancea vs. Mareş, „Ce formidabilă harababură”         Femeie rănită grav de mașina scăpată de sub control, care a intrat pe trotuar         Încă un an eșuat pentru furnalul de la Govâjdia, cel mai vechi din România         Localnicii își bat joc de cea mai spectaculoasă cascadă cu ape termale         Atenție! Se montează parapeți pe DN 7, la ieșirea din Deva și în Mintia         Agresiune într-o școală din Călan         Hunedoreni reținuți în dosarul jafului vagoanelor de cărbune         Peste 100 de candidați pe posturile de ofițeri și agenți de poliție         Gestul motocicliștilor care au schimbat viaţa „bunicului Victor“         Grupare de hoți de cărbune destructurată. Prejudiciul este imens         Elevii din Hunedoara dați dispăruți de familii au revenit acasă         Mii de familii au rămas în beznă în urma fenomenelor meteo extreme         Ziua Unirii Principatelor Române, celebrată în Hunedoara         Cod portocaliu de vreme rea în județul Hunedoara         SCÂNTEI ÎN CL DEVA. Răzvan Mareş rămâne vice. PSD trage clapă devenilor         Sarmizegetusa Regia se va închide pentru 30 de zile         Doi adolescenți sunt dați dispăruți         Soarta celor doi viceprimari ai Devei va fi decisă         Doliu în breasla magistraților din Hunedoara