ALT SCANDAL ÎN PNL DEVA. Liberalii l-au executat pe Francisc Kovacs ca borfaşii, după ce l-au curăţat de bani

Şefii PNL Deva l-au exclus pe Francisc Kovacs din partid, în februarie 2017, pentru o pretinsă indisciplină comisă în octombrie anul trecut. Excluderea s-a produs în momentul în care liberalul trebuia desemnat în funcţia de consilier local. Mai mult, şefii partidului l-au făcut şi de bani, luându-i 400 de lei ca să-şi poată apăra cauza în faţa Comisiei de Onoare şi Arbitraj. Francisc Kovaci susţine că excluderea sa este abuzivă, nelegală şi neîntemeiată, având ca scop unic blocarea accesului la funcţia de consilier local, motiv pentru care se va adresa instanţelor de judecată.

Francisc Kovacs a aflat întâmplător de excludere pentru că nu i s-a oferit dreptul la apărare. A contestat decizia la Comisia de Onoare şi Arbitraj şi a plătit 400 de lei cheltuieli de judecată. Liberalul a dat banii luni, 27 februarie, iar a doua zi a aflat, printr-o adresă depusă de şefii PNL la Primăria Deva, că este dat afară din partid începând cu data de 17 februarie. Borfăşia a fost orchestrată de fostul PRM-ist Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş, unul dintre fruntaşii tunurilor pe care organele de control le numesc „prejudicii” şi „abateri financiare” în rapoartele lor.  Manevra lui Irimie a fost girată de preşedintele Florin Roman, cel care a avut o tentativă onestă de a proceda statutar, însă a bătut în retragere, probabil, sub presiunea viitoarelor alegeri interne.

 

O execuţie ca a golanilor de cartier

Povestea începe în noiembrie 2016, când consilierul local PNL Deva Daniel Crişan a demisionat din funcţie pentru că se angajase pe post de consilier al primarului Mircia Muntean. Francisc Kovacs era următorul candidat pe lista liberalilor, însă PNL Deva nu a făcut nimic pentru ocuparea locului vacant timp de trei luni. În ianuarie 2017 conducerea organizaţiei judeţene PNL Hunedoara a transmis o adresă Primăriei Deva prin care îl desemna pe Kovacs drept consilier local. Actul s-a rătăcit pe drum, nimeni nu ştie cum şi unde, deşi era o adresă oficială trimisă cu confirmare de primire. În luna februarie, preşedintele Mihai Irimie a cerut colegilor din conducerea PNL Deva să voteze excluderea lui Kovacs şi desemnarea lui Romeo Deteşan ca supleant în Consiliul Local. Pe tot parcursul acestor jocuri de culise, Kovacs nu a fost ascultat, punctul lui de vedere nu a fost cerut nici măcar formal. O execuţie publică pe care şi cei mai odioşi politruci o îmbrăcau cu aparenţe de legalitate.

 

PNL are o Comisie de Arbitraj. Şi Onoare?

Liderii PNL Deva i-au reproşat lui Kovacs că ar fi acordat sprijin candidaţilor ALDE în alegerile parlamentare, prezentând ca probă o fotografie în care liberalul apare alături de Marius Surgent. „Există o fotografie efectuată la sediul CARP Deva, din data de 1 octombrie, cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice, când persoane de la formaţiunea ALDE au venit să onoreze ziua cu un mic spectacol şi au dăruit atenţii persoanelor vârstnice. Această sărbătoare a fost onorată în fiecare an de mai mute persoane, organizaţii sau formaţiuni politice. În calitate de gazdă (Kovacs este preşedinte la CARP Deva, n.red.) nu aveam dreptul să refuz sau să limitez demersul vreunei persoane de a onora această zi. Celor care au venit le-am atras atenţia că este interzisă orice activitate politică, iar angajaţii CARP au verificat pachetele pentru a nu exista materiale cu însemne politice”, susţine Francisc Kovacs în contestaţia sa, contestaţie care nu s-a judecat, deşi partidul l-a „curăţat” de 400 lei, cheltuieli de judecată pentru a intra în Comisia de Onoare şi Arbitraj a PNL Hunedoara.

 

„Partidul minte… partidul minte luminată”

La o zi după ce a achitat taxa, Francisc Kovacs a aflat că figurează exclus în actele partidului. Liberalul a cerut, marţi, Consiliului Local să nu adopte hotărârea prin care urma să fie validat în funcţia de consilier PNL Romeo Deteșan. În apărarea lui Kovacs a intervenit Vasile Ţonea (consilier PSD) care a spus că ar fi bine să fie verificate înscrisurile privind legalitatea excluderii. „Avem o confirmare în scris a preşedintelui PNL care spune că domnul Kovacs Francisc a fost exclus din partid şi că următorul consilier este cel înscris la poziţia nr. 8 pe lista PNL, domnul Deteșan Simion Romeo. Suntem obligaţi să ţinem cont de această adresă”, a declarat Laura Sârbu, secretarul Primăriei Deva. Astfel a fost validat mandatul de consilier local al lui Romeo Deteşan. Fracisc Kovacs a declarat în şedinţă că se va adresa instanţelor de judecată pentru a ataca excluderea „abuzivă, nelegală şi neîntemeiată, având ca scop unic blocarea accesului la funcţia de consilier local”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

ACTUALITATE
Imagini de poveste realizate pe un traseu dificil din Retezat         Sărbătoarea Greco-Catolicilor din Orăștie         Fii satului Văleni s-au strâns laolaltă         De jale și dor la Capela din Orăștie         FOTOGALERIE. Autostrada Lugoj – Deva: peste 170 de utilaje și 500 de municitori au fost mobilizați pe Lotul IV         Cine este tânărul condamnat pentru incendierea mașinilor șefilor din penitenicar         Motociclist rănit după ce a evitat un biciclist         Două femei rănite într-un accident rutier         A incendiat gospodăria vecinilor         FOTO. Carla’s Dreams a concertat în Hunedoara         DACFEST. „Sub semnul lupului” pentru a opta oară         DEZVOLTARE URBANĂ. Deva a primit bani europeni la mica înţelegere         JOCURI DE CULISE LA DEVA. Ovidiu Moş (PSD) a „premiat” consilierii PSRo care l-au făcut primar         Persoană rătăcită Pasul Vâlcan         Șeful Poliției Hunedoara despre cazul polițistului ucis în gara suceveană         Traian Berbeceanu, despre cazul șocant al polițistului ucis în gara suceveană         Accident pe Calea Zarandului         Adolescentă înșelată pe stradă         Prins la furat de cărbune         Căutări în noapte. O tânără s-a rătăcit în Masivul Retezat