ALEGERILE VIN CU POMENI ELECTORALE. Alina Gorghiu îi cere premierului să se pronunţe în privinţa avalanşei de legi populiste

Co-preşedintele PNL a vorbit la Deva despre pericolul adoptării în prag de alegeri a unor legi populiste care pot da peste cap economia. Alina Gorghiu a adus în discuţie câteva schimbări din educaţie, modificările fiscale la care lucrează specialiştii partidului şi reformarea sistemului de pensii. În plan local, co-preşedintele PNL lasă listele parlamentare în seama organizaţiei judeţene, dar s-a arătat interesată să-l “înfieze” politic pe Bogdan Ţîmpău, dacă nu-şi găseşte loc în Hunedoara.

 

„Programul Cornul şi laptele, de foarte multă vreme, trebuia să fie scos la pensie, eliminat de Executiv pentru că era un program care înseamnă risipă de la bugetul public, un program care nu-şi mai producea de foarte multă vreme efectele pe care legiuitorul şi le dorea. În acest moment, acest proiect „Masă la şcoală” cred că va face diferenţa inclusiv în cifre în ceea ce priveşte abandonul şcolar”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seara la Deva, Alin Gorghiu, co-preşedinte PNL. „Este un moment important pentru cei care făceau naveta şi aveau acele abonamente de transport. Elevii care nu reuşeau să-şi acopere din banii familiei abonamentele de transport, este o veste foarte bună că acestea sunt acoperite, decontate de fapt integral de statul român. Vă aduc aminte că prin generozitatea sa Guvernul Ponta a plafonat aceste deconturi în mandatul domniei sale”, a mai spus Gorghiu.

 

Despre fiscalitate

 

Co-preşedintele PNL a reamintit că specialiştii partidului lucrează la ultimele ajustări ale Programului de guvernare. „Este pe ultima sută de metri finalizarea acestui proiect, însă una din ideile principale pe care PNL va merge în discuţia despre fiscalitate este aceea care priveşte creşterea atractivităţii economiei româneşti, potenţialul de dezvoltare al antreprenorului român şi, mai ales, scăderea fiscalităţii de muncă astfel încât dezvoltarea economică să se simtă în buzunarele românilor. (…) Colectarea la bugetul de stat proastă. Avem obligaţia ca viitorul guvern al acestei ţări să îmbunătăţească colectarea veniturilor la bugetul de stat. (…) O mare parte a economiei din România încă funcţionează la negru, fără să susţină în niciun fel funcţionarea unei societăţi moderne”, spune Gorghiu. La acest capitol, liberalii susţin că „politica de plan” a celor de la ANAF trebuie să dispară. „Este o măsură inclusiv pentru protejarea funcţionarilor publici. Aceşti funcţionari publici, în goana realizării acelui plan pe care din păcate îl impune instituţia, împing limitele controalelor peste lege. O măsură care trebuie luată de urgenţă este aceea ca funcţionarii să fie remuneraţi şi să fie educaţi în spiritul celor mai bune servicii publice. Adică, trebuie să-i stimulezi financiar pe cei care dau performanţe în instituţia respectivă. În România, din păcate, nu se face această distincţie. De asemenea, toţi se aşteaptă la o fiscalitate redusă şi acest lucru nu poate fi realizat decât printr-o decizie politică. Însă decizia politică nu poate fi luată decât dacă se îmbunătăţeşte activitatea ANAF-ului”, a explicat Alina Gorghiu.

 

Gorghiu îl pârăşte pe Ilie Toma (PSD)

 

Co-preşedintele PNL a anunţat că-l va reclama pe directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara ministrului Muncii. „Aş fi eu în culpă dacă n-aş atrage atenţia că cineva care lucrează în Casa Judeţeană de Pensii foloseşte toată structura Casei ca să-şi facă campanie în instituţia statului. Rămâne ca ministrul Muncii să facă verificări şi vadă dacă este aşa sau nu, dar eu am obligaţia să atrag atenţia. Dacă vorbim de abuzuri şi de folosirea banului public în interes personal eu cred că asta se întâmplă la dumneavoastră cu acest director”, spune Gorghiu.

 

Despre pomenile electorale

 

„Din nefericire, în preajma unor alegeri parlamentare sau în general în preajma unor alegeri, avem parte de tot felul de proiecte populiste. Oamenii aceştia care vin cu genul acesta de propuneri: scutirea de taxe şi impozite, mărirea salariilor, triplarea pensiilor… toate aceste proiecte nu fac decât să arate că suntem o ţară care are o majoritate parlamentară care din punctul meu de vedere dispreţuieşte contribuabilii în România. Vă dau exemplul din toamna anului 2008: toţi profesorii din România au fost minţiţi de un Parlament în unanimitate că li se măresc cu 50 la sută salariile. Nici în ziua de astăzi, la opt ani distanţă, acea lege nu a fost aplicată. A răspuns cineva pentru faptul că nu s-a aplicat? Nu”, spune Gorghiu. „În foarte scurt timp prim-ministrul va veni în Parlament să discutăm despre starea economiei. Atunci, tema pe care PNL vrea să o ridice în discuţie este exact seria de proiecte populiste care presupun măriri de salarii, de pensii, scutiri de impozite, pentru a vedea în ce măsură economia României permite, în ce cuantuam permite”, a mai spus co-preşedintele PNL.

 

„Înfierea” lui Ţîmpău

 

Alina Gorghiu a confirmat că ordinea pe listele electorale pentru parlamentare va rămâne la votul filialei judeţene. „Chiar dacă eu sunt supărată un pic pe ei pentru că au pierdut şi Deva, şi Hunedoara, şi Consiliul Judeţean, rezultatul lor este peste medie, motiv pentru care am încredere că vor da un vot în cunoştinţă de cauză şi noi vom valida această listă la Biroul Politic Naţional de la începutul lunii octombrie”, a declarat co-preşedintele PNL. În privinţa deputatului Bogdan Țîmpău (care foarte probabil nu se va regăsi pe un loc eligibil la alegerile din 11 decembrie), şefa PNL a avut o atitudine împăciuitoare, maternă. „Dacă organizaţia nu are nevoie de Bogdan Țîmpău o să-l iau eu în echipa mea la Bucureşti”, a declarat Alina Gorghiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 66 Hațeg – Călan         Șofer băut a intrat cu mașina în gard         Soluție în dosarul în care Episcopia Devei și Hunedoarei reclamă deținătorii mărcii Arsenie Boca         Liviu Dragnea, condamnat din nou la închisoare         Parcarea Publică din Piața Unirii va închisă timp de trei zile         Iulian Ceia speră la eliberarea din închisoare         Politicienii care își asigură laudele cu sume mari, din banii localnicilor         PNL schimbă ”echipa” în Consiliul Local Petroșani         Blocat de viitură în Parâng         Clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara va fi reabilitată pe fonduri UE         Gratuitate la bazinul de înot pentru familia lui Avram Iancu         Portret. Diana Beța – 10 curat la Evaluarea Națională!         Eleva de Nota 10 de la „Decebal”         Salvamont reface traseele din Retezat înaintea începerii sezonului turistic         Restricții pe autostrăzile A1 și A6 până în luna septembrie         Turiștii care vizitează Cetatea Devei au la dispoziție două sisteme de ghidare         Primăria a eliberat, astăzi, autorizația pentru instalația de desprăfuire de la ArcelorMittal         Accident cumplit de muncă în Deva         Amfiteatrul cu 5.000 de locuri, ridicat pe ruinele arenei din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Medalie de aur pentru muzeu, la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”