1-tebea-2016-189

ALEGERILE VIN CU POMENI ELECTORALE. Alina Gorghiu îi cere premierului să se pronunţe în privinţa avalanşei de legi populiste

Co-preşedintele PNL a vorbit la Deva despre pericolul adoptării în prag de alegeri a unor legi populiste care pot da peste cap economia. Alina Gorghiu a adus în discuţie câteva schimbări din educaţie, modificările fiscale la care lucrează specialiştii partidului şi reformarea sistemului de pensii. În plan local, co-preşedintele PNL lasă listele parlamentare în seama organizaţiei judeţene, dar s-a arătat interesată să-l “înfieze” politic pe Bogdan Ţîmpău, dacă nu-şi găseşte loc în Hunedoara.

 

„Programul Cornul şi laptele, de foarte multă vreme, trebuia să fie scos la pensie, eliminat de Executiv pentru că era un program care înseamnă risipă de la bugetul public, un program care nu-şi mai producea de foarte multă vreme efectele pe care legiuitorul şi le dorea. În acest moment, acest proiect „Masă la şcoală” cred că va face diferenţa inclusiv în cifre în ceea ce priveşte abandonul şcolar”, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută sâmbătă seara la Deva, Alin Gorghiu, co-preşedinte PNL. „Este un moment important pentru cei care făceau naveta şi aveau acele abonamente de transport. Elevii care nu reuşeau să-şi acopere din banii familiei abonamentele de transport, este o veste foarte bună că acestea sunt acoperite, decontate de fapt integral de statul român. Vă aduc aminte că prin generozitatea sa Guvernul Ponta a plafonat aceste deconturi în mandatul domniei sale”, a mai spus Gorghiu.

 

Despre fiscalitate

 

Co-preşedintele PNL a reamintit că specialiştii partidului lucrează la ultimele ajustări ale Programului de guvernare. „Este pe ultima sută de metri finalizarea acestui proiect, însă una din ideile principale pe care PNL va merge în discuţia despre fiscalitate este aceea care priveşte creşterea atractivităţii economiei româneşti, potenţialul de dezvoltare al antreprenorului român şi, mai ales, scăderea fiscalităţii de muncă astfel încât dezvoltarea economică să se simtă în buzunarele românilor. (…) Colectarea la bugetul de stat proastă. Avem obligaţia ca viitorul guvern al acestei ţări să îmbunătăţească colectarea veniturilor la bugetul de stat. (…) O mare parte a economiei din România încă funcţionează la negru, fără să susţină în niciun fel funcţionarea unei societăţi moderne”, spune Gorghiu. La acest capitol, liberalii susţin că „politica de plan” a celor de la ANAF trebuie să dispară. „Este o măsură inclusiv pentru protejarea funcţionarilor publici. Aceşti funcţionari publici, în goana realizării acelui plan pe care din păcate îl impune instituţia, împing limitele controalelor peste lege. O măsură care trebuie luată de urgenţă este aceea ca funcţionarii să fie remuneraţi şi să fie educaţi în spiritul celor mai bune servicii publice. Adică, trebuie să-i stimulezi financiar pe cei care dau performanţe în instituţia respectivă. În România, din păcate, nu se face această distincţie. De asemenea, toţi se aşteaptă la o fiscalitate redusă şi acest lucru nu poate fi realizat decât printr-o decizie politică. Însă decizia politică nu poate fi luată decât dacă se îmbunătăţeşte activitatea ANAF-ului”, a explicat Alina Gorghiu.

 

Gorghiu îl pârăşte pe Ilie Toma (PSD)

 

Co-preşedintele PNL a anunţat că-l va reclama pe directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara ministrului Muncii. „Aş fi eu în culpă dacă n-aş atrage atenţia că cineva care lucrează în Casa Judeţeană de Pensii foloseşte toată structura Casei ca să-şi facă campanie în instituţia statului. Rămâne ca ministrul Muncii să facă verificări şi vadă dacă este aşa sau nu, dar eu am obligaţia să atrag atenţia. Dacă vorbim de abuzuri şi de folosirea banului public în interes personal eu cred că asta se întâmplă la dumneavoastră cu acest director”, spune Gorghiu.

 

Despre pomenile electorale

 

„Din nefericire, în preajma unor alegeri parlamentare sau în general în preajma unor alegeri, avem parte de tot felul de proiecte populiste. Oamenii aceştia care vin cu genul acesta de propuneri: scutirea de taxe şi impozite, mărirea salariilor, triplarea pensiilor… toate aceste proiecte nu fac decât să arate că suntem o ţară care are o majoritate parlamentară care din punctul meu de vedere dispreţuieşte contribuabilii în România. Vă dau exemplul din toamna anului 2008: toţi profesorii din România au fost minţiţi de un Parlament în unanimitate că li se măresc cu 50 la sută salariile. Nici în ziua de astăzi, la opt ani distanţă, acea lege nu a fost aplicată. A răspuns cineva pentru faptul că nu s-a aplicat? Nu”, spune Gorghiu. „În foarte scurt timp prim-ministrul va veni în Parlament să discutăm despre starea economiei. Atunci, tema pe care PNL vrea să o ridice în discuţie este exact seria de proiecte populiste care presupun măriri de salarii, de pensii, scutiri de impozite, pentru a vedea în ce măsură economia României permite, în ce cuantuam permite”, a mai spus co-preşedintele PNL.

 

„Înfierea” lui Ţîmpău

 

Alina Gorghiu a confirmat că ordinea pe listele electorale pentru parlamentare va rămâne la votul filialei judeţene. „Chiar dacă eu sunt supărată un pic pe ei pentru că au pierdut şi Deva, şi Hunedoara, şi Consiliul Judeţean, rezultatul lor este peste medie, motiv pentru care am încredere că vor da un vot în cunoştinţă de cauză şi noi vom valida această listă la Biroul Politic Naţional de la începutul lunii octombrie”, a declarat co-preşedintele PNL. În privinţa deputatului Bogdan Țîmpău (care foarte probabil nu se va regăsi pe un loc eligibil la alegerile din 11 decembrie), şefa PNL a avut o atitudine împăciuitoare, maternă. „Dacă organizaţia nu are nevoie de Bogdan Țîmpău o să-l iau eu în echipa mea la Bucureşti”, a declarat Alina Gorghiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

ACTUALITATE
Accident mortal: un tânăr a fost ucis, după impactul mașinii cu un cal         Dr. Ioan Demeter: „Actuala clădire în care este găzduită Pediatria nu corespunde normativelor de asistenţă medicală”         ÎNSCRIERI LA BEJ HUNEDOARA. PNL, PSD, PMP şi PRU au intrat oficial în cursa electorală         Peste 20 de metri cubi de lemne furate au fost recuperate de jandarmi         ARHIVELE HUNEDOAREI. Povestea studentului criminal condamnat la moarte, în anii 1970, după ce a măcelărit o familie         Peisajele impresionante din Retezat, surprinse de un hunedorean pe muntele acoperit de nori         Mesaje de revoltă împotriva turistului ceh care a vandalizat o cetate dacică         Polițiștii au dat iama în cămătari. Trei persoane au fost deja reținute         Controverse despre viața lui Arsenie Boca: averea și influența călugărului de la Prislop         INIŢIATIVĂ OANA FRÂNC: Petiţie pentru Pediatria Spitalului Judeţean         DEZBATERE PUBLICĂ. Călugărul franciscan Bojte Csaba a pus orfanii Românei în atenţia UE         Carmen Hărău, despre Laurențiu Nistor: „Păi, ești om serios sau nu ești om serios?”         Ziua Armatei Române a fost sărbătorită şi la Deva         Lucări de renovare plănuite la Tribunalul Hunedoara         Un turist ceh și-a bătut joc de cetățile dacice. Viktor Nomad a fost găsit după ce a vandalizat Piatra Roșie         Drama adolescentei de 15 ani violată în fosta unitate militară din Hunedoara         REVELION ÎN STRADĂ. Andra conduce în topul făcut de Primăria Deva         N-ARE BALTA PEŞTE. Mlaştina urbană de la Lido, în aşteptarea întâlnirilor electorale         Monica Iacob – Ridzi a fost eliberată pentru trei zile din penitenciar         ALEGERI PARLAMENTARE. Uniunea Salvaţi România va avea liste complete în Hunedoara