ALEGERI INTERNE. PDL schimbă garnitura la Deva şi Orăştie

Democrat-liberalii din cele două municipii au organizat alegeri interne, la sfârşitul săptămânii trecute. Emanuel Clej (31 de ani, foto) la Deva şi Cristian Călinescu (37 de ani) la Orăştie au câştigat şefia organizaţiilor locale

pdl alegeri

Alegerile la PDL Deva au fost organizate în semi-clandestinitate, aproape pe şest, de fosta conducere a filialei care a anunţat evenimentul abia în seara din ajunul alegerilor – lucru neobişnuit pentru un partid politic care de obicei foloseşte un astfel de prilej pentru o cât mai largă mediatizare.

Alegeri „pe repede înainte”

La alegerile care s-au desfăşurat sâmbătă dimineaţa în sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” au participat 93 de pedelişti, iar în cursa pentru şefia PDL Deva s-a înscris şi fostul preşedinte, Tiberiu Borca, însă acesta a renunţat cu puţin înainte de distribuirea buletinelor de vot. Emanuel Clej a fost ales cu 88 de voturi „pentru”, într-o conferinţă de alegeri care a durat mai puţin decât un film artistic. „Am dat credit total tinereţii şi organizaţia PDL Deva şi-a găsit un preşedinte în persoana lui Emanuel Clej. Avem ca obiectiv categoric câştigarea Primăriei Deva pentru că argumentele reale sunt de partea noastră”, a declarat la final Dorin Gligor, liderul organizaţiei judeţene.

Borca, împins spre o retragere „cu onoare”

Dorin Gligor a evitat să comenteze „debarcarea” lui Tiberiu Mircea Borca, dar nu a putut camufla în întregime nemulţumirea sa faţă de prestaţiile fostului preşedinte al democrat-liberalilor deveni. „Mircea Borca s-a retras din competiţie şi eu cred că a făcut un gest înţelept. Cred că organizaţiei Deva i-a lipsit colegialitatea, spiritul de luptă şi echitatea, deşi ea lipseşte în general politicii din România”, a mai spus Gligor.

O surpriză a fost şi victoria lui Cristian Călinescu la PDL Orăştie, acolo unde fostul primar şi deputat pedelist Iosif Blaga a făcut legea timp de 20 de ani după Revoluţie. De această dată, Blaga nici măcar nu şi-a anunţat intenţia de a reveni pe scena politică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Baloo, celebrat la 19 ani         Ministrul Tineretului și Sportului și-a vizitat ”zestrea” din județul Hunedoara         Lansarea implementării proiectului: “Creșterea eficienței energetice a blocului 13A – Strada Mihai Eminescu din municipiul Deva”, cod SMIS 117065         Primăria Deva premiază performanţa         BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ ORGANIZEAZĂ Cursuri gratuite de limbă şi cultură chineză la Deva         Drumul Județean spre Lacul Cinciș, la fel de dezastruos ca în anii trecuți         Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă         Accident rutier grav pe DN 66: cinci oameni au fost răniți. Printre victime sunt doi copii         Raportul de activitate pe anul 2018 al Tribunalului Hunedoara         Mașină cuprinsă de flăcări în centrul Devei         Nu mai trec pe la casierie. Reacția dascălilor după vacanța (intersemestrială) în Tanzania         Arestați pentru tâlhării         Recidivistul care primeşte daune morale de la Poliţie după ce ar fi fost muşcat de un şobolan în arest         Revolta arheologilor de la Micia, oraşul antic tăiat de calea ferată de mare viteză         Poezie și filozofie         Şefa Inspectoratului Şcolar şi trei dascăli au petrecut o vacanţă (intersemestrială) ca în poveşti în Tanzania         “Jihad financiar”/ Sute de executări silite ar putea fi puse în aplicare         Hoții au dat atacul într-un spital din Brad         Primăria Deva a stabilit zonele unde se vor vinde mărțișoare         Accidentul din apropierea Devei, produs după „un raliu” pe gheață