ALEGERI INTERNE. PDL schimbă garnitura la Deva şi Orăştie

Democrat-liberalii din cele două municipii au organizat alegeri interne, la sfârşitul săptămânii trecute. Emanuel Clej (31 de ani, foto) la Deva şi Cristian Călinescu (37 de ani) la Orăştie au câştigat şefia organizaţiilor locale

pdl alegeri

Alegerile la PDL Deva au fost organizate în semi-clandestinitate, aproape pe şest, de fosta conducere a filialei care a anunţat evenimentul abia în seara din ajunul alegerilor – lucru neobişnuit pentru un partid politic care de obicei foloseşte un astfel de prilej pentru o cât mai largă mediatizare.

Alegeri „pe repede înainte”

La alegerile care s-au desfăşurat sâmbătă dimineaţa în sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” au participat 93 de pedelişti, iar în cursa pentru şefia PDL Deva s-a înscris şi fostul preşedinte, Tiberiu Borca, însă acesta a renunţat cu puţin înainte de distribuirea buletinelor de vot. Emanuel Clej a fost ales cu 88 de voturi „pentru”, într-o conferinţă de alegeri care a durat mai puţin decât un film artistic. „Am dat credit total tinereţii şi organizaţia PDL Deva şi-a găsit un preşedinte în persoana lui Emanuel Clej. Avem ca obiectiv categoric câştigarea Primăriei Deva pentru că argumentele reale sunt de partea noastră”, a declarat la final Dorin Gligor, liderul organizaţiei judeţene.

Borca, împins spre o retragere „cu onoare”

Dorin Gligor a evitat să comenteze „debarcarea” lui Tiberiu Mircea Borca, dar nu a putut camufla în întregime nemulţumirea sa faţă de prestaţiile fostului preşedinte al democrat-liberalilor deveni. „Mircea Borca s-a retras din competiţie şi eu cred că a făcut un gest înţelept. Cred că organizaţiei Deva i-a lipsit colegialitatea, spiritul de luptă şi echitatea, deşi ea lipseşte în general politicii din România”, a mai spus Gligor.

O surpriză a fost şi victoria lui Cristian Călinescu la PDL Orăştie, acolo unde fostul primar şi deputat pedelist Iosif Blaga a făcut legea timp de 20 de ani după Revoluţie. De această dată, Blaga nici măcar nu şi-a anunţat intenţia de a reveni pe scena politică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Accident rutier grav pe DN 7: șapte oameni au fost răniți         Ce acte a solicitat Corpul de Control din Energie de la CEH         Muncitorii de pe autostradă intră în concediu         Doi magistrați de la Tribunalul Hunedoara au ieșit la pensie         Un cor din Coreea de Sud a concertat la Castelul Corvinilor         Castelul baronului Nopcea, lăsat în ruină         Târgul de fete de pe Muntele Găina         Momente cumplite pentru tânăra care se prostitua în garsoniera pe care o împărţea cu iubitul ei         Mall-ul de servicii al Primăriei Deva a fost inaugurat         Carmen Hărău (PNL): Nu batjocoriți speranța a 5 milioane de pensionari!         Zonă cu restricții pe autostrada A1!         Răsturnare de situaţie. Procesul stimulentelor de la Petroşani o ia de la capăt         Corpul de Control al Ministerului Energiei, trimis la CEH         Clădirile Colegiului Matei Corvin vor fi reabilitate pe fonduri UE         Copil de opt ani rănit într-un accident rutier         Femeie înșelată în Hunedoara         Crimă înfiorătoare în Orăştie: un tânăr de 20 de ani a murit, înjunghiat în inimă, de un vecin         Mort în surparea din subteranul Minei Lupeni         Trubaduri în Cetatea Devei         Surpare la Mina Lupeni!