ALEGERI INTERNE. PDL schimbă garnitura la Deva şi Orăştie

Democrat-liberalii din cele două municipii au organizat alegeri interne, la sfârşitul săptămânii trecute. Emanuel Clej (31 de ani, foto) la Deva şi Cristian Călinescu (37 de ani) la Orăştie au câştigat şefia organizaţiilor locale

pdl alegeri

Alegerile la PDL Deva au fost organizate în semi-clandestinitate, aproape pe şest, de fosta conducere a filialei care a anunţat evenimentul abia în seara din ajunul alegerilor – lucru neobişnuit pentru un partid politic care de obicei foloseşte un astfel de prilej pentru o cât mai largă mediatizare.

Alegeri „pe repede înainte”

La alegerile care s-au desfăşurat sâmbătă dimineaţa în sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” au participat 93 de pedelişti, iar în cursa pentru şefia PDL Deva s-a înscris şi fostul preşedinte, Tiberiu Borca, însă acesta a renunţat cu puţin înainte de distribuirea buletinelor de vot. Emanuel Clej a fost ales cu 88 de voturi „pentru”, într-o conferinţă de alegeri care a durat mai puţin decât un film artistic. „Am dat credit total tinereţii şi organizaţia PDL Deva şi-a găsit un preşedinte în persoana lui Emanuel Clej. Avem ca obiectiv categoric câştigarea Primăriei Deva pentru că argumentele reale sunt de partea noastră”, a declarat la final Dorin Gligor, liderul organizaţiei judeţene.

Borca, împins spre o retragere „cu onoare”

Dorin Gligor a evitat să comenteze „debarcarea” lui Tiberiu Mircea Borca, dar nu a putut camufla în întregime nemulţumirea sa faţă de prestaţiile fostului preşedinte al democrat-liberalilor deveni. „Mircea Borca s-a retras din competiţie şi eu cred că a făcut un gest înţelept. Cred că organizaţiei Deva i-a lipsit colegialitatea, spiritul de luptă şi echitatea, deşi ea lipseşte în general politicii din România”, a mai spus Gligor.

O surpriză a fost şi victoria lui Cristian Călinescu la PDL Orăştie, acolo unde fostul primar şi deputat pedelist Iosif Blaga a făcut legea timp de 20 de ani după Revoluţie. De această dată, Blaga nici măcar nu şi-a anunţat intenţia de a reveni pe scena politică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Cea mai sălbatică zonă a fostei mocănițe a Hunedoarei a devenit traseu educativ         Cum va fi iluminată festiv Hunedoara de sărbători         Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului         Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, în conflict de interese. Sentința este definitivă!         DISPONIBILIZĂRI. 70 de angajați ai CEH pleacă din sistem. Unii ajung direct în șomaj!         De ce au întors armele sindicatele? Au admis inițial insolvența CEH, acum o resping!         Transalpina va fi închisă         Ziua Armatei Române, celebrată în Hunedoara         Toamna transformă satele din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis         PETROȘANI/ Lemnul din toaletarea copacilor, donat bătrânilor         NEMULȚUMIT. Alin Simota a contestat condamnarea pentru fals în declarații         Ilie Balaci a murit         Turiste rătăcite în Masivul Godeanu         Prins la furat de cablu, pe calea ferată         Gara Brad, la doi ani de la începerea lucrărilor de reabilitare         Scrisoarea deschisă a primarului Marcel Goia: „Autoritățile Publice Locale, bătaia de joc a Statului Român”         Traseu turistic refăcut de salvamontiști în Retezat         Rezultatele Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi – 19 octombrie 2018         „Trofeul Cetăţii” – turneu internaţional de şah la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”         Proteste la ArcelorMittal Hunedoara