ALEGERI INTERNE. PDL schimbă garnitura la Deva şi Orăştie

Democrat-liberalii din cele două municipii au organizat alegeri interne, la sfârşitul săptămânii trecute. Emanuel Clej (31 de ani, foto) la Deva şi Cristian Călinescu (37 de ani) la Orăştie au câştigat şefia organizaţiilor locale

pdl alegeri

Alegerile la PDL Deva au fost organizate în semi-clandestinitate, aproape pe şest, de fosta conducere a filialei care a anunţat evenimentul abia în seara din ajunul alegerilor – lucru neobişnuit pentru un partid politic care de obicei foloseşte un astfel de prilej pentru o cât mai largă mediatizare.

Alegeri „pe repede înainte”

La alegerile care s-au desfăşurat sâmbătă dimineaţa în sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Munteanu” au participat 93 de pedelişti, iar în cursa pentru şefia PDL Deva s-a înscris şi fostul preşedinte, Tiberiu Borca, însă acesta a renunţat cu puţin înainte de distribuirea buletinelor de vot. Emanuel Clej a fost ales cu 88 de voturi „pentru”, într-o conferinţă de alegeri care a durat mai puţin decât un film artistic. „Am dat credit total tinereţii şi organizaţia PDL Deva şi-a găsit un preşedinte în persoana lui Emanuel Clej. Avem ca obiectiv categoric câştigarea Primăriei Deva pentru că argumentele reale sunt de partea noastră”, a declarat la final Dorin Gligor, liderul organizaţiei judeţene.

Borca, împins spre o retragere „cu onoare”

Dorin Gligor a evitat să comenteze „debarcarea” lui Tiberiu Mircea Borca, dar nu a putut camufla în întregime nemulţumirea sa faţă de prestaţiile fostului preşedinte al democrat-liberalilor deveni. „Mircea Borca s-a retras din competiţie şi eu cred că a făcut un gest înţelept. Cred că organizaţiei Deva i-a lipsit colegialitatea, spiritul de luptă şi echitatea, deşi ea lipseşte în general politicii din România”, a mai spus Gligor.

O surpriză a fost şi victoria lui Cristian Călinescu la PDL Orăştie, acolo unde fostul primar şi deputat pedelist Iosif Blaga a făcut legea timp de 20 de ani după Revoluţie. De această dată, Blaga nici măcar nu şi-a anunţat intenţia de a reveni pe scena politică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + 11 =

ACTUALITATE
Incendiu în Deva         Andrei Gheorghe a murit         Peste 700 de burse pentru elevii din Petroșani         Controversele turismului mai scump la muzeele și locurile istorice ale Hunedoarei         Ambasadorul Republicii Belarus, în vizită în județul Hunedoara         Peste 300 de elevi din Deva au participat la campania „Am 14 ani!”         Adolescent de 15 ani prins după ce a furat o mașină         Au confiscat un metru cub de lemne         Șoferul unui camion cu lemne amendat         Alertă meteo – Cod galben în județ         Proiect realizat sub 20 la sută. Peste 10 milioane de euro a înghițit până acum Parângul         Jandarmul hunedorean Alin Marian din nou pe podium         Satul de pe muntele dacilor, readus la viață         Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului         CĂDERI DE STÂNCI Șoseaua spre Retezat a fost blocată de alunecările de teren         Tezaure impresionante de comori dacice recuperate de procurori         Minorul dispărut de acasă după ce a lăsat un bilet de adio a fost găsit         Sentință definitivă pentru medicul acuzat că a fraudat examenele de recrutare în Poliție         Contestație la executare depusă de Iulian Ceia         Verdict în dosarul comorilor dacice