ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”

Liberalii ALDE din Hunedoara vor să câştige viitoarele alegeri locale printr-o strategie de dezvoltare turistică a judeţului. Hunedoara are cel mai bogat patrimoniu şi este pe locul doi (după Constanţa) ca potenţial turistic, dar stă în coada listei la atragerea de turişti

 

 

Despre dezvoltarea turistică a judeţului Hunedoara s-a discutat mult, dar s-a făcut extrem de puţin. Declinul marilor coloşi industriali a lăsat un gol în economia locală care poate fi cu greu înlocuit de altceva decât turism, susţin liberalii ALDE. Lucian Sanciu, vicepreşedinte al FPTR, a fost cooptat în ALDE Hunedoara şi a prezentat o primă schiţă a proiectului de dezvoltare turistică a judeţului, proiect ce urmează să fie pus în dezbatere publică. Prezenţa sa în ALDE “a venit ca o mănuşă”, susţine preşedintele Mircea Ioan Moloţ. “Ne pregătim din timp cu un program care vizează dezvoltarea turistică a judeţului. E proiectul nostru de guvernare locală cu care vom câştiga alegerile. Vom avea o dezbatere publică, vom lua legătura cu agenţii de turism din judeţ, astfel încât să facem un proiect viabil pentru dezvoltarea economiei judeţului”, a declarat Mircea Moloț.

 

Argumente pentru un judeţ turistic

 

Vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turism, Lucian Stanciu a prezentat câteva argumente care pledează pentru dezvoltarea judeţului prin turism.

“Fiind al doilea judeţ ca potenţial turistic din România (după Constanța) şi primul judeţ ca patrimoniu turistic, este nefiresc să căutăm alte soluţii pentru economia locală. Prin dezvoltarea turismului se va dezvolta și județul, pentru că turismul, fiind regele serviciilor, dă de lucru la numeroase alte domenii conexe: alimentație publică, transport, furnizori pentru facilitățile de cazare și masă, comerț de diferite tipuri etc. Dezvoltarea turismului nu se poate face fără dezvoltarea infrastructurii județului, ceea ce înseamnă automat dezvoltarea globală a județului. Dezvoltarea turistică va creea noi locuri de muncă (există deficit deja la forța de muncă în turism) așa că formarea profesională pe toate nivelurile, de la școala profesională până la învățămîntul superior va fi o prioritate. Județul nu duce lipsă de vizitatori. Dar, din păcate, aceștia sunt confudați des cu turiștii. Greșit! Din cei peste 600.000 de vizitatori anuali de la Castel și Cetate, la care se mai adaugă alte multe zeci de mii de la celelate obiective turistice, un procent ce nu depășește 7-8% după estimările noastre sunt turiști. Turistul este excursionistul sau vizitatorul care petrece cel puțin 24 de ore într-o destinație turistică. De aceea, pentru noi va fi primordială transformarea județului într-o destinație turistică. Acest lucru se va putea face doar prin armonizarea relațiilor dintre Consiliul Judeţean și autoritățile locale. Dacă autoritățile locale nu vor înțelege că turismul și politica nu prea fac casă bună, vom fi nevoiți noi să câștigăm județul și primăriile! Concret, vom elabora o strategie pe termen mediu și lung de dezvoltare economică a județului Hunedoara, în care turismul va fi motorul principal. Pe termen mediu, turismul va trage după el restul sectoarelor economice. Pe termen lung vom dezvolta turistic județul, ceea ce va însemna, pe cale de consecință, dezvoltare economică globală a județului”, a spus vicepreşedintele FPTR.

Comentarii FB

comentarii


TAG


2 Răspunsuri la “ALDE vrea să câştige Hunedoara cu „Dezvoltarea judeţului prin turism”

 1. Nicolae

  Alde zici ? Pai sa discutam despre infrastructura : Deva si Hunedoara nu au descarcare de pe autostrada (doar o intoarcere-n drum de rasul curcilor la Soimus) pe cand Sebesul cu 25 000 de locuitori are trei . Ce a fcut Molot &Coo.Drumul intre Petrosani si Obarsia Lotrului zona unde se poate dezvolta turismul (si de vara si de iarna) are drum mai mult de pamant . S-a facut Transalpina si acest drum nu s-a asfaltat . Sabotaj ? Alo Molot !,ai avut la putere colegii ca si acum . Ce sa mai discutam de alte cai de acces . Demagogie si dorul de ciolan !

  Răspuns
 2. Devean

  1. Cate locuri de cazare sunt in judetul HD? Cat ar trebui sa fie gradul de ocupare pentru turism?
  2. Care Cetate a Devei? Doar zidurile exterioare exista.
  3. Cate strazi istorice are capitala judetului? 3! Cati metrii ? 400! Cu fire atarnand pe jos!
  4. Sarmisegetuza Regia cate site-uri are?
  5. Cat a trecut de la ultima tentativa de a ne pacali cu aceasta minciuna? Fix 4 ani!
  6. Cat s-a investit in singura statiune cu partie din Retezat?
  7. Care statiune turistica Straja? Sistematizare 0!
  8. Parangul are o telecabina pentru?
  9. Sa mergeti la mama voastra in origini cu tot cu aia care va cred!

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Femeie înșelată de o necunoscută         Centrul pietonal din Hunedoara va fi inaugurat de Ziua Europei         Cea mai vârstnică femeie din Deva a împlinit 105 ani         DESCOPERĂ FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE SOCIALE A UNIVERSITĂȚII „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA – Reușită prin vocație!         Complexul Aqualand Deva se redeschide sâmbătă         Se închide provizoriu circulația rutieră în dreptul pasajului de cale ferată de pe str. Hărăului din Deva         O tânără și mama sa au trecut prin momente cumplite         Costel Avram, luat în balon de actorii din Valea Jiului: „Rugby nu e teatru”         Spațiul expozițional al Galeriilor de Artă „Forma” din Deva va fi reamenajat         Transgaz a donat bani pentru spitalul din Brad         Bugetul județului va fi dezbătut vineri         Aleile din cartierul OM vor intra în reabilitare         Poliția Locală Deva, gazdă pentru elevi în cadrul săptămânii ,,Școala Altfel”         CONCURS INTERJUDEȚEAN. “Tehno – ART”, ediția a XI-a         DE ZIUA BIBLIOTECARULUI. Întâlnire cu un titan al Renașterii         Localnicii au transformat ruinele combinatului din Hunedoara în groapă de gunoi         Corfu, insula dorită de toată Europa         Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei         Accident cu motocicleta furată de o tânără         Accident cumplit pe o trecere de pietoni din Hunedoara